Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya komedier 2021

Nya komedier 2021 - bästa tipsen!

Charlotte Brange | Lista
07 januari 2021
Charlotte Brange | Lista
07 januari 2021

Vi hoppas att 2021 bjuder på lite fler skratt än 2020.

Efter ett riktigt skitår kan vi väl vara förtjänta av några riktigt skojiga komedier? Filmtopp guidar dig igenom kommande årets alla komedier - så får vi se om de får oss att skratta eller helt enkelt är skrattretande dåliga.

I tuffa tider kan det vara skönt att få skratta av sig och njuta av riktigt roliga stunder, varesig om biografen öppnar eller om det blir hemma i soffan. Vi har samlar ett gäng nya komedier komedier som planeras att inta 2021 - med reservation för troliga ändringar.

En prins i New York 2 – 5 mars

Kultklassikern "Coming to America" får nu över 30 år senare en uppföljare - och vi hoppas på stordåd. Originalet, om en afrikansk prins som minst sagt krockar med avdankade New York-gator, är en av mina personliga komedifavoriter. Eddie Murphy var (är?) i storform och jag håller alla tummar jag har att de håller hela vägen även 2021. Men först, spana in originalfilmen som finns tillgänglig på Netflix!

Tills solen går upp – 5 mars

Svenska Tills solen går upp är en stjärnspäckad dramakomedi med bland annat Mikael Persbrandt och Helen Sjöholm, som i sin tur backas upp av komediess såsom Björn Gustafsson, Rachel Mohlin, Vanna Rosenberg, och Per Andersson. Filmen leker fritt med tankar kring drömmar och verklighet; och vad man som egentligen är verkligt och vilka spirande känslor som kanske borde ha lämnats kvar i drömarnas värld. 

Free Guy – 21 maj

Ryan Reynolds fastnar i ett TV-spel, kan det vara något? Paniken är nära när Reynolds karaktär upptäcker att han är en bakgrundsfigur i ett tv-spel likt Grand Theft Auto. Tyvärr verkar det som att spelet ska stängas ner, vilket får honom att ge sig ut på actionäventyr i sin egen identitetskris medan han måste hålla liv i spelet.

 

Det ser ut som en abstrakt, men rolig, idé som kan behövas i dessa hemmatider där vi också känner oss som att vi lever i en instängd och udda värld. Ett bra tips på nya komedier 2021!

Cruella – 28 maj

Foto: Disney.

Kanske får den skäll av publiken, men kanske är det en riktig dalma-tio-poängare? I berättelsen om disneyskurken Cruella de Vil får vi följa hennes yngre dagar och hur hon egentligen blev den pälsklädda primadonna vi känner till. Inte mycket mer är känt om historien ännu - men när mångfacetterade Emma Stone håller i kopplet kan vi bara hoppas på det bästa. 

Sune – Uppdrag Midsommar – Sommar 2021

Sune-filmerna verkar återuppstå var och varannat år, och i den senaste installationen med Kalles kaviar-kopian Sune är det dags för det ursvenska midsommarfirandet. Filmen skulle ursprungligen haft premiär i jul, men som det ser ut nu så kommer den lite lägligare till högtiden i fråga. En komedifilm med hoppfulla kärleksinslag som kan locka hela familjen!

The Comeback Trail – 2021

En annan stjärnspäckad ensemble är den i The comeback trail, som har lockat bland annat Robert de Niro, Morgan Freeman och Tommy Lee Jones. Två skuldsatta filmproducenter får problem med maffian och bestämmer sig för att producera en ny film - och genom att ta kål på huvudrollsinnehavaren kan de få ut försäkringspengar. Gubbigt eller underhållande? Vi får se.

The Hitman's Wife's Bodyguard - En av alla nya komedier 2021

The Hitman's Wife's Bodyguard
Foto: Lionsgate.

För de som underhölls av The Hitman's Bodyguard från 2017 så har vi goda nyheter - en uppföljare! Actionkomedin som även här innehåller Ryan Reynolds, kompletteras återigen med Samuel L. Jackson och får tillskott av Salma Hayek som dennes fru. Pangpang med duktiga skådisar låter trevligt, så vi får hoppas att den får en spikad biopremiär snarast.

Space Jam: A new legacy - 2021

Många är vi som har Space Jam som en del av vår uppväxt; den udda kombinationen av basket, verklig action, och en i högsta grad animerad kaninen är svår att glömma. I den något intetsägande subtiteln A new legacy verkar det som en ny episk historia ska skapas - och vi hoppas den håller måttet mot våra kära barndomsminnen.

 I krig med morfar – 2021

Ännu mer stjärnspäckad komedi! Robert de Niro är numera en skojfrisk morfar som hamnar i luven på sitt barnbarn. Pranksen haglar fritt mellan de Niros gubbgäng och de påhittiga sjätteklassarna i denna hjärtevärmande bushistorien. Bland birollerna hittar vi även Christopher Walken, Uma Thurman och Jane Seymour. Låt kampen börja!

Vilka av dessa nya komedier ser du mest fram emot 2021? Är du mer sugen på att bli (ännu) mer uppskrämd detta året så spana in våra tips bland kommande skräckfilmer!

NÄSTA ARTIKEL