Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Disney Plus

Bästa listan att kickstarta Disney Plus med!

Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
12 september 2020
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
12 september 2020

Vi är många som har väntat och längtat och snart är det äntligen dags. Men var ska man börja?

Enligt det kända ordspråket så kan det vara svårt att se skogen för alla träden. Var ska man börja i en tät skog av möjligheter? Nathalie har tagit sig an att guida oss direkt till alla godbitar som kommer att släppas på Disney+ den 15:e september.

The Mandalorian (2019-)

The Mandalorian och The Child i Disney+ Star Wars-serie
Foto: Walt Disney.

Det har varit svårt att missa all spridning av Star Wars första egna otecknade serie om en prisjägare med den urgulliga följeslagaren The child (mest känd i sociala medier som “Baby Yoda”).

The Mandalorian har snabbt blivit en av de största tv-serierna i modern tid och har till och med passerat Stranger Things enorma tittarsiffror. Vad kan då vara bättre att börja Disney+ med än att få svar på vad storheten med denna serien är?

Lejonkungen (2019)

Simba med sin farbror Scar i Lejonkungen
Foto: Walt Disney

Ingen av Disneys remakes har dragit lika stor biopublik som Lejonkungen. Har man missat att se den så är det definitivt dags att bänka sig i soffan nu. För den som redan satt med en extra stor popcorn i de svenska biostolarna när lejonen gick varma på dukarna så kan ett kärt återseende vara på sin plats.

Sky High (2005)

Föräldrar och superhjältar i Sky High
Foto: Buena Vista

Om du som Filmtopps krönikör, Andreas Ziegler, är lite mätt på superhjälte-filmer så tror jag ändå att du kan må en aning bättre efter att ha sett Sky High. Detta är en rar och rolig film om ett gäng skolungdomar, som får lära sig mer om sina superkrafter i den etablerade hjälteskolan Sky High. Men pressen är hög, finns det en risk att bli degraderad till en sidekick?

Är man som jag väldigt förtjust i de gamla och äkta hjältarna Kurt Russell och Bruce Campbell så ska man för tusan inte missa denna pärla!

Piper (2016)

Den söta lilla fågeln på äventyr i kortfilmen Piper
Foto: Walt Disney

Pixar kommer att ha flera kortfilmer tillgängliga på Disney+ så varför inte börja med en som vunnit en Oscar för bästa kortfilm? 

Piper handlar om en urgullig fågelunge som nervöst men nyfiket tar några av sina första steg för att upptäcka världen som kan vara lite skrämmande för en så liten varelse.

Hamilton (2020)

Flera skådespelare i musikalfilmen Hamilton
Foto: Walt Disney

Den som gillar musikaler bör givetvis dyka med huvudet före i denna Broadway-skatt, men även den som vanligtvis inte gillar musikaler kan ha mycket att hämta. Hamilton har ett modernt sound med hip hop och rap av ett talangfullt stjärnensemble. Om historielektioner var så här häftiga i skolan så hade vi nog alla velat lära oss betydligt mycket mer!

Bumbibjörnarna (1985-1991)

Två björnar redo för äventyr
Foto: Buena Vista

Hipp hurra! För här kommer… ja, ni kan ju såklart resten! Och äntligen finns alla studsande avsnitt samlade på ett och samma ställe! För den som är sugen på att dricka bumbibjörnsaft och hoppa iväg på detta äventyret så har du flera färggranna björnar som vill göra dig sällskap.

MER LÄSNING:

Berättelsen om Secretariat (2010)

Penny tillsammans med hästen Secretariat
Foto: Walt Disney

Detta är en vinnande berättelse baserad på verkliga händelser om en häst med mycket spring i benen! Penny vill ta vara på denna kraften för att med sin galopperande vän bli den första att vinna “The Triple Crown”.

Om man har tittat på Netflix populära serie BoJack Horseman så har man nog inte kunnat undgå vilken stor roll en viss häst med namnet Secretariat har, och han är såklart baserad på samma nämnda häst. Den som är ett fan av BoJack bör såklart se denna filmen med. 

Nightmare Before Christmas (1993)

Jack är huvudkaraktären i The Nightmare Before Christmas
Foto: Buena Vista

Flera av Tim Burtons kända filmer kommer att finnas tillgängliga, bland annat Alice i Underlandet och Frankenweenie, men Nightmare Before Christmas sätter den rätta tonen för ankommande höst på bästa sätt med sitt Halloween-tema, allt med imponerande stop motion-effekter! 

Old Yeller (1952)

Pojken och hans hund, bästa vänner i filmen Old Yeller
Foto: Walt Disney.

 

Den godhjärtade hunden Old Yeller blir, efter visst motstånd, vän med en fattig och ung pojke som sliter med sin familj på en gård i det sena 1800-talets Texas. Tillsammans bevisar de att denna hund minsann inte går av för hackor och Old Yeller blir snart älskad av alla. Men ibland sätts det käppar i hjulet även för lyckan.

För den som är sugen på en riktig dunderklassiker som kanske inte nötts ut fullständigt så är det Old Yeller som man ska titta på! 

Askungen 3 - Det magiska trollspöet (2007)

Askungen har problem i Askungen 3
Foto: Walt Disney

 

I denna sagan blir det magiska trollspöet stulet vilket förändrar hela den förtrollande historien om Askungen och hennes prins. Kan hon med hjälp av sina möss ställa allt till rätta igen?

Disneys uppföljare har sällan fått ett varmt mottagande. Men en av de få som jag vill rekommendera är just Askungen 3. Detta är en betydligt mer mörk, bisarr och humoristisk film än man kan tro vilket bör uppskattas av andra som kanske vill se en avdammad version av denna sockerpudrade saga.

(Film-quizets svar hittar du här!)

Scrolla vidare för fler listor! Spana också inte vår samlingssida med alla Disney Plus-nyheter!