Tove Dalsryd om finalen av Bachelorette: “Inte alls så romantiskt“

Tove Dalsryd om finalen av Bachelorette: “Inte alls så romantiskt“

  • TV4 Play
Tove Dalsryd
06 juni 2024 kl. 23:00
Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Tove Dalsryd har sett finalen av Bachelorette Sverige 2024

Årets säsong av "Bachelorette" har nu gått i mål och Filmtopps realityexpert Tove Dalsryd luftar sina tankar om Sonja Livboms kärleksäventyr.

När sista avsnittet av "Bachelorette" sänds sitter jag på nålar. Nu ska vi äntligen få reda på vem som till slut fick Sonja på fall – William eller Valentin? Det här är den första säsongen av programmet som jag har följt ända till slutet och när jag ser det sista avsnittet inser jag varför. Ju starkare känslorna blir i programmet desto jobbigare blir det att kolla på. När de med eftertryck och långa effektfulla pauser mellan varje ord ska säga sina sista, skälvande kärleksförklaringar till varandra sitter jag med skämskudden över ansiktet och cirklar nervöst runt i rummet för att inte helt smälla av.

Missförstå mig rätt – om någon hade filmat mig och min pojkvän i liknande situationer när vi först träffades hade vi aldrig mer kunnat visa oss ute. Vi är fortfarande så outhärdligt pinsamma att jag inte skulle önska min värsta fiende att behöva vara en fluga på väggen under våra intima samtal. Med det sagt uppskattar jag verkligen hur bjussigt transparenta deltagarna är, för när man får se känslorna växa fram i realtid är det svårslaget.

Foto: TV4.

"Valentin har varit en frisk fläkt"

I motsats till vad programmet kanske vill förmedla blir det för mig bara ännu tydligare att drömmen om “the one” kanske bara är ytterligare en myt vi luras i som barn på samma sätt som tandfén och jultomten. För låt oss vara ärliga, när man dissekerar Bachelorette är det inte alls så romantiskt som det vill ge sken av. När kemi och känslor uppstår mellan Sonja och flera av killarna känns det inte alls som en unik företeelse utan som något som bara naturligt händer när två personer som är relativt kompatibla spenderar tid tillsammans. Känslan är att valet krasst sett lika gärna hade kunnat falla på Valentin kastar sin skugga över romantiken. 

Mina förväntningar inför eftersnacket var höga men tyvärr slutade diskussionerna så fort det började hetta till. Det som hettade till mest var istället Valentins urringning som slutade någonstans vid naveln, kanske ett sista försök att vinna tillbaka Sonja? När Valentin frågar om han var lite väl smörig drar jag en suck av lättnad. Lite självinsikt har han i alla fall. Ändå tycker jag att han – med sin genuina energi som verkligen gått rakt genom rutan – har varit en frisk fläkt och en inspiration till den stela, svenska dejtingkulturen.

Foto: TV4.

"Hade så svårt att föreställa mig ett förhållande"

Men tyvärr för Valentin gick det inte hela vägen, utan det var William som till slut fick den sista rosen. Men den stora frågan kvarstod – skulle rosen kunna leda till långsiktigt relation på hemmaplan?  När stunden till slut var kommen och Sonja och William skulle avslöja om de fortfarande var tillsammans var jag full av tvivel så när de trettio sekunder senare knappt kunde sluta hångla med varandra framför de andra killarna fick jag en smärre chock.

Jag drar mig till minnes hur jag i början av säsongen hade så svårt att föreställa mig att ett förhållande skulle kunna uppstå mellan Sonja och någon av killarna. Men som tur var hade min magkänsla än en gång fel och säsongen slutade precis som vi alla hoppats på – att Sonja hittade kärleken. 

Här kan du läsa alla texter av Tove Dalsryd på Filmtopp

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL