Bruce Willis 69 år – stjärnans 8 bästa filmer enligt IMDb

Bruce Willis 69 år – stjärnans 8 bästa filmer enligt IMDb

Emil Oscar Rasmussen
19 mars 2024 kl. 16:03

Filmer med Bruce Willis som du inte får missa

Stjärnan Bruce Willis fyller 69 år i dag – och det passar vi på att fira med att lista hans allra bästa filmer, enligt IMDb-användarna.

Bruce Willis tvingades att lägga skådespelaryrket på hyllan efter att hans hälsotillstånd satte stopp för hans fortsatta karriär, men att vi inte kommer att få avnjuta några nya Willis-filmer hindrar oss inte från att beundra allt han redan gjort.

I dag fyller storstjärnan 69 år och det firar vi med att lyfta fram hans allra bästa filmer – åtminstone om IMDb-användarna får bestämma.

Bruce Willis 8 bästa filmer enligt IMDb

Det femte elementet
Foto: Buena Vista International.

8. Det femte elementet (1997)

Genre: Action, Äventyr, Sci-fi
Regi: Luc Besson
Betyg på IMDb: 7,6 av 10

Bruce Willis spelar huvudrollen i sci-fi-klassikern Det femte elementet. Korben Dallas är en taxi chaufför i framtidens New York och blir ofrivilligt centralfiguren i jakten på det legendariska femte elementet – ett kosmiskt vapen som är nyckeln till att hindra jordens undergång.

Här kan du streama: Det femte elementet (1997)

Lucky Number Slevin
Foto: Scanbox Sweden.

7. Lucky Number Slevin (2006)

Genre: Krim, Drama, Thriller
Regi: Paul McGuigan
Betyg på IMDb: 7,7 av 10

I den spännande och stjärnspäckade (Willis, Morgan Freeman, Josh Hartnett, Ben Kingsley m.fl.) thrillern Lucky Number Slevin får vi följa Slevin (Hartnett) som är på fel plats vid fel tillfälle. Det gör att han misstas för att vara någon han inte är, vilket leder till att han hamnar mitt i skottlinjen för två rivaliserande gangsterbossar. Willis spelar rollen som torpeden Mr. Goodkat.

Här kan du streama: Lucky Number Slevin (2006)

Moonrise Kingdom
Foto: Nonstop Entertainment.

6. Moonrise Kingdom (2012)

Genre: Komedi, Drama
Regi: Wes Anderson
Betyg på IMDb: 7,8 av 10

Bruce Willis är mest känd för sina actionroller, men han har fler strängar på sin lyra än då. Det visar han bland annat upp i Wes Anderson-rullen Moonrise Kingdom, där han spelar rollen som en lokal sheriff, som blir del av jakten på två barn som rymt för att bosätta sig i det vilda.

Här kan du streama: Moonrise Kingdom (2012)

De 12 apornas armé
Foto: UIP.

5. De 12 apornas armé (1995)

Genre: Sci-fi, Thriller
Regi: Terry Gilliam
Betyg på IMDb: 8,0 av 10

I De 12 apornas planet tar vi oss till ett postapokalyptiskt år 2035, där ett virus har utrotat nästan hela mänskligheten. En grupp forskare väljer ut fången James Cole (Willis) för att skickas tillbaka till 1996 för att spåra virusutbrottet och "De 12 apornas armé" – gruppen som misstänks ligga bakom det.

Här kan du streama: De 12 apornas armé (1995)

Sin City (2005)
Bruce Willis och Jessica Alba i "Sin City". Foto: SF.

4. Sin City (2005)

Genre: Thriller, Action, Krim
Regi: Robert Rodriguez
Betyg på IMDb: 8,0 av 10

I stilsäkra Sin City, baserad på Frank Millers seriealbum med samma namn får vi följa Willis som den hårdnackade polisen John Hartigan. Han har ögonen på pensionen, men som samtidigt misstänks för ett brott han inte har begått.

Här kan du streama: Sin City (2005)

Die Hard
Foto: Fox Film.

3. Die Hard (1988)

Genre: Action, Thriller
Regi: John McTiernan
Betyg på IMDb: 8,2 av 10

Filmen som Bruce Willis kanske i första hand förknippas med är givetvis Die Hard. Denna kultrulle (som INTE är en julfilm enligt Bruce Willis själv) följer New York-polisen John McClane när han är på plats i Los Angeles och tvingas ta sig an en grupp terrorister som intagit en skyskrapa och tagit hans livs kärlek och hennes kollegor gisslan.

Här kan du streama: Die Hard (1988)

Sjätte sinnet
Foto: SF.

2. Sjätte sinnet (1999)

Genre: Thriller, Drama
Regi: M. Night Shyamalan
Betyg på IMDb: 8,2 av 10

I kultthrillern Sjätte sinnet ser vi Bruce Willis som Malmcolm Crowe (Willis), en barnpsykolog som korsar väg med åttaåringen Cole Sear (Haley Joel Osment). Cole är en förvirrad och rädd ung pojk och Crowe är inte alls beredd på att pojken är hemsökt av någonting från bortom jordelivet.

Här kan du streama: Sjätte sinnet (1999)

Bruce Willis i Pulp Fiction
Foto: SF.

1. Pulp Fiction (1994)

Genre: Thriller, Krim
Regi: Quentin Tarantino
Betyg på IMDb: 8,9 av 10

Bruce Willis-filmen som är ohotat högst rankad på IMDb är Quentin Tarantinos Pulp Fiction. Här spelar Bruce Willis rollen som den åldrande boxaren Butch Coolidge, som får betalt av gangsterbossen Marsellus för att förlora sin nästa match.

Här kan du streama: Pulp Fiction (1994)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL