Sven-Erik Sjögren öppnar upp sig om depressionen: ”Var riktigt illa ute"

Sven-Erik Sjögren kastades ut från Hotell Romantik: ”För mycket PK”

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 19:03 | Publicerad 31 mars 2024 kl. 15:03

Deltagaren berättar för Filmtopp om sitt slut i programmet

I veckans avsnitt av "Hotell Romantik" säsong 2 ser vi Sven-Erik Sjögren lämna programmet självmant. Men enligt hans egna ord blev han utkastad.

Tittarna som följer den andra säsongen av "Hotell Romantik" på SVT lär känna ett gäng singlar som på ålderns höst försöker hitta den stora kärleken. Bland deltagarna finns 72-årige Sven-Erik Sjögren som onekligen stuckit ut i mängden. Inte nog med att hans attityd gör honom till en vattendelare – vi har även fått se honom dyka upp på tillställningar iklädd en man-kini. Han har även stått för ett smått chockerande nakenbad

Tidigt in på säsongens sjätte avsnitt får vi se Sven-Erik Sjögren packa ihop sin resväska för att senare ta farväl av gänget. I programmet framstår det som att han gör det på eget bevåg för att han inte hittat någon kvinna som faller honom ordentligt i smaken. Men vi har förstått som att Sven-Erik i själva verket blivit ombedd att lämna Hotell Romantik efter en specifik situation.

– Det har väldigt mycket med PK att göra. Mediabranschen är alldeles för mycket PK och det förstör allting. Samtidigt tillåter du vissa människor att inte vara PK, som David Batra och dem. De driver med PK, de hoppar över skaklarna och folk tycker det är jätteroligt. Men är det jag, Sven-Erik Sjögren från Hisingen som gör det, så är jag en jävla slusk, säger Sven-Erik till Filmtopp och fortsätter:

Sven-Erik vill inte berätta närmare om vad situationen gäller, men han försäkrar oss om att det inte är något allvarligt som skett: 

– Det är inte så att jag rökt marijuana på rummet, våldtagit någon eller hamnat i slagsmål. Det har med PK att göra, säger han och fortsätter: 

– Mina kompisar och min son ringde mig. Vet du vad min son sa? Han är en vuxen rörmokare. Han sa ”Farsan, stå på dig”.

Att han blir ombedd att lämna har heller inte med hans försiktigt kontroversiella man-kini att göra. 

– När jag kommer med man-kinin… det är ju en bagatell. Åtta av tio rynkar naturligtvis på näsan för att de vågar inte göra det själva. De är avundsjuka. Två-tre av grabbarna skrattar ju harmynt, och vet du vad producenten säger till mig? ”Det är klart du ska komma med den, Sven-Erik. Det är ju sån du är. Jag hade mer eller mindre förväntat mig att du kommer med en sån. Hon sa inget negativt om det överhuvudtaget.

Sven-Erik Sjögren kastades ut från Hotell Romantik: ”För mycket PK”
Foto: SVT.

Sven-Erik Sjögrens relationsstatus idag

Sven-Erik berättar för Filmtopp hur det kändes att bli utkastad från "Hotell Romantik". 

– Det tog mig ingenting. Jag tänkte bara ”fy fan vad gott, Sven-Erik, att du vågar visa att du är en man i alla fall". 

Så här sammanfattar han sin tid i programmet: 

– Det var jättetrevligt, trots att det är för mycket PK. Jag har inga negativa synpunkter på det överhuvudtaget. 

Är du tillsammans med någon idag?

– Jag är stolt singel som lever ett premiumliv med guldkant. Jag kan nog få de kvinnor jag vill ha, men jag vill ha en pudding. En premiumfru eller flickvän som spelar golf. 

Är du ute på dejtingapparna?

– Ja, jag dejtar. Jag var ute senast i lördags och träffade en liten pudding på centralen, säger han och berättar vidare:

– Jag har en särbo på gång som jag gärna vill träffa, men hon är lika fri fågel som jag. Det finns inget slut på dejtandet. Det slutar den dagen jag tar mitt sista andetag. 

Om Sven-Erik hittar den rätte personen återstår att se. Det är heller inte helt klart att han är beredd att anpassa sig i den mån som han anser att en liv med en kvinna kräver: 

– Kvinnor har kanske en lite för dämpande effekt på oss män. De är som bäst när du får en härlig golfrunda, du duschar, dricker vitt vin på vita dukar, och sen det som händer senare på kvällen. Sen är de lite mycket till besvär. Ska man resa bort nånstans så har de ju för fan tre kilo mer grejer än vad du har. Är det fel hotellrum, luktar det illa, är för ljust eller för mörkt, så är de mer känsliga. Vill du vara ihop med en kvinna så får du anpassa dig efter det. 

Avslutningsvis berättar Sven-Erik att den sexuella delen inte är lika viktig som den en gång varit:

– Är man över fyrtio så spelar det sexuella mindre roll. Jag fyller 73 och då är inte den biten nummer ett längre. Det är trevligt med en kvinna, det bästa som finns på jordklotet, men nu är inte den biten längre nummer ett. 

"Hotell Romantik" säsong 2 fortsätter på SVT utan Sven-Erik Sjögren med nya avsnitt söndagar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL