Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hur Seth Rogen bemästrade pandemin

Självbiografi, weed och vaser – hur Seth Rogen bemästrade pandemin

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Krönika
10 augusti 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Krönika
10 augusti 2021

Få har tagit till vara på en dålig situation lika väl som Seth Rogen.

Vad har du pysslat med under pandemins alla timmar av ensamhet egentligen? Behöver du tips på något att sysselsätta dig med nästa gång det blir dags att låsa in sig rekommenderar vi att du vänder blicken mot Seth Rogen för inspiration.

Medan en annan har spenderat de senaste 18 månaderna med att ligga flämtande i fosterställning på golvet och väntat på den annalkande apokalypsen – utan att ha fått något vettigt gjort – har andra tagit tillvara ordentligt på de fria timmar som har uppenbarat sig under pandemin. 

Få kändisar i vårt blickfång har utvidgat sin portfölj med nya talanger lika flitigt som Seth Rogen har under de senaste månaderna. 

Det här var egentligen tänkt att vara en lista över vad olika skådisar har sysselsatt sig med under pandemin, men den första outlinen såg ungefär ut så här:

  • Seth Rogen – drejer vaser som aldrig förr

  • Florence Pugh – lagar mat på Instagram

  • Seth Rogen – etablerar ett marijuanaimperium 

  • January Jones – går allmänt loss på Instagram

  • Seth Rogen – publicerar en självbiografi

  • Cardi B – spelar brädspel

Hur mycket research jag än gjorde (det var trots allt några få minuter) var det Rogen som tycktes toppa alla liknande listor om vad våra favoritskådisar har sysslat med under pandemin – och det är bevisligen inte bara en sak han har fördrivit tiden med.

Många kändisar har varit noga med att dela med sig av sin egen misär under pandemin och predikat om att det är okej att må dåligt under den här typen av kris. Budskapet har ofta varit att vi ska förlåta oss själva om vi inte får något gjort. 

Men Seth Rogen? 

Han har varit fast besluten om att få oss alla att kännas oss extra usla där vi ligger på golvet, hopkurade som bollar med punka, genom att vara produktivare än någonsin tidigare. 

Heöh-heöh-heöh-heöh, som Rogen själv hade uttryckt det. 

Vägen för den här texten var utstakad på förhand. Det skulle aldrig bli en lista över vad olika kändisar har roat sig med – det skulle alltid bli en krönika om hur Seth Rogen har lyft till nya höjder under en pandemi och hur mycket bättre han har varit än alla oss andra sorgliga satar.

Följ med på den korta resan över hur Seth Rogen bemästrade pandemin.

Seth Rogen i Pineapple Express
Med samma hjältemod som här i Pineapple Express (2008) har Seth Rogen tagit sig an pandemin. Foto: Sony Pictures.

He made that vase.

Den som följer Seth Rogen på Twitter har sannolikt en feed som är fullproppad med två saker:

1. Innehåll om Rogens cannabisföretag.
2. Bilder på keramikvaser som Rogen har gjort.

Frasen “I made this vase” har mer eller mindre postats på Rogens Twitter flera gånger i veckan under hela pandemin. 

För en som har noll koll på hur man särskiljer ett imponerande hantverk inom världen för krukmakeri från ett uselt, är det svårt att säga någonting om kvaliteten på Rogens lerskapelser. 

Det är dock uppfriskande att se skådespelaren dela med sig av sina vaser med vad som åtminstone upplevs som en genuin stolthet, och det råder ingen tvekan om att han har lagt ned sin själ i arbetet. 

LÄS OCKSÅ: 10 komedier du måste se

Från hobby till business.

Det är inte direkt någon hemlighet att Seth Rogen är en … låt oss kalla det för “cannabisentusiast”. Han har i åratal talat öppet om sitt marijuanabruk och han har som bekant till och med gjort filmer på ämnet. 

För några år sedan startade han cannabisföretaget Houseplant tillsammans med sin kreativa partner Evan Goldberg, och under pandemin har Rogen knappast legat på latsidan när det kommer till att ge luft under vingarna till företaget. 

Rogen har inte bara lyckats förvandla sitt gräsrökande till ett sätt att tjäna pengar, han håller dessutom på att etablera ett varumärkesnamn med en stilsäker hand och innovativa produkter. 

Bortser vi från själva cannabisen han säljer (jag lämnar till er att tycka vad ni vill om det), så tycks Rogen genomgå någon form av kreativ renässans med de designprodukter han är med och tar fram till Houseplant. 

I utbudet av produkter hittar vi allt från enorma blocktändare och keramikvaser (givetvis) till vinylskivor och oljelampor i marmor.

Släng in en självbiografi också.

Släng in en självbiografi också när du ändå håller på, varför inte liksom? 

Att Seth Rogen har skrivit en självbiografi är kanske inte revolutionerande – varenda kändis och person som någonsin varit i närheten av rampljuset tycks ha en bokdeal – men att han lyckats få ut den nu under pandemin, samtidigt som han haft allt det där andra för sig, är trots allt lite anmärkningsvärt.

Under samma period som Rogen har tillverkat lerkrukor som på löpande band och lagligt distribuerat knark, så har han alltså också hunnit med att dela med sig av anekdoter från sin barndom och sitt Hollywoodliv.

För att imponera ännu lite mer har Rogen dessutom själv läst in självbiografin som ljudbok, för den för föredrar det.

Vi får inte glömma att Rogen också har fortsatt sitt liv som skådespelare, manusförfattare och producent under den perioden för pandemin. Utöver sina hobbies har Rogen producerat serier som Invincible och The Boys, och han har dessutom en roll i kommande Pam & Tommy, som just nu befinner sig i postproduktion.

Så, tack så jävla mycket Seth Rogen. Tack för att du har varit produktiv nog för tio andra personer tillsammans och fått en själv att se ut precis som den lata stackare man faktiskt är. Och grattis, förstås – du bemästrade pandemin.

LÄS OCKSÅ: Nya komedier 2021

NÄSTA ARTIKEL