6 skådespelarinsatser innan de blev kända

6 skådespelarinsatser innan de blev kända

Uppdaterad 25 september 2020 kl. 13:09 | Publicerad 27 september 2016 kl. 18:09
ANNONS
ANNONS

Känner du igen alla stjärnorna?

Alla skådespelare måste börja sin karriär någonstans. Vissa har turen att få mer intressanta jobb än andra. Denna lista tar en titt på några skådespelare som medverkat i en välkänd film eller serie innan det att de blev världskändisar själva.

Jonah Hill i "I Heart Huckabees"

Jonah Hill
Foto: Twentieth Century Fox.

Innan Jonah Hill var en tvåfaldigt Oscarsnominerad skådespelare med flera framgångsrika komedifilmer under bältet hade han en väldigt liten roll i David O. Russells filosofiska komedi I Heart Huckabees. Detta är Hills första acting-credit på IMDb och vi kan endast se han i 2-3 scener. Ändå lyckas Hill med sin komiska närvaro sätta ett avtryck på filmen.

Matthew McConaughey i "Dazed and Confused"

3
Foto: Universal Pictures.

Richard Linklaters kultklassiker" Dazed and Confused" var början på flera unga skådespelares karriärer, som Ben Affleck, Milla Jovovich och Adam Goldberg. Mest minnesvärd är dock McConaugheys insats som karaktären Wooderson. Hans replik "That's what I love about those highschool girls. I get older, they stay the same age." är kanske filmens mest minnesvärda citat. Trots att det var en liten roll fastställde det McConaughey som den avslappnade Texaskillen han skulle göra stor karriär på.

Jeff Goldblum i "Annie Hall"

Jeff Goldblum pratar i telefon i Annie Hall
Foto: United Artists.

I Woody Allens dramakomedi Annie Hall från 1977 står en ung Jeff Goldblum och pratar i telefon på en fest. En replik fick han också. Repliken: "I forgot my mantra". En statistroll lika märklig som Goldblum själv.

Elijah Wood i "Tillbaka till framtiden 2"

5
Foto: United International Pictures.

I den andra delen av Zemeckis Tillbaka till framtiden-trilogi ser vi en åttaårig Elijah Wood spela ett barn som inte är särskilt imponerad av Marty Mcflys gamingskills. Wood blev åren efter en etablerad barnskådespelare innan han som vuxen fick rollen som Frodo i Sagan om Ringen.

Läs också: skådespelare som extraknäcker som sångare!

Nikolaj Coster-Waldau i "Black Hawk Down"

6
Foto: Svensk Filmindustri.

Innan den danske skådespelaren blev känd som Jamie Lannister i Game of Thrones sysselsatte han sig mestadels med nordiska filmproduktioner. Vi kan dock se honom som en av soldaterna i den Ridley Scott-regisserade krigsfilmen Black Hawk Down. Filmen hade en rad av skådespelare som senare slagit igenom inom film och tv; Jeremy Piven, Tom Hardy och Orlando Bloom för att nämna några.

Tom Hardy och Michael Fassbender i "Band of Brothers"

7
Foto: HBO Nordic.

Likt "Black Hawk Down" så har den Spielbergproducerade krigsserien Band of Brothers varit början på många etablerade skådespelares karriärer. Mest intressant är ändå att Tom Hardy och Michael Fassbender, två av Hollywoods största skådespelare, delat scener tillsammans i den kritikerrosade serien.

Missa inte Filmtopps lista på skådespelare som spelar mot sig själva!

För fler listor --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL