Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Friends The Reunion. Foto: HBO Max

Friends: The Reunion (2021)

  • 1 tim 44 min
  • Komedi
  • HBO
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
27 maj 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
27 maj 2021

Vännernas historiska träff värmer.

Produktionen som ingen trodde skulle komma har kommit - Friends återträff. Historiens kanske mest påkostade tv-program bjuder på en hel del tillbakablickar, tårar och överraskningar. Allt för seriens miljontals fans.

  • Regi:
    Ben Winston
  • I rollerna:
    Jennifer Aniston, Matthew Perry, Courteney Cox, Matt LeBlanc m.fl

Sista avsnittet sändes i maj 2004. Sedan dess har fans till den legendariska tv-serien Friends längtat, tjatat och drömt om att få se vännerna samlade igen. Nu har fansens önskningar infriats när HBO tagit fram plånboken för att få ihop den historiska återträffen med världens kanske mest omtyckta grupp av vänner.

Friends: The Reunion är en två timmar lång, någon svårdefinierad produktion som HBO bjuder oss på. Förutom klipp från serien och diverse gästspel bjuder streamingjätten och specialavsnittets regissör Ben Winston bland annat på manusläsning med skådespelarna, häng i studion och talkshow med James Corden och olika medverkande i serien. 

Känslosamt publikfrieri för fansen.

När HBO meddelade att vännerna i Friends skulle ses på en återträff och ett sorts specialavsnitt var jag mycket tveksam. Efter att ha sett den nästan två timmar långa återträffen är jag glad att återträffen blev av, precis som skådespelarna själva ändå verkar vara - oavsett hur påkostad deras träff var. Bara att få se skådespelarna i samma soffgrupp igen (ja, den soffgruppen) fick mig att släppa alla tvivel och fyllas med värme och alla möjliga känslor.

Detta är verkligen en produktion för fansen. Oavsett om du är världens största superfan eller bara uppskattar att slötitta på serien så finns något för alla. Det bjuds på många intressanta detaljer från inspelningen, spännande tankar från producenterna och ett par stora överraskningar även för seriens mest inbitna fans. 

För både tittare och skådespelarna själva är det en känslomässig bergochdalbana och det syns tydligt hur speciellt och historisk produktion detta faktiskt är. Det är dock lite rörigt och det är tydligt att HBO har velat få in så mycket som möjligt för pengarna nu när skådespelarna äntligen gått med på att göra ett specialavsnitt. James Corden gör ett bra jobb i avsnittets minitalkshow, men vissa gäster känns onödiga och smått irrelevanta.

MER LÄSNING: De 10 bästa avsnitten av vänner!

Allra mest intressant och starkast är ändå att som en sorts sjunde medlem i gruppen få sitta med i soffan och lyssna när vännerna pratar minnen och läser manus. För mig och andra fans hade HBO egentligen bara kunnat ha två timmar avslappnat häng med skådespelarna, för det känns verkligen som att man är tillbaka med gamla vänner.

Så här i efterhand måste jag säga att det var mycket kul att träffa alla från serien igen. Var återträffen värd alla miljoner? Nej, 2,5 miljoner dollar per skalle är en löjlig summa pengar för ett specialavsnitt. Men för mig och andra fans spelar pengarna mindre roll när man får se vännerna tillsammans igen. Att de faktiskt ser ut att trivas tillsammans gör det hela ännu bättre och kanske till och med värt alla pengar. 

NÄSTA ARTIKEL