Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Snart är Breaking Bad-filmen här – och vi är taggade

Snart är Breaking Bad-filmen här – och vi är taggade

Daniel Turfors | Krönika
10 oktober 2019
Daniel Turfors | Krönika
10 oktober 2019

"El Camino" kommer till Netflix den 11 oktober.

Om du mot all förmodan har missat vad som händer på Netflix den 11 oktober, är det verkligen dags att tagga igång rejält. Snart är nämligen Breaking Bad-filmen här!

Aaron Paul i Breaking Bad-filmen El Camino.
Foto: Netflix.

Det var i augusti i år som Netflix avslöjade att "Breaking Bad", Vince Gilligans otroligt hyllade TV-serie om meth-kungen Walter White (spelad av Bryan Cranston), skulle få en uppföljare i filmformat. En välbehållen hemlighet, visade det sig, för snart nog så spikades premiärdatumet, trailers släpptes och redan den 11 oktober är det alltså dags. Om många bänkar sig i soffan framför tv:n på fredag är det med andra ord ingen skräll.

Vi på Filmtopp kan förstås inte vara mer taggade på att se mer av den kritiker- och tittarsuccé som Breaking Bad-universumet har blivit. Även om spinoffen Better Call Saul lyckades hålla vår abstinens någorlunda under kontroll, blir det en helt annan grej att ännu en gång få äntra historiens kärna.

Filmen tar vid där serien slutade.

"El Camino: A Breaking Bad Movie" verkar kort och gott ta vid ungefär där vi lämnades i det allra sista avsnittet, Felina. Utan att avslöja allt för mycket innebär det förstås att vi främst kommer att få bekanta oss med Emmy-vinnaren Aaron Pauls roll Jesse Pinkman och se hur denna, på många sätt nedbrutna, karaktär hanterar vad den sista säsongen ledde fram till.

"El Camino" tituleras, föga förvånande, som en thriller och hemlighetsmakeriet kring den är, i sann Netflix-manér, levande i allra högsta grad. Inga officiella recensioner har släppts och några djupgående detaljer om filmens handling har helt och hållet uteblivit. Vi vet däremot att Vince Gillian står för regin, ett glädjande besked för åtminstone denna skribent.

Det har förstås konspirerats och diskuterats en hel del på olika internetforum om vad som skulle kunna hända och om vi kommer att få en glimt av andra, viktiga karaktärer under seriens lopp (casten på IMDBb är till exempel inte särskilt stor just nu) – även om en del fans kanske blir besvikna om de förväntar sig allt för mycket från Heisenberg (länken innehåller spoiler för seriens sista avsnitt).

En markör för "peak-TV".

Aaron Paul och Bryan Cranston i originalserien "Breaking Bad"
Aaron Paul och Bryan Cranston i originalserien "Breaking Bad". Foto: Netflix

Oavsett är vi på Filmtopp förstås hur taggade som helst och kan utlova en recension inom kort. Kort sagt, är vi ungefär lika hooked på detta som rollkaraktärerna är på metamfetamin.

Hur Breaking Bad, som har blivit en så pass stark markör för tv-serieformatets möjligheter och framväxten av peak-tv, gör sig i långfilmsformat återstår verkligen att se, men med en stark regissör, ett fantastiskt universum och den underbara Aaron Paul så tror vi att El Camino: A Breaking Bad Story blir ett riktigt rysligt och härligt thrillerdrama, som ger ett slutgiltigt svar på de frågor som serien lämnade oss med.

Hur taggar du inför Breaking Bad-filmen? Kommentera!

Passa också på att läsa vår lista över årets bästa filmer!