Bästa filmerna 2019 – Här är tipsen

Året inleder starkt – Här är några av de bästa filmerna 2019

Bioåret 2019 har knappt hunnit börja men redan nu har vi fått ta del av flera fantastiska filmer. I denna artikel listar vi årets höjdpunkter!

På denna sida kommer vi på Filmtopp att samla alla de bästa filmerna 2019. Givetvis uppdaterar vi listan så fort en ny bra film kommer, så att du alltid är säker på vilka filmer som är årets höjdpunkter. För att se vilka filmer som har varit bäst tidigare år, spana in våra stora samlingssida som vi döpt till De bästa filmerna, här finns massa med andra bra filmtips, exempelvis över fjolårets guldkorn.

Vi på Filmtopp gillar att lyfta fram svensk film. Det görs väldigt mycket bra film i vårt avlånga land som får alldeles för lite uppmärksamhet. Men givetvis kommer bra film från världens alla hörn. Under året 2018 har vi många godbitar att se fram emot och året har öppnat galet starkt. Nedan hittar du massor av tips på nya bra filmer.

Följande måste uppfyllas för att vara med på listan över de bästa filmerna 2018:

  1. Filmen måste ha fått 4 eller 5 ögon i betyg av någon recensent på Filmtopp.
  2. Filmen har haft svensk premiär under 2019. Detta betyder att filmer som har haft tidigare premiär i andra länder slinker med. Något som märks mest i början av året.
  3. Filmen måste vara en långfilm. Det dyker med andra ord inte upp några kortfilmer på den här listan.

Eftersom detta inte är en samling av alla de filmer som Filmtopp har rankat högst, är filmerna sorterade efter bokstavsordning och betyg.

De bästa filmerna 2019

3 kvinnor

Jafar Panahi och Behnaz Jafari i filmen 3 kvinnor.
Foto: Folkets Bio

Regi: Jafar Panahi
Manus:
Jafar Panahi och Nader Saeivar
Medverkande: Jafar Panahi, Behnaz Jafari, Marziyeh Rezaei m.fl.
Genre: Drama
Speltid: 1 tim 40 min
Land: Iran

Handling: Regissören Jafar Panahi får en film skickad till sin mobil som verkar föreställa en ung tjej som tar livet av sig. Filmen är menad för Jafars vän, skådespelerskan Behnaz Jafari, som reagerar starkt när hon får se den. Hon och Jafar beslutar sig för att åka till flickans hemby för att ta reda på vad om egentligen ligger bakom hennes beslut. Väl där inser de båda två ganska snart att det är något lurt med hela historien.

Omdöme: Behnaz Jafari och Jafar Panahi spelar sig själva här i vad som närmast kan beskrivas som en iransk mockumentär. Filmen har, som väntat, en rejäl dos samhällskritik som vägs upp perfekt med en gnutta humor samt lite spänning i form av mysteriet med flickan i mobilvideon. Som helhet är 3 kvinnor en bra, underhållande och framför allt viktig film som är väl värd att lägga sin tid på.

4 av 5

Beautiful Boy

Steve Carell och Timothée Chalamet i Beautiful Boy.
Foto: Amazon Studios.

Regi: Felix van Groeningen
Manus: Luke Davies & Felix van Groeningen
Med: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Amy Ryan m.fl.
Genre: Drama
Speltid: 2 tim
Land: USA

Handling: David (Steve Carell) har alltid stått väldigt nära sin son, Nic (Timothée Chalamet). Det kommer därför som en chock när det uppdagas att Nic har ett allvarligt missbruk. Under filmens gång får vi följa far och son under flera år då Nic kämpar med sitt missbruk.

Omdöme: Beautiful Boy ger en mycket komplex bild av missbruk. Även i de mörkaste av tider finns det en starkt lysande kärna i form av kärleken mellan far och son, underbart spelade av Carell och Chalamet.

4 av 5

Ben Is Back

Ben Is Back
Julia Roberts och Lucas Hedges i ”Ben Is Back”. Foto: Noble Entertainment

Regi och manus: Peter Hedges
Med:
Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance, Kathryn Newton, Rachel Bay Jones m.fl.
Genre:
Drama, Thriller
Speltid:
1 tim 43 min
Land: USA

Handling: Ttspelas i stort sett under ett avgörande dygn. Tonårsgrabben Ben dyker oväntat upp hos sin familj på julaftonsmorgon. Han är vid gott mod och drogfri sedan ett par månader tillbaka, tack vare kontinuerlig behandling. Familjens reaktion kan beskrivas som en blandning av glädje och oro. Å ena sidan gläds mamma Holly åt att ha sin son hemma, å andra sidan vet hon vilka risker det finns för återfall. Därför gömmer hon snabbt undan alla piller och smycken som Ben kan tänkas stjäla om begäret efter droger tar över.

