Young Royals-stjärnorna om kändisskapet: Vi freestylar lite

Young Royals-stjärnorna om kändisskapet: "Vi freestylar lite"

  • Netflix
Eric Diedrichs
Uppdaterad kl. 22:11 | Publicerad 07 november 2022 kl. 18:11

Delar med sig av sina upplevelser från nya säsongen

Nu har en ny säsong av "Young Royals" tagit världen med storm. Filmtopps Eric Diedrichs pratar med Frida Argento och Malte Gårdinger om allt från kändisskap till en tredje säsong.

Den första säsongen av Young Royals slog ner som en bomb och blev en av Netflix större internationella framgångar. För de svenska, unga skådespelarna i huvudrollerna var genomslaget ett faktum. När jag pratar med Frida Argento och Malte Gårdinger – som spelar Sara och August – om detta, berättar de att de inte var beredda på seriens framgångar.

– Jag hade lite medieträning inför releasen och då sa de vad man kan förvänta sig om det blir en succéserie och hur det har varit för andra. Jag tänkte att det kanske skulle bli en bråkdel av det där, men så kom chocken. Jag har fortfarande inte smält det. Jag visste inte ens att en säsong två fanns på kartan utan trodde att vi var klara efter förra säsongen, säger Frida.

Hur ändrades saker och ting för er efter att ni blev kända och hur föreställde ni er att det skulle vara att bli en offentlig person?

– Jag trodde kanske att det skulle kännas annorlunda i kroppen, säger Frida efter viss eftertanke, men det är som när man fyller år, man känner sig inte ett år äldre. Jag har exakt samma jargong med familj och vänner nu som innan.

Young Royals
Malte Gårdinger och Frida Argento. Foto: Johan Paulin/Netflix.

Karaktärerna smutsar ner sina händer

I den andra säsongen har Maltes och Fridas karaktärer fått större utrymme. Kanske till och med till den grad att det känns mer som deras historia än Wilhelm och Simons. Men det är svårt för Malte och Frida att välja ut någon särskilda höjdpunkter de vill dela med sig av till fansen.

– Jag har ingen, utan vill att folk ska uppleva allt där och då. Jag känner en stark vilja för det, säger Malte.

– Jag känner mest att de ska få få nytt material, skrattar Frida. Våra fans är så extremt dedikerade och har sett om allt så många gånger. Nu förtjänar de lite mer material att titta på. Det är ju tack vara dem vi fick göra en till säsong.

Det finns alltså ingen stund eller ett visst avsnitt som ni särskilt vill dela med er av?

– Ouff, jag skulle säga avsnitt ett till sex, de skulle jag säga är personliga favoriter. Det händer mycket med många twister och vändningar, skrattar Malte.

– Jag kommer inte på något just nu utan det är väl helheten i sig och att få lära känna karaktärerna på djupet. Att se dem smutsa ner händerna lite, för jag tycker att ingen är särskilt oskyldig i den här säsongen, inflikar Frida.

Young Royals
Frida Argento och Malte Gårdinger som Sara och August. Foto: Johan Paulin/Netflix.

Så lika är Frida och Malte sina karaktärer

Även om serien har blivit global är den som allra störst i Sydamerika.

– Brasilien har väl hardcorefansen. Det fanns en fanpage innan vi ens hade haft premiär. Men hela Latinamerika. Jag kommer också ihåg när jag var i Portugal i en liten stad ute i tjottahejti och blev igenkänd flera gånger. Från locals och andra turister, berättar Frida.

Malte, hur lik är Frida Sara på riktigt?

– Asså, jag skulle säga att de är ganska olika. Frida är mycket mer utåtgående och sådär. De är inte jättelika.

Om vi vänder på det, Frida, hur lik är Malte August?

– Inte alls, som tur är. Det är väldigt roligt när man märker att du går in i karaktär, du gör något speciellt med munnen. Då vet man, shit, nu är det August. Han är väl din onda tvilling, men du gör honom jävligt bra.

Young Royals
En härlig dag på inspelningen av "Young Royals" säsong 2. Foto: Johan Paulin/Netflix.

Om en vanlig dag på en Young Royals-inspelning

Malte och Frida guidar oss igenom hur en vanlig dag på inspelningen av "Young Royals" kan se ut som. Dialogen dem emellan lät så här med Malte först ut:

– Jag vaknar lite för sent kanske.

– Och jag sitter ofta utanför och väntar, eftersom vi åker samma bil.

– Så kommer jag springande med rufsigt hår och mjukisbrallor. Sedan sitter vi i bilen, somnar någon timme. Det är en bit till Ekerö.

– Jag älskar morgonnapen, den är fan magisk. Sen kör man på, som skådis blir man väldigt omkringskjutsad, blir fixad, får sin outfit för dagen, tränar sina repliker men vi är väl inte bäst på det.

– Vi freestylar lite, tar det som det kommer. Det är mycket kollokänsla mellan tagningarna.

– Det är så konstigt eftersom man jobbar under så långa dagar kan man se någon ligga och sova här och var under pauserna medan de väntar på sin tur.

Young Royals
Frida Argento i "Young Royals". Foto: Johan Paulin/Netflix.

Dubbas av en "sensuell fransyska"

Eftersom Netflix är en internationell plattform tillgänglig i över 190 länder och territorier har Malte och Frida blivit dubbade på flera olika språk.

– Har du hört min röst på franska? Det är någon kvinna, en sådan där sensuell fransyska som dubbar mig och jag känner bara “åh gud, vilken vacker röst”, skrattar Frida.

– Tyska är kul också, det är lite mer åt det aggressiva hållet, säger Malte.

– Ja, där låter man lite mer som sig själv. Det är väldigt roligt att höra sig på själv på andra språk. Vi dubbar oss själva till engelska, så den undviker jag att kolla på.

– Det är väldigt absurt att dubba sig själv på ett annat språk, menar Malte. Det kan vara lite press på att leverera, men de gillar att det är en liten svensk touch på det, att det känns exotiskt.

Har ni varit på någon riktigt internatskola någon gång?

– Nej, men min brors fru gick på en internatskola och det är väldigt roligt när vi kollar på Young Royals tillsammans. Vissa saker tänker man ju att de inte kan hända på riktigt, men plötsligt säger hon, att hon minns något de brukade göra. Som den där upp-på-bordet-grejen, som hon sa att hon “hatade att man behövde göra”. Jag trodde att det bara var Lisas påhitt men nej, hon har gjort sin research, berättar Frida.

Avslutningsvis får Frida och Malte frågan om de skulle vilja göra Young Royals säsong 3, vilket de båda svarar ett rungande "ja" på. Men om det blir verklighet eller inte återstår att se. De visste ju trots allt inte att det skulle bli en andra säsong förrän rätt sent. Med det tackar vi dem för samtalet. "Young Royals säsong 2" finns att streama i sin helhet på Netflix.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL