Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
C Mores nyheter i november 2021

C Mores nyheter i november 2021

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Lista
21 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
21 oktober 2021

Rejält packad månad på streamingtjänsten

November på C More inleds med premiären av originalserien" Knutby" baserad på Jonas Bonniers roman med samma namn, som skildrar händelserna i det omtalade Knutbyfallet. Likaså släpper streamingtjänsten nya Law & Order: Organized Crime och säsong 2 av Love Life. Likaså kan den som vill peppa inför julen på C More redan nu ta del av ett gäng högtidliga filmer!

Nya serier på C More i November

Knutby – premiär 1 november

Verklighetsbaserad dramaserie med Alba August och Aliette Opheim, om det så kallade Knutbyfallet som skakade Sverige år 2004. Berättelsen skildrar perioden som ledde fram till ett mord och ett mordförsök inom ortens lilla frikyrkoförsamling. Serien bygger på Jonas Bonniers roman med samma namn och är regisserad av Goran Kapetanović, senast aktuell med succéserien Kalifat.

Kampen om tungvattnet – premiär 1 november

Året är 1943 när majoren och kemiprofessorn Leif Tronstad samlar en grupp motståndsmän för en riskabel aktion i norska Rjukan. Han har insett hur beroende Tyskland är av norskt tungvatten och genom att spränga den lokala tillverkningsanläggningen hoppas han kunna förhala nazisternas kärnvapenprogram. Kampen om tungvattnet bygger på verkliga händelser och är en av Norges mest påkostade tv-serier.

Bing, säsong 4 – premiär 1 november

Brittisk barnserie om Bing, 3 år, som liksom de flesta treåringar är energisk och nyfiken på världen. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten och Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen.

Djungelgänget, säsong 3 – premiär 1 november

Här kommer Djungelgänget! Om du har problem, dra i snöret så kommer vi! Pingvinen Mårris tror att han är en tiger som lever i djungeln. Tillsammans med de andra djuren är de hjältarna som kommer till undsättning när någon är i fara. Animerad barnserie.

Paradise Lost – premiär 9 november

Amerikansk dramathriller med Josh Hartnett och Nick Nolte om en familj som bär på mörka hemligheter om det förflutna. När Palo Alto-psykologen Frances får veta att hennes make Yates är behövd i sin hemstad i Mississippi flyttar hon tillfälligt med honom dit. Omställningen visar sig dock vara tuffare än väntat och samtidigt upplever Frances att hon får allt svårare att nå fram till Yates.

Love Life, säsong 2 – premiär 10 november

I säsong två av denna charmiga komediserie får vi följa Darbys kompis Marcus, en lugnt sinnad bokredaktör som måste återvända till den snåriga dejtingvärlden när hans första äktenskap kraschar. Som nyskild drömmer han om en kärlek som varar livet ut, men resan dit är lång och motgångarna längs vägen är långt ifrån smärtfria. Säsongens huvudroll spelas av William Jackson Harper.

BMF – premiär 11 november

Verklighetsinspirerat drama om bröderna Big Meech och Terry Flenory, grundare av den inflytelserika amerikanska knarkligan Black Mafia Family som senare också tog klivet in i musikbranschen. BMF är exekutivt producerad av Curtis "50 Cent" Jackson. Demetrius Flenory Jr. spelar rollen som sin numera långtidsdömde pappa Big Meech och serien gästas även av stjärnor som Snoop Dogg och Eminem.

Livvakterna, säsong 1-2 – premiär 15 november

Följ Rasmus, Jonas och Jasmina, tre livvakter från den danska säkerhetstjänsten PET, genom deras dagliga utmaningar i demokratins tjänst. Livvakterna belönades med en Emmy i kategorin bästa utländska dramaserie år 2009 och varje säsong består av fem olika fall fördelade på tio avsnitt. Serien är skriven av Mai Brostrøm och Peter Thorsboe som även ligger bakom systerserien Mordkommissionen.

Law & Order: Organized Crime – premiär 16 november

I denna spinoff på Special Victims Unit får vi återse karaktären Elliot Stabler (Christopher Meloni) som numera jobbar med att bekämpa New Yorks organiserade brottslighet. Samtidigt som han försöker att sänka stadens mäktigaste gängledare måste han anpassa sig till nya förändringar i rättssystemet. I säsongens rollista syns bland andra Dylan McDermott (The Practice) och Tamara Taylor (Bones).

Tell Me Your Secrets – premiär 19 november

Tell Me Your Secrets är en amerikansk dramathriller om en ung kvinna, en före detta sexualbrottsling och en sörjande mamma som alla bär på ett mystiskt förflutet. I takt med att deras väl dolda hemligheter avslöjas blir gränsen mellan offer och förövare allt mindre självklar. I huvudrollerna syns bland andra Lily Rabe (American Horror Story) och Amy Brenneman (Private Practice, Vem dömer Amy?).

Deceit – premiär 22 november

Året är 1992 när en ung mamma blir brutalt mördad inför ögonen på sin 2-årige son. Londonpolisen tror sig snabbt veta vem mördaren är, men när utredningen stagnerar blir en kvinnlig undercoverpolis ombedd att agera lockbete och inleda en relation med den misstänkte. Deceit är ett verklighetsbaserat drama om en av Storbritanniens genom tiderna mest bristfälliga och kontroversiella polisutredningar.

Departure, säsong 1-2 – premiär 25 november

Kanadensiskt konspirationsdrama om den briljanta olycksutredaren Kendra Malley som i varje säsong tar sig an ett nytt fristående fall. Med världens blickar riktade mot sig försöker hon att lösa mysterierna bakom allt från försvunna passagerarflygplan till urspårade höghastighetståg. Huvudrollerna i Departure spelas av Archie Panjabi och Christopher Plummer.

MER LÄSNING: Bästa serierna på C More!

Film på C More i november

Pettson och Findus – Findus flyttar hemifrån – premiär 1 november

Pettson håller på att bli tokig av att katten Findus hoppar runt i sängen och väcker honom varje natt. Men så kommer de på en lösning - Findus ska få ett alldeles eget krypin. De bygger om det gamla utedasset till ett finfint hem, men så kommer Findus att tänka på räven... Findus flyttar hemifrån bygger på en av Sven Nordqvists älskade böcker om Pettson & Findus.

The Good Liar – premiär 5 november

Brittisk kriminalthriller om den erfarne svindlaren Roy Courtnay (Ian McKellen) som ställt in siktet på nyblivna änkan Betty McLeish (Helen Mirren) som är god för miljoner. Men vad som först såg ut som en enkel blåsning blir snart en katt-och-råtta-lek där allt större och mer intrikata bedrägerier rullas upp. Snart befinner sig både Roy och Betty i ett snårigt nät av faror, intriger och svek.

Fighting with my Family – premiär 5 november

Verklighetsbaserad sportdramakomedi om de engelska syskonen Paige och Zak som kommer från en familj av fribrottare och drömmer om att bli wrestlingstjärnor i USA. Drömmen kan bli sann när de får chansen att delta i ett träningsprogram till organisationen WWE. I rollerna syns Florence Pugh (Midsommar, Little Women), Nick Frost, Lena Headey, Vince Vaughn och Dwayne "The Rock" Johnson, som sig själv.

The Hunt – premiär 6 november

Skräckthriller om en grupp människor som vaknar i en enslig skog och upptäcker att konspirationsteorin Manorgate från internet är verklig. Enligt den ska en grupp rika galningar samlas varje år för att jaga och döda människor. Men i år ska deras lek spåra ur då en av de jagade, Crystal, vänder deras planer emot dem. I rollerna syns bland andra Betty Gilpin (Glow) och Hilary Swank.

Beck – Roseanna (1967) – premiär 7 november

Roseanna, med Keve Hjelm som Martin Beck, var den allra första filmatiseringen av Sjöwall-Wahlöös böcker. En varm sommardag hittas en naken kvinna död invid Göta kanal. Fallet tilldelas Martin Beck, som snart inser att kvinnan våldtagits och mördats ombord på en av kanalens många turistbåtar. På en passagerarlista dyker namnet Roseanna upp, men inget mer. Vem var hon och vem mötte hon på båten?

Dora and the Lost City – premiär 11 november

Fartfyllt familjeäventyr löst baserad på serien om Dora utforskaren. När Doras föräldrar försvinner spårlöst i sökandet efter en mytomspunnen guldstad, måste hon ta saken i egna händer och leda ett gäng tonåringar på en räddningsexpedition. Det blir ett riskabelt uppdrag i djungeln där de måste skaka av sig skattsökare och lösa uråldriga gåtor för att avslöja mysteriet med den mytomspunna staden.

Gutterbee – premiär 12 november

Dansk dramakomedi som utspelar sig i den amerikanska småstaden Gutterbee där två drömmare planerar att öppna en tysk korvrestaurang, men en del inskränkta typer i lokalbefolkningen är inte överdrivet entusiastiska över planen. För regin står Ulrich Thomsen och i rollerna syns bland andra Antony Starr (The Boys) och Ewen Bremner (Trainspotting).

The Photograph – premiär 19 november

Romantiskt drama som utspelar sig både i nutid och det förflutna. Här möter vi Mae som inte haft någon vidare kontakt med sin mor, en känd fotograf som nyligen gått bort. Mae ärver ett bankfack med mystiskt innehåll, och i samma veva träffar hon journalisten Michael som arbetar på en story om hennes mamma. I rollerna syns Issa Rae (Insecure) och Lakeith Stanfield (Atlanta).

Gemini Man – premiär 24 november

Henry Brogan (Will Smith) är en skicklig lönnmördare som är på väg att gå i pension när han blir måltavla för sina forna uppdragsgivare. Plötsligt har han en jämbördigt skicklig agent i hälarna, en lönnmördare som mystiskt nog liknar honom i allt. Actionthrillern Gemini Man är regisserad av Ang Lee som gjort allt från Crouching Tiger, Hidden Dragon till Brokeback Mountain.

Hellboy (2019) – premiär 29 november

Fantasyaction som bjuder på en ny version av den demoniska antihjälten Hellboy. Här åker han till den engelska landsbygden för att bekämpa en trio av rasande jättar. Snart får han tampas med Nimue, en återuppstånden mäktig häxa som törstar att hämnas ett uråldrigt förräderi. Hellboy spelas här av David Harbour (Stranger Things) i sällskap av bland andra Milla Jovovich och Ian McShane.

Julfilmer på C More i november

A Glenbrooke Christmas – premiär 1 november

Jessica har växt upp i en förmögen familj i Los Angeles och ska snart ta över morfars företag. Men hon vill också klara sig på egen hand och känna på ett mer normalt liv. Så i all hemlighet besöker hon småstaden Glenbrooke, där hennes avlidna mamma en gång växte upp. Här dras hon med i småstadslivet i juletid och träffar stilige brandmannen Kyle. Romantiskt drama efter Robin Jones Gunns bokserie.

Loving Christmas – premiär 1 november

Romantiskt drama om Ashley Mackenzie som alltid varit juldrottning hemma i stan med sin stora entusiasm för helgfirandet. Men hon möter sin match i Ben Williams, en stilig nyinflyttad kollega som älskar julen lika mycket som hon gör. Kanske kan de båda julkonkurrenterna samarbeta? Loving Christmas är gjord av tv-kanalen Hallmark.

A Snowy Christmas – premiär 1 november

Advokaten Kelly bor i storstaden men i juletid återvänder hon till familjens fina timmerhus. I det här fina huset vid en sjö växte hon upp men nu är det i behov av renovering. En som kan hjälpa till är hantverkaren Forrest som lite julmagiskt råkar komma i hennes väg. Romantiskt juldrama från Hallmark med Elysia Rotaru och Damon Runyan.

Snowed in for Christmas – premiär 1 november

Romantiskt juldrama där vi möter Kayla som är au pair åt två små flickor, vars föräldrar oturligt nog blir insnöade och fastnar i New York under självaste julhelgen. Nu måste Kayla ordna allt kring julen åt tjejerna, från klappar till julgran, men som tur är dyker barnens stilige farbror Jeremy upp och hjälper till.

Spotlight on Christmas – premiär 1 november

Ett annat romantiskt juldrama, denna gång om filmstjärnan Olivia O'Hara som just dumpats av sin rockstjärnepojkvän när hon återvänder till sin lilla hemstad för första gången på många år. Hon längtar både efter att fira jul med familjen och dra sig undan strålkastarljuset ett tag. Snart stöter hon på sin gamla kärlek från skolan, Casey, som nu är högstadielärare i stan.

Mer film på C More i november

Christopher Walken i "Sleepy Hollow".
Christopher Walken i "Sleepy Hollow". Foto: Paramount Pictures.

Draktränaren (How to Train your Dragon) – premiär 1 november
Kung Fu Panda – premiär 1 november
Kung Fu Panda 2 – premiär 1 november
Madagaskar 2 (Madagascar: Escape 2 Africa) – premiär 1 november
Madagaskar 3 (Madagascar 3: Europe’s Most Wanted) – premiär 1 november
Clueless – premiär 1 november
Mean Girls – premiär 1 november
Mean Girls 2 – premiär 1 november
Top Gun – premiär 1 november
Collateral – premiär 1 november

Tropic Thunder – premiär 1 november
Zoolander – premiär 1 november
Zoolander 2 – premiär 1 november
The Firm – premiär 1 november
Sleepy Hollow – premiär 1 november
Ombytta roller (Trading Places) – premiär 15 november
Raka spåret till Chicago (Planes, Trains and Automobiles) – premiär 15 november
World War Z – premiär 15 november
War of the Worlds – premiär 15 november
Some Kind of Wonderful – premiär 15 november

För mer läsning se vår samlingssida med senaste nytt på C More.

NÄSTA ARTIKEL