Bioåret 2017 – Sju serietidningsfilmer jag längtar efter!

Bioåret 2017 – Sju serietidningsfilmer jag längtar efter!

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 12:07 | Publicerad 10 januari 2017 kl. 10:01

Vilken är du mest peppad på?

2016 var ett år som gav oss många serietidningsfilmer, men bortsett från ett fåtal misslyckades faktiskt de flesta med att leverera. Batman v Superman var tradig, Suicide Squad gav oss inte alls vad den lovade och måste jag ens gå in på Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows?

Trots det är jag ändå hoppfull inför framtiden. 2017 är ett överväldigande år av storfilmer, och då har jag bara tittat på serietidningsfilmerna! Min pepplista innefattar självfallet blir det en del DC och Marvelfilmer, men lite franskt och något episkt har också letat sig in.  Varsågoda att ta del av min lista över: Sju serietidningsfilmer jag ser fram emot år 2017.

7. Ghost in the Shell – 31 Mars

Mina känslor gentemot denna film är motsägelsefulla. Jag ser så fram emot en rå och kall sci-fi berättelse, samtidigt som jag är sjukt orolig över vad Hollywood egentligen har kokat ihop. Visst kan jag köpa delar av regissören Rupert Sanders försvar mot anklagelserna för whitewashing; berättelsen är nödvändigtvis inte exklusivt japansk, Scarlett Johansson är en fantastisk skådespelerska och så vidare (även om filmen skulle ha haft en PERFEKT Major i Rinko Kikushi (Pacific Rim)).

Det är så mycket som kan gå fel. Trots det vill jag verkligen tro på denna film. Trailern är så trogen originalanimén att jag får rysningar.

6. Wonder Woman – 2 Juni

Foto: Warner. Bros
Foto: Warner. Bros

Bättre sent än aldrig, ÄNTLIGEN en superhjältefilm med en kvinna i huvudrollen! Wonder Woman var det bästa i Batman v Superman. Allt från hennes interaktioner med Ben Afflecks Batman, till hennes musik-slinga var riktiga energi-kickar.

Gal Gadot är egentligen lite för tanig i min smak för att vara Amazon-krigare, jag hade gärna sett någon som Lucy Lawless axla rollen. Gadot har i trailern dock övertygat mig om att hon kan porträttera Prinsessan Dianas rättframhet, känsla för rättvisa och hennes naivitet utan besvär. Filmen kommer att bli HÅRD! Men den verkar heller inte dra sig för att inkludera lite välbehövlig humor.

5. The Dark Tower – 28 Juli

the-dark-tower-14505
Foto: United International Pictures

Det här är Stephen Kings version av Sagan om Ringen, eller Sagan om is och eld (Game of Thrones) om du så vill. Bara där är jag såld. Jag älskar serietidningsadaptionen av romanserien och kan knappt bärga mig för att få se filmversionen.

Rollbesättningen är oklanderlig: Matthew McConaughey som den karismatiske och ondskefulla “Mannen i Svart”, Kings mest kända skurk. Idris Elba som den noble cowboy-riddaren från en annan verklighet; Roland Deschain. Vilka talanger! Håller de sig bara väl till källmaterialet kommer deras strid att bli kosmiskt barockt.

4. Spider-Man: Homecoming – 7 Juli

Foto: Sony Pictures
Foto: Sony Pictures

Ärligt talat borde jag inte bli så exalterad över ännu en Spider-Man-film. Men jag kan inte hjälpa det, väggklättraren är en av mina absoluta favoritkaraktärer.

Tom Hollands framträdande i Captain America: Civil War gav mersmak, med charm och genuin glädje vann han över mig. Dessutom är pojken en skicklig gymnast, vilket kommer göra det mycket lättare att tro på alla möjliga och omöjliga stunts vi kommer att få ta del av. Han befinner sig också i det begåvade sällskapet av bland annat Michael Keaton, Donald Glover och Robert Downey Jr.. Mer Peter Parker och Tony Stark interaktioner, ja tack!

3. Logan – 3 Mars

Foto: Empire
Foto: Twentieth Century Fox, hämtat från "Empire".

Wolverine är inte en av min favorit X-Men, även om Hugh Jackman har porträtterat denna best med bravur. Jag älskar dock karaktären X-23, det vill säga den lilla flickan som filmen till stol del kommer att handla om, här spelar av Dafne Keen. Att filmen dessutom hämtar inspiration från en av mina favorit berättelser i serietidningsvärlden Old man Logan är grädden på moset. Det ser moget och mörkt ut, precis vad jag vill ha ut av mina X-Men-filmer.

2. Guardians of the Galaxy vol 2 – 5 Maj

Foto: Marvel
Foto: Marvel

Guardians of the Galaxy vol 2 är ett säkert kort. Jag kommer att bli underhållen av en stolt serietidningsfilm. Jag förväntar mig ett äventyr i hög hastighet som kommer att spela på mina hjärtsträngar, bjuda till skratt och att allt är ackompanjerat till ett överdrivet catchy soundtrack. Och Baby Groot. Jag ser sjukt mycket fram emot Baby Groot.

1. Valerian and the City of a thousand planets – 21 juli

valerianphoto
Foto: Noble Entertainment

Gammal hederlig sci-fi-eskapism, oh mitt hjärta rusar. Luc Besson har haft siktet inställt på att adaptera denna franska serietidnings-klassiker i årtionden och äntligen är VFX teknologin ifatt för honom att förverkliga sin vision. Han har för den delen redan doppat tårna i detta universum; Femte Elementet är starkt influerad av originalserien Valérian och Laureline.

En rymdopera som vågar och satsar. Förhoppningsvis kommer den att lyckas med balansen mellan egendomlighet och självmedvetenhet. Filmen ser dessutom så snygg ut! Det kommer att bli ett spektakel utan dess like och därför är det den filmen som jag ser mest fram emot i år. Jag är så redo!

Vad säger du, är du lika pepp på dessa pampiga storfilmer? Är det någon du vill lägga till på listan?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL