Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
EXKLUSIVT: Kerris Dorsey om Ray Donovan och karriären

EXKLUSIVT: Kerris Dorsey om Ray Donovan och karriären

  • Paramount+
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Intervju
29 januari 2022
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Intervju
29 januari 2022

Efter Ray Donovan väntar nya äventyr

Kerris Dorsey är aktuell med spelfilmen som avslutar långköraren "Ray Donovan". Filmtopps Eric Diedrichs har pratat med stjärnan om åren som barnskådespelare, framgångarna med Ray Donovan och morgondagens projekt.

– Det är en bra vecka, jag är så uppspelt över att äntligen få visa upp filmen, säger Kerris Dorsey när jag frågar henne om hur hon mår i samband med den efterlängtade premiären av Ray Donovan: The Movie; finalen på den älskade serien som fick ett abrupt slut när produktionsbolaget plötsligt drog ur pluggen.

Precis som fansen chockades av slutresultatet bjöds även Kerris på flera överraskningar när hon läste manuset:

– Både David Hollander och Liev Schreiber har tillsammans med fansen kämpat hårt för att få till detta. I början var det bara ett hopp om en fortsättning, men till slut blev det verklighet. Jag hade höga förväntningar och när jag väl fick manuset slukade jag det, jag var tvungen att veta hur det skulle sluta. Det var väldigt chockerande av fler anledningar, jag fick läsa det flera gånger.

Så du visste inte vad som skulle ske innan du fick manuset?

– Nej, ingen berättade någonting för mig, de bara anspelade på att jag skulle ha en stor roll i slutet. När jag läst färdigt skrev jag till Liev och David och sa "tack för varningen".

Ray Donovan blev som hennes skolgång

Ray Donovan
Kerris Dorsey och Liev Schreiber. Foto: Paramount+.

Kerris Dorsey började skådespela redan som femåring och Ray Donovan har varit en del av hennes liv sedan hon var femton år gammal. Nu, tio år senare, är ett äventyr som präglat stora delar av hennes formativa år över.

– Serien har utgjort en så pass stor del av mitt liv och varit en sinnessjuk läroperiod. Jag har lärt mig så himla mycket. Som om ett officiellt kapitel avslutas. Jag gick aldrig i college, men det känns som att jag tagit min college-examen nu.

Att Kerris beskriver Ray Donovan som sin skolgång ger desto större vikt till ett annat projekt. Simultant med serieavslutningen släpper hon kortfilmen "Silvertone", som ramar in den andra artistiska sidan av hennes liv många också förknippar henne med – musiken. 2011 spelade hon som bekant Brad Pitts dotter i "Moneyball", i vilken hon framförde ett omtalat sångnummer.

– Jag regisserade, skådespelade och skrev musiken till Silvertone, som handlar om ett par som åker till ett hus för att avsluta en skivinspelning. Att regissera är någonting som många frågar skådespelare och något som jag alltid har velat göra. Under inspelningen av Ray Donovan-filmen hängde jag med regissören och fick även vara med under förarbetet och hela efterarbetet. Jag var även med i klippningen och fick se filmen ta form under alla faser. Återigen, det var som att ta examen. Det var fantastiskt!

Om jag skulle vilja se Silvertone, hur gör jag då?

– Faktiskt så tänker jag lägga upp den på Vimeo nu i slutet av månaden, men eftersom den hade premiär på en festival har det varit svårt att lägga upp den online. Men jag hoppas kunna göra det nu.

Skådespelare som inte ser sina projekt är självupptagna

Kerris Dorsey
Kerris Dorsey som Bridget Donovan. Foto: Paramount+.

Trots att Kerris började skådespela vid så pass ung ålder, har hon inte alltid varit van vid att se sig själv på skärmen.

– När jag var liten tyckte jag det var jättehäftigt, sedan gick jag igenom faser när jag inte alls gillade att se mig själv. Jag såg inte Ray Donovan förrän några år sedan då min dåvarande pojkvän ville se den. Jag tror att jag nu har landat i det. Som regissör går det inte att undvika att se på sig själv, det vore galenskap. Exponeringsterapi. Sedan finns det något väldigt självupptaget med skådespelare som inte ser saker de själva är med i när så många andra människor lägger ner sin möda och själ i det. Man nedvärderar deras arbete. Men jag fattar, ingen ska behöva se sig själv på eller höra sig själv prata. Jag tror att vi alla har fått smaka på hur det känns med Zoom, Instagram och TIkTok.

Sett till att du började arbeta med film så pass ung, har du någonsin övervägt att arbeta med något annat?

– Aldrig seriöst, jag har alltid vetat att det är det här jag ska göra. Jag har haft stunder där jag har velat sluta, för flera anledningar. Det är emotionellt ansträngande. Men jag har aldrig övervägt något annat. Jag testade college under så kort tid så att det är som att jag aldrig gick dit, bara en halv termin. Jag visst inte vad jag skulle studera och stannade inte tillräckligt länge för att ta reda på det.

Du gillar att skapa helt enkelt och det finns något vackert i det. Framöver så kommer du säkert att skriva musiken till dina egna långfilmer med.

– Ja, mitt nästa projekt blir att regissera en långfilm och den kommer förhoppningsvis ha en del musik i sig där jag skriver alla låtar. Så ja, det är mitt mål. Att skapa en värld som man verkligen kan dyka ner i.

Med det tackar vi Kerris Dorsey för samtalet. Ray Donovan: The Movie går nu att streama på Paramount+.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL