Se trailern till "Krigsseglaren" - dyraste norska filmen någonsin

Se trailern till "Krigsseglaren" - dyraste norska filmen någonsin

Filmtopp
Uppdaterad 11 september 2022 kl. 08:45 | Publicerad 10 augusti 2022 kl. 10:58

Utspelas under andra världskriget

Under andra världskriget seglade 30 000 sjömän för de allierade. Här är den dramatiska historien om deras öde.

Under 2000-talet har norsk film har blivit en kraft att räkna med. Våra grannar i väst ser till att leverera högkvalitativ underhållning och dramatiska historier med Hollywood-ambitioner. Den nya filmen Krigsseileren (Krisseglaren på svenska) är inget undantag.

Med Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen och Ine Marie Wilmann i huvudrollerna berättar historien om 30 000 sjömän som stred för de allierade under andra världskriget. Bara hälften av dem skulle återvända hem.

 Historien om sjömännen är den viktigaste historien om norska insatser under andra världskriget som fortfarande inte har berättats på film, ska regissören och manusförfattaren Gunnar Vikene ha sagt enligt Filmweb.

Se trailern här nedan:

Med en budget på hela 110 miljoner norska kronor är Krigsseilaren den dyraste produktionen i norsk historia. Trots detta menar filmens producent Maria Ekerhovd att hon hade behövt ytterligare 30 miljoner norska kronor för att kunna fånga de mest spektakulära scenerna:

– Jag vill tro att filmen borde ha kostat 140 miljoner, men eftersom detta är en historia som folk känner är väldigt viktig, har vi fått otroligt mycket hjälp från alla håll.

"Krigsseglaren" har norsl premiär den 23 september i år.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL