De fem hårdaste presidenterna i filmhistorien

De fem hårdaste presidenterna i filmhistorien

Uppdaterad 24 maj 2021 kl. 14:28 | Publicerad 03 november 2020 kl. 15:39

Många har spelat rollen som president genom åren – dessa är lite vassare än andra.

Genom åren har mängder av skådisar tagit plats i det ovala rummet för att ge sin tolkning av den Amerikanska presidenten. Snart så snart är det riktiga presidentvalet över och vem som nu än tar hem det kommer ha svårt att leva upp till Hollywoods bild av de förenta staternas överhuvud. Exempel på sådana finns i listan nedanför.

James Marshall (Harrison Ford) – Air Force One

Ford i Air Force One
Foto: Buena Vista International.

Harrison Ford har många gånger spelat tuffa karaktärer på vita duken, men i Air Force One tar han nog hem titeln som den hårdaste presidenten i filmhistorien. När presidentens privatjet blir kapat av ryska terrorister, ledda av Ivan Korshunov (Gary Oldman), blir det upp till president James Marshall (Harrison Ford) själv att ta tillbaka det.

Ja, filmen är lite som Die Hard på ett flygplan, men enbart det faktum att det finns en film där Amerikas president slåss mot terrorister säger "Get off my plane" borde rättfärdiga dess existens.

Thomas J. Whitmore (Bill Pullman) – Independence Day 

Bill Pullman Independence Day
Foto: Twentieth Century Fox.

När jag tänker på film-presidenter ser jag Bill Pullman i Independence Day framför mig. Inte bara är han en av de hårdaste presidenten genom tiderna men även den mest ikoniska. Allt från hans karisma och utstrålning till hans gåshudsframkallande tal den fjärde juli.

MER LÄSNING:5 filmer som delade publiken

Russell Casse (Randy Quaid) kanske är filmens riktiga hjälte, men utan Bill Pullmans Thomas J. Whitmore hade hans hjältedåd inte varit möjligt. Se Independence Day så förstår du varför. Och nej, se inte Resurgence.

Abraham Lincoln (Daniel Day-Lewis) – Lincoln

Daniel Day Lewis som president Lincoln
Foto: Twentieth Century Fox.

Han kanske inte är den film-presidenten med högst "kill count", men Daniel Day-Lewis står däremot för den bästa rolltolkningen av en president med sin prestation som Abraham Lincoln.

Daniel Day-Lewis har väl aldrig underpresterat som skådespelare. Här tillför han en enorm intensitet och säljer rollen som en av historiens mest kända amerikanske presidenterna utan tvekan. Att stå upp mot en hel nation kräver lite av en som person, vilket om något är ett tecken hur tuff Lincoln var.

Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho (Terry Crews) – Idiocracy

Bildresultat för president camacho
Foto: Twentieth Century Fox.

När den mänskliga rasen har fördummats och naturresurserna börjar ta slut finns det bara en man som kan leda nationen, Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho.

Terry Crews är som vanligt badass och spelar i stort sett bara sig själv, så varför ställer inte han upp i det riktiga presidentvalet? Jag hade lätt röstat Camacho. Går inte bli mer Murica än så.

MER LÄSNING: 5 filmer om amerikanska presidenter

James Dale (Jack Nicholson) – Mars Attacks

Jack Nicholson Mars Attacks
Foto: Warner Bros.

Utomjordingar från Mars hotar att utrota den mänskliga rasen. Allt hopp verkar vara förlorat men trots det viker inte James Dale (Jack Nicholson) ner sig.

Utan några som helst vapen till hands står James Dale upp till Marsianerna och håller ett passionerat tal om fred mellan de två planeterna. Är inte det ett tecken på en tuff ledare för en nation så vet jag inte vad som är.

För fler listor --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL