The Nightmare before Christmas

Halloweenfilmer på Disney+

  • Disney+
28 oktober 2021 kl. 18:10

5 Filmer du kan se för att spöka upp din oktober

Nu är vi mitt uppe i Halloween, och vad passar då bättre än att se på några matchande filmer på Disney+?

MER LÄSNING: 8 tips på roliga skräckfilmer

Mupparnas Haunted Mansion: Spökhuset

Den första filmen på listan är också den nyaste. Mupparnas Haunted Mansion: Spökhuset släpptes för bara några veckor sedan, och är mupparnas nyaste film där vi följer Gonzo och Pepe när de går in i "världens läskigaste hus".

En bra familjefilm, men inte den läskigaste om du letar efter något som skakar dig till din mitt.

The Omen

The Omen är till skillnad från Mupparna en riktig skräckfilm. Både originalfilmen från 1976, uppföljaren från 1978 och remaken från 2006 finns att se på Disney+, så det är bara att välja. Av de tre filmerna är dock originalet överlägset, så om du ska välja en rekommenderar jag den.

I filmen ser vi en amerikansk ambassadör, som efter några mystiska mord misstänker att hans egna son är antikrist. En riktigt kuslig Halloweenfilm på Disney+!

Hokus Pokus

En barnvänligare film som blivit något av en Disneyklassiker. Hokus Pokus släpptes 1993, men håller fortfarande som halloween film. Vi ser tre 300-åriga häxor väckas till liv och försöka förhäxa staden för att återfå sin ungdom. Men för att göra det måste de överlista tre listiga ungdomar.

Missa inte: Filmtopps Halloween Quiz och spellista!

The Nightmare Before Christmas

I den här diamanten, även den från 1993, har vi en klassisk Halloween film som också är en av de bästa användningarna av Stopmotion vi sett. Den här musikalfilmen av Tim Burton har 95% i rating på Rotten Tomatoes och följer Jack Skellington, som börjat tröttna på att alltid bara skrämmas. Han försöker därför ta över julen och göra den bättre.

Abraham Lincoln Vampire Hunter

En film där vi följer president Abraham Lincoln i sina unga dagar som Vampyrjägare. En rätt så lustig premiss, men filmen tar det på fullaste allvar. Detta resulterar i en överseriös film som är en mystery/horror, men känns lika mycket som en komedi. Enligt mig en superb film som är perfekt för en hemmakväll.

Mer om Abraham Lincoln: De fem hårdaste presidenterna i filmhistorien

Du kan se alla dessa filmer, och väldigt mycket mer i halloweenanda, på Disney+.

NÄSTA ARTIKEL