Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmtopp frågar Lisa Siden från Paradise Hotel

Filmtopp frågar Lisa Sidén från Paradise Hotel

  • Viaplay
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Intervju
14 mars 2021
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Intervju
14 mars 2021

Lisa är tillbaka på hotellet och inte rädd för att spela.

Paradise Hotel är äntligen tillbaka med en helt ny säsong! Måndag 15 mars släpps första avsnittet på Viaplay och Viafree. Bland deltagarna finns nya ansikten men det blir även ett kärt återseende av tidigare stjärnor. För Lisa var valet att vara med igen enkelt.
- Jag tyckte att det var jättekul när jag var med förra gången! Men jag vann ju inte. Så nu är jag tillbaka för att vinna, det är jättekul att göra TV, så jag tänkte varför inte, säger hon.

MER LÄSNING:

Sex frågor med Drottningarna på Paradise Hotel

Foto: Patricia Recourt/Viaplay.
Foto: Patricia Recourt/Viaplay.

Namn: Lisa Sidén
Från: Stockholm
Ålder: 20
Jobbar med: Instagram och sociala medier.
Favoritfilm: Blood Diamond (2006)

På länk från Stockholm berättar Lisa att hon fick en mixad respons efter sitt tidigare deltagande i programmet. Kärlek och lovord men även en mängd näthat.

- Ja, jag fick jättemycket hat.

Varför fick du hat?

- Jag har ingen aning. Vissa människor lever för reality-TV, jag stack ut och folk skrev elaka saker från fejkkonton. Men får man inte hat så har man inte blivit något, då har man ju inte stått för något. Jag fick ju även en massa kärlek.

Stämmer det att man inte får ha sin telefon när man medverkar i programmet?

– Ja, man får absolut inte ha sin mobil. Du lämnar över telefonen när du flyger till Mexiko.

Hur är det att vara utan mobil så länge, utan att ha kontakt med familj och omvärlden?

– Det är jätteskönt, det var inte alls svårt. Mitt psyke är starkt och jag lever i nuet.

– Jag jobbar ju med Instagram, så det är viktigt för mig att hålla mig uppdaterad. Men det var jätteskönt att göra någonting som kommer gynna en senare, det var någon som tog hand om min Instagram när jag var borta.

Jag frågar Lisa hur det egentligen är att spendera tolv veckor på ett hotell i Mexiko tillsammans med främlingar från hela Sverige. Att utveckla vänskaper och romanser på så kort tid, i en tävling om 500 000 kronor, måste väl stundvis kännas intensivt?

– Det är lite psykiskt påfrestande i huset såklart, det är ju så det är tänkt. Jag tycker det är skitkul att lära känna nya personligheter, sen att jag tvingas vara med dem i samma hus är kanske inte alltid är så jättekul. Men man lär sig mer än vad man tror om människor.

Hittade du kärleken i Paradise Hotel? 

Lisa ler hemlighetsfullt.

– Vem vet? Det kan jag ju inte svara på. Jag kan inte säga någonting.

Foto: Patricia Recourt/Viaplay.

Foto: Patricia Recourt/Viaplay.

Är det svårt att hela tiden behöva ha ögonen på vinsten?

– Jo, det är jättesvårt att skilja på vänskap och spel, man blir fucked up där inne och man kan inte lite på alla. Man är ju där inne för spelets skull, i alla fall. men det är bara för att alla vill vinna och alla ljuger för varandra.

Kan man lägga spelet bakom sig när man kommer hem eller är man osams?

- Jag tror att om man blivit sviken därinne så tar man det personligt fastän man inte ska det, när man kommer hem till Sverige så tar det tar tid att smälta, men de flesta lägger det bakom sig efter tid.

- Jag hade svårt att lägga vissa människor bakom mig under den här säsongen, vissa människor gjorde saker mot mig som jag inte tyckte var okej. Men nu har jag smällt allt, jag är vän med vissa av de andra deltagarna, men inte alla. När man lämnar hotellet har man ju inte träffat andra människor på tolv veckor, så när man kommer till flygplatsen så känner man ju ”wow, andra människor”.

När jag frågar Lisa om hon är sugen på att medverka i andra TV-program är hennes svar enkelt:

– Jag hade jättegärna velat vara med i Let’s Dance, hundra procent! Ex on the Beach hade jag inte velat vara med i, det känns lite trash tycker jag om man jämför med Paradise Hotel. Jag sätter värde på mig själv, och då får produktionen ge det värdet som jag har.

Vem hade du velat ha som danspartner i Let’s Dance?

– Det hade nog varit Benjamin Ingrosso, eller kanske Danny Saucedo. Han är ju snygg. Efter förra säsongen av Paradise Hotel så blev det en helt del snack om mobbning och utfrysning av människor inne på hotellet, tycker du att produktionen tar ett ansvar om någon i programmet känner sig mobbad eller utstött?

– Jag har aldrig sett att de tar ansvar om mobbning sker, men Paradise Hotel går ju ut på att det ska bli drama så det är svårt att se vad som är mobbning och inte, om alla fryser ut någon då är det för att de vill spela ut personen. Det tillhör spelet, men det kan givetvis ske mobbning, men när jag ser det så säger jag ifrån.

Första avsnittet av "Paradise Hotel" säsong 14 släpps på måndag på Viaplay och Viafree.

NÄSTA ARTIKEL