Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Friends.

90-talets populäraste TV-serier

Filmtopp
Filmtopp | Lista
07 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
07 september 2021

Minns du dessa klassiska serier från 90-talet?

90-talet är troligen ett av de mest framgångsrika decennier någonsin vad gäller ikoniska serier. Vi har samlat några av de absolut bästa som höll många klistrade framför sin tv under stora delar av 90-talet.

Rederiet.
Foto: SVT.

Rederiet

 

Om du tittade på serier på 90-talet följde du garanterat Rederiet. En av Sveriges största serier ur ett tittarperspektiv såg hela 318 avsnitt under ett helt decennium. Rederiet handlade om familjen Dahlén och deras rederi Dahlénrederiet.

Beverly Hills.
Foto: CBS Television.

Beverly Hills

Om du mot förmodan inte har sett serien "Beverly Hills" har du garanterat hört det klassiska rockiga introt. I Beverly Hills fick vi följa familjen Walsh som flyttar till den förmögna stadsdelen med samma namn i Los Angeles. Barnen Brandon och Brenda stod i fokus och deras skolgång.

Fresh Prince.
Foto: Warner Bros. Television.

The Fresh Prince of Bel-Air

De flesta av oss kan sjunga det ikoniska introt till Will Smiths genombrottsserie och många satt bänkade under 90-talet för att följa den. I huvudrollen ses Smith som en tonåring som flyttas från en trubbelbakgrund i Philadelphia till sin förmögna farbror i Los Angeles rika området Bel Air.

Vita lögner.
Foto: TV3.

Vita lögner

Klassisk svensk såpopera om ett sjukhus i den fiktiva staden Strömsvik. Vita lögner följdes av många svenskar och såg bland annat kända skådespelare som Alexander Skarsgård och Maud Adams passera genom rollistan.

Skärgårdsdoktorn.
Foto: SVT.

Skärgårdsdoktorn

En av de stora svenska klassiska serierna och en som SVT sänt flera gånger genom tiderna. Samuel Fröler spelade läkaren Johan Steen som tar över en skärgårdsklinik efter sin svärfar. Tillsammans med sin dotter Wilma, som spelades av Ebba Hultqvist, måste han anpassa sig efter en ny värld.

Baywatch.
Foto. Fremantle International.

Baywatch

Halvnakna människor springandes på stränder i slow motion var ett framgångsrecept under 90-talet. David Hasselhoff och Pamela Anderson charmade en hel värld som livräddarna på en strand i Kalifornien.

Arkiv X
Foto: 20th Television.

Arkiv X

"Arkiv X" sändes alltid på TV4 när det var dags för barnen att gå och lägga sig. Än i dag står den som en av de mest ikoniska sci-fi-serier någonsin och vilken levande varelse känner inte igen det kusliga visslande introt?

Seinfield.
Foto: Sony Pictures Television.

Seinfeld

Jerry Seinfelds långgående serie är en av de största amerikanska sitcoms någonsin. Från slutet av 80-talet till slutet av 90-talet kunde världen då och då slappna av med Jerry och hans vänner i New York och ta del av deras galna upptåg.

Friends.
Foto: Warner Bros. Television.

Vänner

Legendarisk serie som nyligen fick en reunion där skådespelarna samlades och mindes tillbaka på serien. Vänner handlade om sex personers liv i New York och gav oss alla skön eskapism och möjligheten att drömma oss bort till ett liv i det stora äpplet.

Läs vad vi tyckte om Friends Reunion.

Twin Peaks.
Foto: CBS Television Distribution.

Twin Peaks

Vem dödade Laura Palmer? Det var frågan på allas läppar under början av 90-talet. David Lynchs Twin Peaks var en banbrytande kriminalserie som blandade regissörens psykedeliska inslag med ett klassiskt deckarmysterium som så småningom mynnade ut ett klimax.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL