Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Lovisa Ille Paradise Hotel

Filmtopp frågar Lovisa Ille från Paradise Hotel

  • Viaplay
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Intervju
19 mars 2021
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Intervju
19 mars 2021

"Det är attraktivt med bra värderingar"

Paradise Hotel är tillbaka med en helt ny säsong! För Lovisa Ille från Malmö är det första vistelsen på hotellet och med Lovisa är det bara klarspråk som gäller.

Lovisa

Namn: Lovisa Ille
Från: Malmö
Ålder: 20 år
Jobbar med: Servitris
Favoritfilm: Sagan om ringen, Harry Potter, Pearl Harbour och Pocahontas.

Jag pratar med Lovisa över på länk från Malmö. Jag frågar när det var hon bestämde för att söka till Paradise Hotel.

– Bestämde och bestämde, man har ju alltid tyckt att det verkar roligt. Jag bestämde mig typ aldrig direkt. Jag sökte ju in efter ett vad med mina kompisar. De sa att om jag var singel ett år till så skulle jag söka till Paradise Hotel så sa jag ”jaja” och gjorde det. Jag tänkte ju att de skulle glömma bort det, men det gjorde dem inte. Ett år gick och jag var fortfarande singel. Skitsamma tänkte jag, jag gör det bara. Man lever bara en gång.

Att vara utan telefon under inspelningen av programmet var inte svårt för Lovisa.

– Grejen är att jag trodde att det skulle vara jobbigare än det faktiskt var. De tog telefonen när man var på flygplatsen, men jag tyckte faktiskt att det var skönt. Det var en övning att vara utan telefon, kan man detta? Ja, det kan man. Jag kände mig starkare efteråt. Det fanns bara positiva saker med det.

Att på tolv veckor utveckla vänskap och kärlek för människor i en tävling, kan det vara känslomässigt dränerande?

– Det beror på hur man ser på det. Paradise Hotel är inte bara kul, det är inte bara guld och gröna skogar,  det är många konflikter. Man kan känna sig utanför, mycket stress, mycket övertänkande. Jag är en väldigt hemmakär person, lite försiktig och har lite svårt för att träffa nya människor som man inte känner. Och så ska man göra det på andra sidan jordklotet.

– När jag kom in glömde jag bort att jag var nikotinberoende [snus], det var så mycket annat att tänka på. Du vet innerst inne vilka du har nära. Moa Lindgren och jag kom nära varandra, hon var min trygga punkt. Vi visste vart vi hade varandra, jag visste att jag kunde komma till henne när jag var ledsen.

Hittade du kärleken på hotellet? Lovisa skrattar.

– Nej, det har jag verkligen inte gjort! Ska jag vara helt ärlig? Killarna där inne var schyssta och så, men det var ingen därinne som jag var attraherad av och ville mysa med. Jag tyckte bara allt kändes ytligt. Många av dem, absolut inte alla, var fejk. Jag tror att killar bara vill ha någon de kan manipulera och utnyttja, jag är en tjej som vet mitt eget värde. Nej, jag hittade inte kärleken.

"Det är attraktivt med bra värderingar".

Lovisa
Foto: Patricia Recourt/Viaplay

När jag frågar om vad hon söker hos en man är Lovisa inte den som skräder orden.

– Jag vill för det första att han ska vara mogen, snäll och omtänksam. Han ska ha ambitioner, ambitioner som jag. Vilja ha mer, inte nöja sig med lite.
Ha respekt mot kvinnor. Han ska älska människan för människan, inte för utseendet utan själsligt. Han ska behandla människor såsom han själv vill bli behandlad.

– Det är attraktivt med bra värderingar. Jag gillar killar som går mot andra killar. Jag hatar killar som vänder kappan efter vinden i grupp. Det är det värsta jag vet.

Vilka är dina förebilder?

Lady Gaga, hon är queen. Bara hennes utstrålning, jag älskar henne. Hon är väldigt powerfull, en kvinna som skiter i allting och gör precis som hon vill.

Tycker du att produktionen av Paradise Hotel tar ansvar om någon känner sig utstött eller mobbad?

– Absolut, det gör de. Är du ledsen så hjälper dem dig Vi har ju deltagaransvariga, personer som är till för alla deltagare. Så det var väldigt skönt att ha dem nära. Jag var jätteledsen en gång och då kom min ansvarige, det blev ett enormt stöd. Vissa behöver kanske mer stöd än andra, jag behövde bara någon att snacka med.

Är du vän med de andra deltagarna från hotellet i dag?

– Ja, gud ja, jag är vän med alla. Klart att man gillar vissa mer än andra, men jag är inte ovän med någon. Jag har inte något ont att säga om någon.

Paradise Hotel går att se på Viaplay och Viafree.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL