Avengers Endgame 2019

Hur hjältarna i Avengers borde sett ut

Eric Diedrichs
26 juni 2021 kl. 18:06

Vi jämför hjältarnas dräkter i filmerna mot serierna.

Tidigare i år gick "Avengers: Infinity War" upp på bio, vilket är den fjärde filmen om de kollaborerande Marvelhjältarna. Vad inte alla vet är att många dräkter har fått sig en rejäl finputsning – deras traditionella spandexklädnader följer inte riktigt dagens modetrend. I denna artikel jämför vi hur hjältarna ser ut i serietidningarna vs Marvel Cinematic Universe.

Ant-Man

Ant-Man

Som det tydligt framkommer på bilden har Ant-Mans hjälm förändrats rätt radikalt sedan ingången i Marvels Cinematiska Universum (MCU). Visst i serietidningarna är den rätt cool, men den hade nog inte fungerat särskilt bra på vita duken. Innan körde också Ant-Man på rejält färgskrikiga trikåer, nu har färgerna fått tonats ner en del för att se mer ut som en stridsdräkt.

Black Panther

Black Panther

Black Panthers dräkt har alltid varit under små förändringar. Ibland har det tillkommit ett hål i masken för munnen och hakan, ibland en mantel, ibland lite olika detaljer på dräkten. Men skillnaderna är i det stora hela ganska små. I MCU har dräkten blivit mer "teknologisk" i sitt utseende, annars är den väldigt trogen sin förlaga.

Black Widow

När det kommer till Black Widow finns det inte mycket att säga. Hon ser ut i MCU som i seriertidningen. Har sin svarta dräkt (som kanske är lite mer uppknäppt) och sitt röda hår. Ingen kommer att titta på Scarlett Johansson och undra varför Mary Jane helt plötsligt blev grym på handskas med pistoler.

Captain America

Captain America

Sett till riktningarna många av de andra hjältarna har tagit är det rätt kul att se att Captain America i princip kör samma dräkt som i serietidningen. Klart att den har blivit lite tuffare, men han ska ju trots allt slåss mot riktiga superskurkar. Förresten, visste du att Captain Americas sköld från början var klassiskt sköldformad? Den runda skölden vi är vana vid är mycket snyggare.

Falcon

Seriehjälten Falcon.

Ja, vad ska man säga. Falcon är en lirare som har fått sig en helt ny garderob, och förmodligen till det bättre. Samtidigt gör inte den här bilden Falcons klassiska kostym rättvisa. I serietidningarna bär han stora röda vingar på ryggen. Det passar kanske inte dagens mer "realistiska" mode i hjältevärlden, men visst hade det ändå varit rätt fränt med en riktig "over the top"-hjälte?

Hawkeye

Hawkeye

Om det är någon hjälte som onekligen har fått sig en ny skrud, så är det Hawkeye. I serierna ser han mest ut som en blå och fjällig Wolverine, men i filmerna ser han mer militant ut. Visst, den spetsiga masken och det stora H:et i pannan är väl inget som skulle få Christian Dior att gå ner i spagat, men erkänn att den blå dräkten ändå har något…mer personligt över sig.

Hulken

Hulken

Vid ett första ögonkast kan serietidningarnas Hulken och MCU:s Hulken förefalla identiska. Samtidigt som de är väldigt lika varandra finns också en enorm skillnad. I serierna byter nämligen Hulken färg emellanåt. När Bruce Banner förvandlas till den gröna besten för första gången blir han grå i serien, och sedan vacklar han mellan att vara grå och grön emellanåt. De olika färgerna påverkar också kraftigt hans intelligens. Men i MCU är han kort och gott grön, stor och stark.

Iron-Man

När det kommer till Iron-Man har verkligen MCU lyckats slå hammaren på spiken (eller på järndräkten om så vill). Visst, Tony Stark byter dräkt oftare än andra byter hatt men ändå. Han ser ut och känns som Iron-Man. Well played.

Quicksilver

Hjälten Quicksilver

I serietidningsvärlden har Quicksilver har haft en hel del olika looks under åren. Av den anledningen är inte förändringen i MCU varken särskilt förvånande eller upprörande. Den stora frågan är väl om Quicksilver någonsin har haft så anonyma kläder innan.

Scarlet Witch

The Scarlet Witch

Scarlet Witch är ännu en i gänget som har fått uppdatera sin garderob. Som hjältinnans namn antyder måste hon givetvis hålla sig till sin scharlakansröda klädkod, men i övrigt är det inte mycket här som stämmer överens med hennes tidigare klädnad. Innan hon tog klivet in i MCU visade hon en hel del mer hud, bar mantel och hjälm. Nu har hon mer täckande kläder som ser ut att vara köpta från H&M:s höstkollektion.

Spider-Man

Vi har sett Spider-Man i filmens värld en himla många gånger de senaste åren. Precis som de flesta av de andra stora hjältarna har hans dräkt alltid varit relativt trogen till serieförlagan, men det är kanske först nu med Avengers som gamla Spidey verkligen anammar serietidningskänslan. Detta har fått fansen att jubla av lycka!

Thor

Thor

Thor är en av de hjältarna i Avengers som har förändrats minst under sitt intåg på den vita duken. Hjälmen ser väl mer metallisk ut än i serietidningen och bärs inte lika ofta, men den finns där. Vad som däremot saknas är de sex runda brickorna på Thors kostym – men då ingen ändå vet vad de gör för något så var det kanske lika bra att fimpa dem.

Vision

Vision

När det kommer till Vision har det hänt en del. I serietidningarnas värld är Vision rätt frän med sin gula och gröna dräkt, sitt röda ansikte och den gigantiska guldaktiga mantelkragen. Men i filmerna har han tonats ner en hel del. Med teknologiska mönster, skriker Visions nya dräkt att han är en android så att ingen ska kunna missta honom för att vara mänsklig. Rätt trist val.

War Machine

War-Machine

War Machine är en av de hjältarna i laget som är mest trogen till sin förlaga. War Machine kallas också för "Gråa Iron-Man" och har alltid varit ett hopkok av Tony Starks oanvända eller modifierade vapen och prylar. En tvilling till Iron-Man om så vill.

Tycker du att MCU har förvaltat Avengers på ett bra sätt? För mer läsning, se vår lista ranking av alla MCU filmer.

NÄSTA ARTIKEL