Nu på bio

Det senaste på biofronten!

TIPS: 11 filmer du måste se på Disney+ Star

TIPS: 11 filmer du måste se på Disney+ Star

  • Disney+
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Lista
23 februari 2021
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Lista
23 februari 2021

Star bjuder på massor av godbitar!

Numera finns avdelningen Star på Disney+. Filmtopp lyfter fram 11 filmtips på Star som du helt enkelt bara måste se!

I dag lanserades Star på Disney+ som är en avdelning med innehåll för en äldre publik. Med detta tillskott, som främst består av filmer/serier från bolaget 20th Century Fox som Disney köpte upp för en hissnande summa, är streamingtjänsten mer attraktiv än någonsin.

Filmtopp har plockat russinen ur kakan och presenterar 11 filmer på Star som du helt enkelt bara måste se. Men innan dess kommer här några snabba tips på givna klassiker vi är glada över att ha samlade på ett och samma ställe:

  • Die Hard 1-4: Action med Bruce Willis
  • Borat: Sanslös komedi med Sacha Baron Coen
  • Little Miss Sunhine: Historiens kanske bästa feelgood!
  • Deadpool: Skruvad actionkomedi med Ryan Reynolds.
  • Moulin Rouge!: Underbar musikal med Ewan McGregor och Nicole Kidman.
  • Berättelsen om Pi: Älskat äventyr om en pojke och hans tiger.
  • Starship Troopers: Satirisk sci-fi med flera nävar övervåld!
  • Den vilda jakten på stenen: Underbar äventyrsfilm i Indiana Jones-anda.
  • Edward Scissorhands: Saxfingrad Johnny Depp i magisk saga med Winona Ryder

MER LÄSNING: Alla filmer och serier på Star!

Filmtips: 11 filmer på Star som du måste se!

1.Free Guy (2021)

I en stad infekterad av kriminalitet bor bankmannen Guy. Han är nöjd med sitt liv, har ett jobb, vänner och precis som resten av befolkningen är han inte det minsta störd av explosionerna, pistolstriderna eller slagsmålen på gatorna. Sånt är livet!

Det enda som fattas från Guys liv är "the one". Han tror sig ha funnit henne när han springer på Millie (Jodie Comer), en stenhård brud med skjortan full av vapen. Samtidigt kommer han till insikten att han är så kallad NPC (Non-Player Character) i ett datorspel kallat Free City.

För att imponera på henne börjar han levla i datorspelet som är hela hans värld men han gör det inte som en bad guy, utan som en good guy. Han anar inte vilka ringar på vattnet det skapar i den riktiga världen.

2. Rushmore (1998)

Wes Andersons smygstart i rampljuset är fortfarande en av hans allra bästa filmer – om inte den bästa. Här möter vi 15-åriga Max Fischer som älskar sin skola Rushmore mer än något annat. Men när han blir förälskad i den nya läraren börjar sömmarna spricka ordentligt.

3. Three Bilboards Outside Ebbing Missourie (2017)

Kritikerrosad drama om en mamma som utmanar byns auktoriteter i att lösa mordet på hennes dotter. Filmen rubriceras även som en komedi, vilket helt klart talar för att detta är en upplevelse olik många andra.

I rollerna ser vi storheter som Frances McDormand, Woody Harrelson och Sam Rockwell.

4. Notes on a Scandal (2006)

Magnifik thriller om en bitter och sträng lärare (Judi Dench) som blir besatt av en yngre kollega (Cate Blanchett). Det är kusligt och SANSLÖST välspelat. Ett mästerverk!

5. Crazy Heart (2009)

Jeff Bridges spelar en åldrad countrystjärna på dekis. När han inleder en dömd romans, inser han att han måste ta tag i sitt liv. Något som är lättare sagt än gjort.

6. Enough Said (2013)

James Gandolfini blev ikonisk med rollen som Tony Sopranos. Här spelar han inte gangster utan en ensam man som skilda Eva (Julia Louis-Dreyfus) får upp ögonen för. Det är charmig, roligt och väldigt mysigt.

7. Working Girl (1988)

En klassisk romantisk komedi från det flippade 80-talet om en sekreterare vars chef snor hennes affärsidé. Men en dag ser hon chansen att sno tillbaka den genom att låtsas att hon har sin chefs jobb.

I rollerna ser vi bland andra Melanie Griffith, Harrison Ford och Sigourney Weaver.

8. Another Earth (2011)

En dag upptäcker man att det finns en exakt kopia av jorden i vårt solsystem. En ung och smart kvinna med ett tragiskt förflutet går med i en tävling om att få bli en av de som åker till den nya planeten. Samtidigt börjar en väldigt annorlunda kärlekshistoria att utvecklas.

9. Red Sparrow (2018)

Jennifer Lawrence spelar rysk spion i denna vattendelare till explicita thriller. Hon är lysande i en utmanande roll, som snarare för tankarna till 70-talets mer provokativa filmer. Inget för den som räds nakenscener!

10. Idiotrepubliken (2006)

Denna komedi gick obemärkt förbi 2006 men har på senare år fått ett stort uppsving. Inte minst eftersom många menar att det är en skarpt satir över var USA var på väg under Trump-eran. Två personer vaknar upp i framtidens USA där landet befolkats av… tja, idioter.

11. Office Space (1999)

En av de absolut bästa kontorskomedierna som någonsin har gjorts. Här ska Peter hypnotiseras för att behandlas mot sin kontorsångest, men mitt under behandlingen dör hypnotisören och Peter blir fast i ett lugnt och harmoniskt tillstånd, där allt typ av konsekvenstänk är som bortblåst. Han börjar göra som han vill, vilket blir en helgalen resa till framgång.

MER LÄSNING: Bästa filmerna från 2021!

NÄSTA ARTIKEL