Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Disney

Efter uppköpet: Disney stänger ner Fox 2000

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
22 mars 2019
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
22 mars 2019

Har legat bakom filmer som "The Fault in Our Stars" och "Life of Pi".

Efter långa förhandlingar har Disney köpt upp 21st Century Fox. Nu stänger de ner avdelningen Fox 2000 Pictures, som har legat bakom succéer som "The Fault in Our Stars" och "Lif of Pi". Vad som kommer att hända med de anställda är ännu inte känt.

Förra veckan kunde vi rapportera att Disneys upphandling av 21st Century Fox var avslutad. Prislappen landade på 71,3 miljarder dollar. Beloppet är lika hissnande som Disneys guldbyxor verkar outtömliga, och många ställer sig frågan var listan på Disneys stora uppköp kommer att sluta.

Nu rapporterar Variety att Disney kommer att lägga ner Fox-avdelningen "Fox 2000". Ett beslut som förbryllar många sett till de lyckade mellanbudgetfilmer avdelningen har producerat. Bland annat ser vi titlar som Life of Pi, Love Simon, The Mountain Between Us och The Fault in Our Stars. Därtill har avdelningen spelat en betydelsefull roll i produktionen av filmer som Hidden Figures, Joy och Bridge of Spies.

Anställdas framtid är osäker.

I dagsläget har inte Disney gjort några uttalanden om vad som att hända med avdelningens anställda. Enligt uppgifter skall de inte heller vara säkra på sin framtid hos Disney.

Däremot vet vi att filmerna som redan har fått grönt ljus hos Fox 2000, kommer att fortsätta sin produktion som planerat.

Disney har även hunnit med att avskeda äldre Fox-anställda och Bridesmaids-regissören Paul Feig har bekräftat att hans bolag FeigCo lämnar Fox för att istället etablera sig hos Universal Pictures.

Än så länge går det enbart att spekulera i varför Disney har valt att stänga ner Fox 2000. Kanske är det som så att mellanbudgetfilmer helt enkelt inte är intressant för bolaget, som allt mer aggressivt satsar på stora blockbusters. Kanske kommer Fox 2000 helt enkelt att återuppstå under ett annat, mer Disney-vänligt, namn istället?

Håll dig uppdaterad på Filmtopp. Vi rapporterar mer om Disney/Fox-affären så fort vår bevakning snappar upp något nytt.

NÄSTA ARTIKEL