Omdöme: Så småningom utvecklas filmen till en thriller, när Holly och Ben tvingas ut på en bilresa mitt i natten. Under resan konfronteras Ben med gamla plågoandar samtidigt som hans mamma får en mer nyanserad bild av det helvete som hennes son har levt i. Den utmärkt skildrade relationen mellan sonen och mamman är vad som gör det här till en rysligt bra film.

4 av 5

Blind Spot

Blind Spot
Blind Spot är ett drabbande familjedrama om psykisk ohälsa. Foto: Nordisk Film

Regi & manus: Tuva Novotny
Med:
Pia Tjelta, Anders Baasmo Christiansen, Per Frisch, Oddgeir Thune, Marianne Krogh m.fl.
Genre:
Drama
Speltid:
1 tim 43 min
Land: Sverige

Handling:Det här är en film som bör upplevas utan större förkunskaper. Den kretsar kring en familj som drabbas av det värsta tänkbara. Framförallt är det genom två föräldrar, Maria (Pia Tjelta) och Anders (Anders Baasmo Christiansen), händelserna skildras. Vi får följa dem under filmens 103 minuter och bevittna ett mardrömslikt, känslomässigt kaos.

Omdöme: I Blind Spot kommer vi tätt inpå en familj i kris. Hela filmen består bokstavligen av en enda lång tagning där kameran varsamt följer två föräldrar som tvingas utstå sitt livs kanske svåraste stund. Tuva Novotny står för regin och har tillsammans med fotografen Jonas Alarik och flera skickliga skådespelare skapat ett starkt drama som inte liknar något annat jag sett.

4 av 5

Bränd

Ah-in Yoo och Steven Yeun i filmen Bränd.
Ur det Sydkoreanska dramat Bränd. Foto: Folkets Bio.

Originaltitel: Beoning
Manus: Jungmi Oh & Chang-dong Lee
Regi: Chang-dong Lee
Medverkande: Ah-in Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jun m.fl.
Genre: Drama
Speltid: 2 tim 28 min
Land: Sydkorea

Handling: En dag stöter Jon-su på Hae-mi på stan. De växte upp tillsammans i samma by men har inte träffats på många år. En slags relation inleds, men de hinner inte träffas länge innan Hae-mi åker iväg på en länge planerad resa till Afrika. När Hae-mi återvänder några veckor senare har hon med sig en nyfunnen vän vid namn Ben. Jong-su gillar Ben, men är samtidigt mycket orolig för att Hae-mi, som han själv har starka känslor för, ska vara mer intresserad av Ben.

Omdöme: 2 timmar och 28 minuter känns avskräckande långt, speciellt för en ”slow burner” som Bränd. Så även för mig faktiskt, men när jag väl såg filmen var det dock inget problem alls. Snarare tvärtom. När jag halvvägs in i filmen sneglade på klockan tänkte jag för mig själv: ”Yes, det är ju över en timma kvar!” och när filmen var slut ville jag genast ha mer.

4 av 5

Cold Pursuit

Affisch för Cold Pursuit med Liam Neeson.
Foto: Summit Entertainment.

Regi: Hans Petter Moland
Manus: Frank Baldwin
Med: Liam Neeson, Tom Bateman, Emmy Rossum, Laura Dern, Tom Jackson m.fl.
Genre: Thriller, komedi
Speltid: 1 tim 58 min
Land: USA

Handling: Nels Coxman (Liam Neeson) kör snöplogen i det lilla samhället Kehoe i Colorado. Han har precis blivit utsedd till årets medborgare när hans son plötsligt dör. Snart uppdagas det att sonen blev mördad. Coxman bestämmer sig för att ta hämnd. Kaos utbryter när hans hämndtåg startar ett krig mellan två knarkkungar.

Omdöme: Cold Pursuit är en lekfull blandning av tragedi, våld och humor. Det är lite missvisande att säga att detta är ytterligare en actionrökare med Liam Neeson. För den här filmen har för välskriven dialog, för intressanta karaktär, är för välregisserad och, ja, helt enkelt för bra för att kallas en actionrökare.

4 av 5

Den ödmjuka

Vasilina Makovtseva som huvudkaraktären i Sergey Loznitsas Den ödmjuka
Foto: Folkets Bio

Manus & regi: Sergey Loznitsa
Medverkande: Vasilina Makovtseva, Valeriu Andriuta, Liya Akhedzhakova m.fl.
Genre: Drama
Speltid: 2 tim, 23 min
Land: Ryssland

Handling: Den ödmjukas huvudperson, som aldrig nämns vid namn, får ett paket i retur som hon skickat till sin man i fängelset. Hon får ingen förklaring till varför eller någon information om vem hon ska vända sig till för att få hjälp. Hon beslutar sig för att ta med paketet och åka dit för att lämna över det personligen. En relativt enkel uppgift kan man tycka, men då hon hela tiden möts av hinder i form av krånglig byråkrati och personer som vägrar samarbeta, blir det ett väldigt svårt uppdrag, för att inte säga omöjligt.

Omdöme: Den ryske regissören Sergey Loznitsa har främst sysslat med dokumentärer och har bara ett fåtal spelfilmer på sitt cv. Den ödmjuka tillhör dock den sistnämnda kategorin. Efter att ha sett den kan jag bara konstatera att han bör göra fler filmer av den sorten.

4 av 5

Destroyer

Nicole Kidman i Karyn Kusamas "Destroyer".
Nicole Kidman som Erin Bell. Foto: Scanbox
Regi: Karyn Kusama
Manus: Phil Hay och Matt Manfredi
Med: Nicole Kidman, Sebastian Stan, Scoot McNairy, Toby Kebbell
Genre: Action, Drama
Speltid: 2 tim 1 min
Land: USA
Handling: Erin Bell (en oigenkännlig Nicole Kidman) är en åldrande, alkoholiserad polis som plötsligt får anledning att gräva i ett gammalt fall där hon jobbade undercover som medlem i ett bankrånargäng. Vi anar tidigt att något gick väldigt fel för alla dessa år sedan, och att Erin behöver gå till botten med det här både för sin, och sin tonåriga dotters skull.
Omdöme: Nicole Kidman gör sin bästa skådespelarinsats på väldigt länge. Hon är med i varje scen i stort sett, och levererar en fysisk prestation som gör att man sitter på helspänn i väntan på vad hon ska hitta på härnäst. Manuset, skrivet av Kusamas man Phil Hay samt Matt Manfredi, är för det mesta knivskarpt, rakt på sak och finurligt. Lite inspiration har nog hämtats från bland annat Nicolas Winding Refns Drive och spännande nog också David Lynchs Lost Highway.
4 av 5

The Favourite

Olivia Coleman och Emma Stone i The Favourite.
Olivia Coleman och Emma Stone i The Favourite. Foto: 20th Century Fox.

Regi: Yorgos Lanthimos
Manus:
Deborah Davis och Tony McNamara
Med:
Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Mark Gatiss m.fl.
Genre:
Drama, Komedi
Speltid:
1 tim 59 min
Land: USA

Handling: England, tidigt 1700-tal. Det är en tuff tid för landet, då de ligger i krig med Frankrike. Den regerande drottningen Anna (Olivia Colman) är, på grund av sina många säregna personlighetsdrag, oförmögen att på egen hand fatta viktiga beslut (det enda hon tycks bry sig om är sina kaniner, som hon har inne på sitt rum). Därför är hon beroende av sin hovdam Sarah (Rachel Weisz) som hjälper henne med de flesta angelägenheter rörande kriget. De båda har dessutom ett ytterst intimt förhållande.

Omdöme: En kvinnlig skådespelartrio tar rodret i den grekiske regissören Yorgos Lanthimos The Favourite – ett sexuellt laddat maktspel i 1700-talets England. Olivia Colman, Rachel Weisz och Emma Stone är alla briljanta i detta psykologiska och mörkt humoristiska drama, som känns mer levande än Yorgos Lanthimos tidigare filmer.

4 av 5

Girl

Victor Polster i Girl. Foto: Lucky Dogs.
Regi: Lukas Dhont
Manus: Lukas Dhont, Angelo Tijssens
Med: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart, Katelijne Damen, Valentijn Dhaenens m.fl.
Genre: Drama
Speltid: 1 tim 49 min
Land: Belgien

Handling: Lara är en 15-årig tjej som drömmer om att bli professionell ballerina. Tillsammans med sin pappa och lillebror flyttar hon för att börja på en av landets bästa dansskolor. Det innebär ännu hårdare arbete för Lara vars frustration växer när hon märker att hennes kropp inte kan hänga med i de strikta balettdisciplinerna, eftersom hon föddes med en pojkes kropp.

Omdöme: Victor Polster fullständigt briljerar som den 15-åriga Lara, en balettdansös som är född i fel kropp. “Girl” är en gripande uppväxtskildring om hur det är att kämpa för sin egen identitet. Filmen är både sevärd och viktig.

4 av 5

The House that Jack Built

Riley Keough och Matt Dillon i Lars von Triers "The House That Jack Built".
Foto: Nordisk Film

Film: The House That Jack Built (2018)
Manus & Regi: Lars von Trier
Med: Matt Dillon, Riley Keough, Uma Thurman, Bruno Ganz m.fl.
Genre: Drama, Thriller
Speltid: 2 tim 32 min
Land: Danmark

Handling: Vi får följa den intelligenta seriemördaren Jack (Matt Dillon) genom fem ”incidenter” som ägt rum under en tolvårsperiod. Dessa incidenter återberättar Jack för Verge (Bruno Ganz), en religiös varelse som leder Jack på en resa som verkar utspela sig bortom den här världen. Verge lyssnar tålmodigt på Jacks allt mer bisarra historier. Ibland ifrågasätter han dem, och en typ av debatt uppstår männen emellan. Jacks syn på sina dåd stämmer inte alltid överens med Verges tolkning.

Omdöme: Många lär mena att hela filmen bara är ett knep för Lars von Trier att rättfärdiga filmandet av sina sjuka fantasier på, men även om så är fallet går det inte att förneka att hans vision är totalt fängslande. Få regissörer har så enhetlig och engagerande stil som von Trier att det inte borde spela någon roll vad man tycker om honom som person. Att se konstverket före konstnären är en poäng han också försöker pränta in i filmen.

4 av 5

If Beale Street Coould Talk

If Beale Street Could Talk. Foto: Lucky Dogs.
Manus & Regi: Barry Jenkins
Med: Kiki Layne, Stephan James, Regina King, Brian Tyree Henry, Dave Franco m.fl.
Genre: Drama
Speltid: 1 tim 57 min

Handling:If Beale Street Could Talk utspelar sig i på Bank Street i 70-talets Harlem, födelseplatsen för mycket afroamerikansk kultur, främst jazzen. I filmens centrum står Tish och Fonny, ett ungt kärlekspar som väntar på att bilda familj. Men samtidigt samtidigt som Tish väntar barn, åker Fonny in i fängelse, falskt anklagad för våldtäkt.

Omdöme: Även om den här filmen inte lyckas komma upp i samma nivå som Barry Jenkins förra film Moonlight får den en fyra i betyg. Det är något som jag bara finner helt oemotståndligt med Jenkins sätt att stilistiskt gestalta och porträttera utsatta människor i samhället.

4 av 5

Kapernaum

Zain Al Rafeea i "Kapernaum".
Zain Al Rafeea i ”Kapernaum”. Foto: Sony Pictures Classics

Handling: 12-årige Zain sitter i ungdomsfängelse i Beirut för att ha knivhuggit en man. Han tänker ställa sina föräldrar inför rätta för att över huvud taget ha fött honom. Därefter backar sedan Kapernaum bandet och berättar historien om hur allt gick så fel för Zain. Hur illa hans föräldrar behandlat honom och hans syskon. Och även om hur han träffar den illegala kvinnliga immigranten Rahil som kämpar för att ta hand om sin son i en fattig kåkstad.

Ömdöme: Det är ett mäktigt porträtt om barns elände på så många ställen i världen, också kopplat till föräldrarnas oförmåga att kunna göra något åt det. Under ett tal i filmen begråter sig pappan över den olyckliga lott han tilldelats i livet. Och sen delar han tyvärr ut samma olyckliga lott till sin son. Likt en mardröm som bara fortsätter att upprepa sig.

Maquia: When the Promised Flower Blooms

Bild från filmen Maquia: When the Promised Flower Blooms.
Maquia: When the Promised Flower Blooms. Foto: Showgate

Originaltitel: Sayonara no asa ni yakusoku no hana o kazarô
Manus & regiMari Okada
Med: Manaka Iwami, Miyu Irino, Yôko Hikasa, Hiroaki Hirata m.fl
Genre: Anime
Längd: 1 tim 55 min
Land: Japan

Handling: Maquia är en ung kvinna som lever med Lorph-människorna, skilda från övriga världen. De är legendariska urtidsmänniskor som spinner väv som berättar om tidens gång. Men när de invaderas av världen utanför, kidnappas Maquias väninna Leilia. Angriparna vill åt hennes odödlighet. Maquia blir i tumultet bortförd av en besatt drake och till slut kraschlandar hon i människornas värld. Där hittar Maquia babyn Erial som hon tar hand om. Men samtidigt är hon inte en av de vanliga människorna och medan alla andra åldras förblir hon evigt ung.

Omdöme: Japansk film fortsätter att leverera episka animerade äventyr som balanserar mellan genrerna. Maquia: When the Promised Flower Blooms berättar en berörande historia om kärlek genom tiden.

4 av 5

Parning

Bild från dokumentärfilmen Parning.
Naomi och Edvin, ungdomarna vars dejtande vi får följa i Parning. Foto: Film i Väst

Film: Parning (2019)
Regi: Lina Mannheimer
Genre: Dokumentär
Speltid: 1 tim 34 min
Land: Sverige

Handling: Genom olika rekryteringsprocesser, bland annat via dejting-appar, lyckades dokumentärfilmaren Lina Mannheimer slutligen hitta Naomi och Edvin, två svenska ungdomar i 20-årsåldern med hela livet framför sig. Via deras perspektiv får tittaren under ett års tid ta del av livet som ung på parningsmarknaden. Trots att Edvin och Naomi oftast bor i olika länder håller de regelbundet kontakten och diskuterar sitt sex- och kärleksliv med varandra. Men det uppstår också känslor mellan dem och de börjar dejta varandra, vilket blir startskottet för en ärlig skildring av ungdomlig kärlek, åtrå och osäkerhet.

Omdöme: I Parning berättar dokumentärfilmaren Lina Mannheimer skickligt om den tekniska revolutionens påverkan på unga människors dejtande. Under ett års tid får tittaren följa två 90-talisters resa genom brutna hjärtan, one-night-stands och lyckorus. Resultatet är gripande på riktigt.

4 av 5

Queen of Hearts

Dronningen/Queen of Hearts. Foto:Nordisk Film Production.
Regi: May el-Toukhy
Manus: May el-Toukhy, Maren Louise Käehne
Med: Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Gustav Lindh, Preben Kristensen m.fl.
Genre: Drama
Speltid: 2 tim 7 min
Land: Danmark

Handling: Anne ( Trine Dyrholm) driver en framgångsrik advokatfirma och bor med sin man Peter (Magnus Krepper) och deras två döttrar i familjens enorma designhus i en lummig Köpenhamn förort. Med ett lyckligt äktenskap och framgångsrika karriärer lever de det till synes perfekta livet. Men den perfekta ytan skall snart krackeleras när Gustav, Peters bråkige tonårsson från ett tidigare äktenskap flyttar in.

Omdöme: May El-Toukhy utforskar lustens gränser och lögnens destruktiva kraft i det danska dramat Queen of Hearts. Filmen huvudrollsinnehavare Trine Dyrholm, Magnus Kepper och Gustav Lindh levererar alla fantastiska prestationer. Det här är utan tvekan ett mycket sevärt och djärvt drama.

4 av 5

Sons of Denmark

Zaki Youssef i Ulaa Salims "Sons of Denmark"
Foto: Trust Nordisk

Manus & Regi: Ulaa Salim
Med: Zaki Youssef, Mohammed Ismail Mohammed, Rasmus Bjerg m.fl.
Genre: Drama
Speltid: 2 tim
Land: Danmark

Handling: Allt börjar med en bombattack utförd av islamistiska terrorister på en tunnelbanestation i Köpenhamn. Ett år senare har ett invandringsfientligt parti, lett av Martin Nordahl (Rasmus Bjerg), blivit Danmarks mest populära och ser ut att vinna det stundande valet. 19-åriga Zakaria (Mohammed Ismail Mohammed), en av partiets måltavlor, känner sig manad att agera. Han blir involverad i en grupp som planerar att lönnmörda partiledaren.

Omdöme: Ulaa Salims långfilmsdebut Sons of Denmark visar genom starka skådespelarinsatser, ett överraskande manus och en mörk ton vilka konsekvenser västvärldens politik kan få. Meningslöst hat från alla håll och kanter resulterar i total misär, och det ser inte ut att bli bättre.

4 av 5

Vox Lux

Vox Lux
Natalie Portman briljerar i Vox Lux. Foto: Studio S Entertainment.

Film: Vox Lux
Regi och manus: Brady Corbet
Med: Natalie Portman, Jude Law, Raffey Cassidy, Stacy Martin, Willem Dafoe (berättarröst), Jennifer Ehle m.fl.
Genre: Drama
Speltid: 1 tim 54 min
Land: USA

Handling: För att hedra offren och alla de anhöriga efter en skolmassaker, skriver Celeste (Natalie Portman) tillsammans med sin storasyster Eleanor (Stacy Martin) en sång som de framför på minnesceremonin. Låten blir oväntat nog en hit och Celestes sångkarriär inleds med rasande fart. Snart är hon en fullfjädrad popstjärna, men vad finns egentligen kvar bakom den putsade ytan?

Omdöme: Vox Lux är en svidande påminnelse om att vissa sår helt enkelt inte läker. Hur trauman permanent kan sätta sina klor i oss och aldrig släppa taget. Filmen, som ackompanjeras av ödesmättad och sorgsen musik, är i mångt och mycket en unik upplevelse. En mörk psykologisk skildring av en traumatiserad kvinna som kanske aldrig kan bli riktigt hel igen.

4 av 5

Woman at War

Halldóra Geirharðsdóttir i ”Woman at War”. Foto: Scanbox Entertainment. 

Org. Titel: Kona fer í stríð
Regi: Benedikt Erlingsson
Manus: Benedikt Erlingsson, Ólafur Egill Egilsson
Med: Halldóra Geirharðsdóttir, Davíð Þór Jónsson, Magnús Trygvason, Eliasen, Ómar Guðjónsson m.fl.
Genre: Drama, komedi
Speltid: 1 tim 41 min
Land: Island

Handling: Woman at War inleder med en scen där Halla skickligt saboterar ett elkraftverk mitt ute i Islands högland, för att därefter gömma sig för den cirkulerande polishelikoptern. Senare förstår vi att Halla är den omtalade ekoterroristen som genomfört en rad attentat mot landets infrastruktur- med målet att att rädda den isländska miljön.

Omdöme: Islands Oscarsbidrag för 2019 Woman at War är en skickligt komponerad film med ett magnetiskt fotografi över det isländska landskapet. I filmens fokus står Halla, en medelålders till synes vanlig körledare, men som i hemlighet saboterar landets infrastruktur – för att räddad Islands miljö. Woman at War är en innovativ film som blandar allvar med lek.

4 av 5

Vi tar höjd för vilka vi tror blir de bästa filmerna 2019 – Många biofilmer att se fram emot!

bästa filmerna 2019 – Här är tipsen

Bioåret 2019 ska bli väldigt spännande att följa, med många stora premiärer att se fram emot. Vi har tagit oss en titt på vad som komma skall och lyfter fram de nya filmer 2019 vi tror mest på. Hugg in!

The Parts You Lose

nya filmer 2019

Aaron Paul är främst känd för sin fantastiska insats i Breaking Bad. Snart är han aktuell bland nya filmer 2019, med dramathrillern The Parts You Lose. Berättelsen följer en ung pojke i North Dakota, som blir vän med en farlig flykting. Skall bli mycket spännande att se!

Premiär: 2019

Fonzo

tips på filmer 2019
Al Capone och skådespelaren Tom Hardy.

I Fonzo spelar Tom Hardy den ökände gangstern Al Capone. Filmen handlar om 47-årige Capone, som efter 10 år i fängelse börjar drabbas av demens. Han blir hemsökt av sitt våldsamma förflutna.

Premiär: 2019

Hellboy

bästa filmerna 2019
David Harbour som Hellboy.

David Harbour från Stranger Things spelar Hellboy. Filmen uppges vara mer brutal än de tidigare, och mer färgad av serietidningen än någonsin. Vi följer antihjälten Hellboy, som slits mellan två världar; människornas och monstrens.

Premiär: 12 april (USA)

Uncut Gems

nya filmer 2019

Adam Sandler tar sig an allt fler intressanta roller. Vi vet inte för mycket om handlingen i Uncut Gems men det är en dramakomedi om en smutsig jakt på dyra diamanter i New York.

Premiär: 2019

Avengers: Endgame

bästa filmerna 2019
Foto: Marvel

En av årets två troligtvis största biofilmer efter publikantal. I den fjärde Avengers-filmen får vi den stora uppgörelsen, där de hämnarna som finns kvar måste stoppa världen från att gå under – en gång för alla.

Premiär: 24 april

Brad Pitt med i två produktioner som kan tillhöra de bästa filmerna 2019

Once Upon a Time in Hollywood

nya filmer 2019

Quentin Tarantino kommer snart tillbaka med vad som sägs bli hans näst sista film. Filmen följer en avslagen skådis och hans stunt-dubbel, som försöker göra sig uppmärksammade i Los Angeles filmindustri 1969. Mästarna Leonardo DiCaprio och Brad Pitt tillsammans kan bara bli bra.

Premiär: 9 augusti

Toy Story 4

tips på filmer 2019
Foto: Screen Rant

Det kommer nya filmer 2019, däribland uppföljare. Snart kommer de levande leksakerna tillbaka. Den här gången får Woody ett nytt barns kärlek att vinna över, efter att Andy blivit vuxen och gett bort honom och hans vänner i plast.

Premiär: 30 augusti

Knives Out

bästa filmerna 2019

Rian Johnson är mest känd för att ha regisserat den senaste Star Wars-filmen The Last Jedi. I år kommer han redan tillbaka till den vita duken, med rysaren Knives Out. Berättelsen är en mordgåta i klassisk whodunnit-stuk. I huvudrollerna ser vi Christopher PlummerDaniel Craig och Ana de Armas.

Premiär: 2019

Ad Astra

nya filmer 2019

Brad Pitt har legat lågt ett tag, men 2019 blir hans comeback. I Ad Astra spelar han en astronaut, som åker till solsystemets utkant för att hitta sin försvunna pappa. Där gör han en obehaglig upptäckt som kan innebära slutet för mänskligheten. I filmen ser vi även briljanta Tommy Lee Jones.

Premiär: 24 maj

The Irishman

Robert De Niro och Joe Pesci återförenade framför kameran i Martin Scorseses "The Irishman" – tips på filmer 2019
Foto: Netflix

Martin Scorsese och hans gamla maffiabröder återförenas för en ny gangstersaga. I The Irishman återberättar en gammal hitman sin eventuella involvering i slakten av gangstern Jimmy Hoffa. I rollerna ser vi Robert de Niro, Joe Pesci och Al Pacino.

Premiär: 2019 (på Netflix)

Jokern

bästa filmerna 2019
The Action Elite: Joaquin Phoenix Jokern

Det är vågat att göra en film om Jokern. Risken finns att förstöra det som gör honom spännande, vilket inte bara är att han är en psykopat – men ett mysterium. Men om detta går hem kan en av de bästa filmerna 2019 bli Jokern, ursprungsberättelsen om den berömda skurken i Batmans universum.

En av världens mest begåvade skådespelare, Joaquin Phoenix, axlar titelrollen.

Premiär: 4 oktober

Shazam!

En bild på superhjälten Shazam – nya filmer 2019
Foto: Warner Bros – Shazam

14-årige grabben Billy Batson har en spännande gåva; Genom att ropa ut ”Shazam!” förvandlas han till den vuxna superhjälten Shazam.

Roligt är att svensken David F. Sandberg står för regin.

Premiär: 5 april

Star Wars 9

tips på filmer 2019
Star Wars News Net

Den avslutande filmen i den pågående Star Wars-trilogin är tillsammans med Avengers: Endgame årets största publikdragplåster. Specifika detaljer kring handlingen får vi först under premiären när förtexterna rullar in. Vi på redaktionen är inte alls särskilt förtjusta i The Last Jedi, men nu finns det återigen hopp i oss om en stark upplevelse då J.J. Abrams återvänder till rodret. Abrams gjorde även Force Awakens som är betydligt bättre än sin uppföljare.

Vi vet sedan tidigare att Billy Dee Williams återvänder för att ännu en gång ta på sig Lando Calrissians mantel.

Premiär: 18 december

Dessa filmer fanns med i vår spåkula. Vilka tror du blir de bästa filmerna 2019? Vi har även spanat på vilka vi tror blir de bästa serierna 2019, läs mer!

About Axel Diedrichs 736 Articles
Redaktionschef och medgrundare av Filmtopp.se. Aspirerande manusförfattare och cineast.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.