Peter Sarsgaard om likheten med sin nya karaktär: ”Varit ensam en lång period”

Peter Sarsgaard om likheten med sin nya karaktär: ”Varit ensam en lång period”

Nathalie Leth
19 juni 2024 kl. 20:00

”Märkt att människor alltid uppfattat det som något olycksbådande”

I en intervju med Filmtopps Nathalie Leth berättar Peter Sarsgaard om rollen som Tommy Molto i den nya serien "Presumed Innocent".

Peter Sarsgaard, ingen mindre än svågern till huvudrollsinnehavaren Jake Gyllenhaal, spelar trots den nära relationen till Jake hans bittra motpol. Rusty, Jakes karaktär, behöver ständigt vara på sin vakt när advokaten Tommy Molto, spelad av Peter, ger sitt allt för att sätta dit honom för mordet på deras före detta kollega i Presumed Innocent.

Foto: Apple TV+

Trots spänningen mellan dessa två viljestarka män anar Filmtopps Nathalie mjukhet i Tommy. Hon upplever att han har ett behov av att känna sig omtyckt och gillad av sin arbetsgrupp, något som Peter Sarsgaard inte är beredd på att hålla med om.

– Lustigt, jag tror inte att Tommy är någon som behöver bli omtyckt eftersom han alltid säger saker som är svåra att tycka om. Tommy är väldigt kopplad till sitt jobb och inte så kopplad till människorna runt omkring honom. Och jobbet, i synnerhet hans jobb som advokat, där du verkligen behöver människorna runt omkring dig, där det handlar om att skapa gemenskap och arbeta tillsammans på någon nivå, det är något han aldrig kommer att bli bra på, säger Sarsgaard till Filmtopp.

Vidare går han in på ett personligt plan om likheterna mellan Tommy Moltos självvalda ensamhet och sin egen. Han beskriver det som att ensamhet inte nödvändigtvis behöver vara särskilt farlig:

– Jag är det enda barnet. Jag växte upp på många olika platser. Jag har varit ensam under en lång period av mitt liv och faktiskt njutit av det. Jag har märkt att människor alltid uppfattat det som något olycksbådande. Jag tror att det är på grund av deras egna rädslor för att vara ensamma.

– Karaktärer som har många vänner antar vi är bra människor. De populära karaktärerna valideras framför våra ögon av alla dessa människor som vi förutsätter har sunt förnuft. Killen som lever ensam antas direkt vara en seriemördare som lyssnar på opera för sig själv och sånt. Jag tror verkligen inte att någon av de två typerna är riktigt sann. Tommy råkar bara vara en kille som bor för sig själv!

Hur upplever du Tommy Molto? Bygg din egen uppfattning och streama "Presumed Innocent" på Apple TV+! Du kan även läsa recensionen där den hyllas med högsta betyg.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL