Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ingenjör Andrées luftfärd

Streama Ingenjör Andrées luftfärd (1982)

Filmtopp
Filmtopp | Klipp
22 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
22 juli 2021

Med luftballong mot Nordpolen!

Jan Troell fyller 90 år – här kan du streama hans odödliga klassiker "Ingenjör Andrées luftfärd" helt gratis och lagligt. Här följer vi en galen expedition på väg till Nordpolen. Att det är baserat på en verklig händelse är svårt att tro.

Streama "Ingenjör Andrées luftfärd" här:

Ingenjör Andrées luftfärd

Handling: Ett hissnande äventyr där ingenjör Andrée, Nils Strindberg och Knut Fraenkel åker luftballong för att vara först med att nå Nordpolen och hissa den svenska fanan där ingen människa tidigare satt sin fot.

Efter att ha gjort film i USA återvände Jan Troell för att regissera ett nytt storslaget mästerverk. Precis som Utvandrarna och Nybyggarna Oscarsnominerades Ingenjör Andrées luftfärd för Bästa utländska film.

MER LÄSNING: Stor intervju med Jan Troell om karriären!

Om #filmjälpen:

Filmtopps satsning #filmhjälpen ger dig tips på gratis film att streama. Vårt mål är att göra det enkelt för dig att hitta kvällens film och samtidigt välja bort illegala streamingsajter. Alla titlar har gemensamt att de handplockas av redaktionen och är kostnadsfria att streama. Beroende på vilken källan är, så varierar de förutsättningar som krävs för att se en titel.

För fler filmer att streama gratis, klicka här!

NÄSTA ARTIKEL