Nu på bio

Det senaste på biofronten!

 Niklas Arleryd inför Paradise Hotel och Melodifestivalen

Niklas Arleryd inför Paradise Hotel och Melodifestivalen

  • Viaplay
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Intervju
13 mars 2021
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Intervju
13 mars 2021

"Charlotte Perrelli är underbar!"

Niklas Arleryd, 28 år från Stockholm, är en av deltagarna i Paradise Hotel våren 2021. En härlig och varm spelare checkar in på hotellet när programmets första avsnitt visas på Viaplay och Viafree måndag 15 mars. Utöver medverkan i Sveriges mest populära realityshow har snyggingen Niklas just nu fullt upp som dansare i Charlotte Perrellis bidrag ”Still Young” i Melodifestivalen.

 Niklas Arleryd
Foto: Patricia Recourt/Viaplay

När jag pratar med Niklas är han glad, pigg och nyvaken, efter vår intervju bär det av till Annexet för repetitioner inför finalen av Melodifestivalen. Niklas är dansare och framträder bakom Charlotte Perrelli i hennes bidrag ”Still Young”. En favorit och tippad vinnare, men jag frågar ändå Niklas hur han tror det kommer gå i finalen.

– Jag har gjort mello många gånger och uppträtt med bland andra After Dark, Felix Sandman och Anna Bergendahl. Som dansare vill man såklart att teamet ska vinna, men man lägger inte jättemycket vikt vid det när man dansar på scenen. Vårt jobb är att se till att Charlotte glänser så mycket som möjligt, sen vill vi ju vinna. Men jag vågar inte säga någonting.

Namn: Niklas Arleryd
Ålder: 28
Stjärntecken: Stenbock
Bor: Stockholm
Arbete: Dansare
Familj: Pappa Mats, lillasyster Iza, lillasyster Pixie, samt avlidna (men alltid älskade) lillasyster Jackie och bonusmamma Åsa.

När jag frågar hur Charlotte Perrelli är privat ler Niklas.

– Charlotte är underbar, hon är en klippa, hon är ljuvlig. En fantastisk superdiva, hon bakar bullar till oss i teamet som vi kan äta logen.

Om Charlotte Perrelli vinner ikväll så utmanar hon Carola i vem som är Sveriges schlagerdrottning, vill du väga in?

– Carola är en schlagerdrottning, om de blir så att de vunnit lika många gånger så är de ju i kant med varandra på så sätt. Men det är svårt att säga vem som är bäst, båda är fantastiska!

Niklas föddes i Söderhamn januari 1993. I tidigt ålder står det klart att han ville bli dansare och som nioåring börjar han dansa disco. Ett kapitel han avslutade som europeisk och svensk Discomästare. När jag frågar om skolgången och gymnasiet blir det en berättelse för sig.

– Jag gick gymnasiet på Fryshuset i Stockholm, men hoppade av i årskurs två när jag var 17 år för att börja jobba med Tony Irving på hans dansskola Tony Irwing Dance Acdemy. Det var därför jag flyttade till Stockholm.

– Sen tog jag och en kollega över dansskolan och drev den tillsammans efter Tony, detta var i samma veva som gymnasiet så då hoppade jag av. Jag brydde mig inte, dans var roligare, det var allt för oss. Två år senare flyttade jag till New York och började på Broadway Dance Center.

Hur kommer det sig att du hamnade i Paradise Hotel?

– Jag fick ett meddelande på Instagram där jag fick frågan. Jag hade aldrig tänkt i de banorna tidigare. Jag hade inte ens sett Paradise Hotel, så jag visste inte mer än att det var en realityshow. Men i rådande tider kändes det som att jag inte jobbat på 3 000 år, så jag tackade ja ganska omgående, varför inte.

Hur var det att vara utan mobilen i 12 veckor?

– Det var skönt, det var det verkligen. Det blev en omställning men det blev en väldigt skön sådan. Vi människor är ju anpassningsbara, det gick bra på en gång.

Spendera tolv veckor tillsammans med främlingar från hela Sverige på ett hotell i Mexiko, utan kontakt med varken familj eller omvärld. Hur är det för psyket?

– Det var olika för alla. Det har jättestor betydelse för vad som händer de första dagarna, träffar du någon som du tycker om och känner dig säker med fort så går det mycket lättare. Jag hade ju den turen, jag träffade människor jag kände att jag kunde bonda med, så det gick bra psykiskt.

Hittade du kärleken på hotellet?

– Absolut inte, skrattar Niklas. Det var i och för sig inte heller tanken att jag skulle göra det. Men jag har jättemycket kärlek till mina nya vänner som jag har fått därinne, så på så sätt har jag fått kärlek.

I den här säsongen av Paradise Hotel finns en ny programledare, hur tycker du att det har gått för Nicole Falciani?

– Jag tycker att hon är underbar! Hon är en fantastiskt vacker tjej som gjorde väldigt bra ifrån sig i sin första programledarroll.

Nicole Falciani (i mitten till vänster om Niklas) är ny programledare i Paradise Hotel. Foto: Patricia Recourt/Viaplay
Nicole Falciani (i mitten till vänster om Niklas) är ny programledare i Paradise Hotel. Foto: Patricia Recourt/Viaplay

Förutom dansen och Paradise Hotel så ägnar sig Niklas åt att sjunga och skriva musik. Jag frågar om han själv har ambitioner för Melodifestivalen som soloartist.

– Ja, jag skriver mycket musik. Jag är i studion en hel del för tillfället och håller på med en låt som jag har komponerat själv. Tanken är definitivt att vara med i Melodifestivalen som soloartist någon gång, vi får se!

Filmtopp önskar Charlotte Perrelli med Niklas och de andra dansarna stort lycka till i finalen av Melodifestivalen som visas ikväll klockan 20:00 på SVT. Paradise Hotel sänds snart på Viaplay.

NÄSTA ARTIKEL