5 serier för dig som gillar Cobra Kai

5 serier för dig som gillar Cobra Kai

Uppdaterad kl. 13:01 | Publicerad 08 januari 2022 kl. 10:01
ANNONS
ANNONS

Serier för dig som inte fått nog av Cobra Kai

Om du gillar William Zabkas uppföljare till "Karate Kid" bör du spana in denna lista. Fem serier med ingredienser som kampsport, nostalgi och laganda du kan njuta av.

1. The Mighty Ducks: Game Changer (2021-)

The Mighty Ducks
Foto: Disney

I dagens Minnesota har Mighty Ducks utvecklats från skrapiga underdogs till ett extremt konkurrenskraftigt, kraftfullt ungdomshockeylag. Efter att 12-åriga Evan blivit petad från "Ducks", bygger han och hans mamma upp ett hockeylag som ska utmana vinna-till- varje pris-kulturen av konkurrenskraftiga ungdomsidrotter.

Seriens skapare är Steven Brill, Josh Goldsmith och Cathy Yuspa. Likt Cobra Kai ärThe Mighty Ducks: Game Changer en serie baserad på en tidigare film, i det här fallet The Mighty Ducks: Mästarna från 1992. Lauren Graham spelar mamma Alex och Emilio Estavez repriserar sin roll som Gordon Bombay.

2. Glow (2017-2019)

Glow
Foto: Netflix

I 1980-talets LA startar ett gäng tjejer ett wrestling-lag och kallar sig själva "Gorgeous Ladies of Wrestling". I spetsen ser vi Alison Brie och Betty Gilpin. Netflix dramaserie är både lättsam och allvarlig och blir bättre för varje säsong som går.

3. Friday Night Lights (2006-2011)

Foto: NBC Universal Television Distribution

Friday Night Lights är amerikansk TV-serie från 2006 som handlar om människorna i den fiktiva staden Dillon i Texas och deras liv. Serien är nästan helt filmad med handkamera och det är något som utmärker serien, tillsammans med det lite gråaktiga filter den är filmad med.

Likt Cobra Kai är Friday Night Lights med Kyle Chandler och Connie Britton en historia om ett sport och laganda som älskas av många. 

4. Saved By the Bell (2020-)

Saved By the Bell
Foto: Rysher Entertainment

När Kaliforniens guvernör Zack Morris hamnar i hetluften för att ha stängt ner för många låginkomstgymnasier, föreslår han att de skickar de drabbade eleverna till de högst presterande skolorna i delstaten – inklusive Bayside High. Tillströmningen av nya studenter ger de överprivilegierade Bayside-barnen en välbehövlig och rolig dos av verkligheten.

Är det nostalgi du vill få mer utav är Saved By the Bell något för dig. Komediserien är baserad på Pang i plugget från 1993. 

5. Warrior (2019-)

Warrior
Foto: Warner Bros. Television Distribution

Det här är inte Kina – det här är Chinatown. I det hänsynslösa San Francisco i slutet av 1800-talet strider rivaliserande brottsfamiljer mot varandra, mot polisen och mot en öppet rasistisk vit arbetarklass.

Om du fått mersmak av kampsort finns ingen bättre alternativ för dig än Cinamax Warrior. Men det är här likheterna med Kobra Kai tar slut. Serien Banshees skapare Jonathan Tropper står bakom denna extremt blodiga och våldsamma serie som väntas en tredje säsong och HBO Max tar över produktionen från Cinamax. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL