Kungen med två ansikten – Åsa Lindborgs dokumentär om Carl XVI Gustaf

Vårens stora premiärer på Kanal 5 och Discovery+

  • Discovery+
Filmtopp
21 december 2022 kl. 18:12

Discovery gasar på in i det nya året

År 2023 väntar på oss precis runt hörnet och innan vi ens hunnit se klart alla guldklimpar från 2022 börjar streamingtjänsterna presentera vad som komma skall. Nedan hittar du några av de största premiärerna på Kanal 5 och Discovery+ under våren 2023.

Reality, tävlingsprogram, dokumentärt innehåll och flera återkommande favoriter väntar på Kanal 5 och Discovery+ under våren 2023. Här följer några av de stora premiärerna under årets första månader...

Nya program våren 2023

Fboy Island Sverige – 19 januari

Fboy Island Sverige
Foto: Discovery+

I årets stora realityserie FBOY Island Sverige får vi följa Theresé, Awa och Olivia som under ledning av programledaren Klara Elvgren får möta och dejta tjugo killar på en tropisk ö i jakten på äkta kärlek. Problemet: bara hälften av killarna har kommit för att hitta kärleken. Den andra halvan bryr sig mer om vinstpengar än ett långvarigt förhållande. I FBOY Island Sverige släpas förlegade könsroller och dejtingbeteenden fram i ljuset och avväpnas på lika oväntade som spännande och framförallt underhållande sätt.

Sänds på: Discovery+, Kanal 11

Jeopardy! – 30 januari

Jeopardy är snart tillbaka – på Kanal 5
Foto: Discovery+

Jeopardy! är äntligen tillbaka och denna gången lett av programledare och komikern Mikael Tornving. Här kommer 27 av våra mest allmänbildade kända svenskar att göra upp om en vinstpott som sedan går till välgörenhet. Grundkonceptet är samma vinnande koncept som från början - det är programledaren som ger svaren, och de tävlande som ställer frågorna. Snabbast vinner, och för varje rätt frågeställning ökar vinstpotten.

Sänds på: Discovery+, Kanal 5

Startelvan – januari

Startelvan
Foto: Discovery+

I det nya discovery+ formatet Startelvan kommer fokus ligga på de allsvenska lagens startelvor, och utifrån detta diskuteras nyförvärv, luckor efter förlorade spelare, nya tränare och spelsystem, samt vinterns resultat. I studion blir det populära och välkända profiler som bland andra Alexander AxénJonas Dahlquist, Diljen OtluEmelie Zaar ÖlanderPär Hansson och Nordin Gerzic.

Sänds på: Discovery+, Kanal 5

Stugdrömmar – 1 februari

Stugdrömmar
Foto: Discovery+

Det finns inget vi svenskar älskar mer än våra sommarstugor. Därför beger sig Sveriges mest älskade trio i Sofia WistamJohnnie Krigström och Mattias Särnholm ut på vägarna för att ta oss till fantastiska hus och platser som många svenskar bara kan fantisera om.

Sänds på: Discovery+, Kanal 5

Kungen med två ansikten – 1 februari

Kungen med två ansikten – Åsa Lindborgs dokumentär om Carl XVI Gustaf
Foto: Discovery+

Warner Bros. Discovery gör tillsammans med historikern, författaren och journalisten Åsa Linderborg en dokumentärserie i fem delar om kung Carl XVI Gustaf, som nästa år firar 50 år på tronen. Kungen med två ansikten är en berättelse om Sveriges monarki, kungafamiljens roll i samhället och vad som händer när människan bakom monarken gör sig påmind. Genom intervjuer och arkivfynd undersöker Åsa Linderborg den svenska monarkin. Vi får ta del av nya, unika insikter och en fördjupad och mer mångfacetterad bild av kungen och monarkin i Sverige.

Sänds på: Discovery+, Kanal 5

Nya säsonger våren 2023

Superstars (säsong 7) – 30 januari

De är åtta av Sveriges främsta idrottare genom tiderna och sinsemellan har de kammat hem OS-guld, VM-brons, EM-medaljer och en rad svenska rekord. När tittarsuccén Superstars återvänder väntar en ny utmaning för de svenska medalj- och rekordinnehavarna. De som kommer att göra upp om den åtråvärda Superstars-statyetten 2023 är inga mindre än Frida Hansdotter, Jenny Rissveds, Angelica Bengtsson, Helen Alfredsson, Lars Frölander, Kennet Andersson, Mathias Fredriksson och Michel Tornéus.

Sänds på: Discovery+, Kanal 5

Alla mot alla (säsong 9) – 30 januari

Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow vinner Alla mot alla 2022
Foto: Discovery+

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samlar några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt.

Sänds på: Discovery+, Kanal 5

Gränsbevakarna Sverige (säsong 2) – 31 januari

Tusentals människor passerar varje dag Sveriges gränser och flödet av varor är enormt. I Gränsbevakarna Sverige fortsätter vi att följa tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare som dagligen säkrar Sveriges gränser, hamnar och flygplatser.

Sänds på: Discovery+, Kanal 5

Välkommen till Köping (säsong 3) – 31 januari

Våra älskade vänner från Köping är tillbaka och vi följer dem i vardag och fest, glädje och sorg. MatsSofiaLinda och bröderna Bowling får sällskap av nya kompisar.

Sänds på: Discovery+, Kanal 5

The Island Sverige (säsong 2) – 2 februari

Tre veckor på en öde ö långt ut i Stilla havet. Hårdare väder och svårare att hitta mat. Detta utlovas när tittarsuccén The Island Sverige återvänder till discovery+ och Kanal 5 för en säsong två av överlevnadsprogrammet. Årets deltagare som ska överleva på ön långt ut i Stilla havet är inga mindre än Emma Igelström, Marcus Schenkenberg, Lasse Kronér, Linda Pira, Dragomir Mrsic, Magdalena Kowalczyk och Dermot Clemenger.

Sänds på: Discovery+, Kanal 5

Wahlgrens värld (säsong 13) – 2 februari

Allt kan hända i Wahlgrens värld, där Pernilla öppenhjärtigt bjuder in tittarna att följa hennes liv, där känslorna går på högvarv och ingen dag är den andra lik. I säsong 13 lånar Pernilla Biancas nya våning i stan medan huset byggs färdigt och blir provbo med Christian - och några till. Den enda som inte bor där är Bianca!

Sänds på: Discovery+, Kanal 5

Kommande dokumentärer

January 6th – 5 januari

Med hjälp av intervjuer med politiker, poliser och ögonvittnen tar vi oss närmare stormningen av Capitolium den 6 januari 2021. Vi hör från talman Nancy Pelosi, kongressledamoten Liz Cheney, senatorer, anställda och poliserna som var först på plats.

Sänds på: Discovery+

The Price of Glee – 23 januari

TV-serien Glees skådespelare och inspelningsteam avslöjar överraskande sanningar om produktionen av serien och berättar om Hollywoodsuccéens snabba uppgång och tragedierna som drabbade några av stjärnorna. Från den tragiska överdosen som tog Cory Monteiths liv till den chockerande upptäckten av barnpornografi hos Mark Salling och hans död och det misstänkta dödsfallet när Naya Rivera drunknade.

Sänds på: Discovery+

Death by Fame – 30 januari

Följ med bakom kulisserna på berömmelsens baksida när utredare avslöjar sanningen bakom omskrivna dödsfall bland Hollywoods stjärnor.

Sänds på: Discovery+

Premiärer senare i vår

  • Bianca (säsong 2)
  • Lundellhuset (säsong 5)
  • Vem tror du att du är? (säsong 3)

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL