Ännu ett bakslag för Netflix – Tappat 970 000 prenumeranter

Netflix tar betalt för kontodelning – Dessa länder påverkas

  • Netflix
Filmtopp
20 oktober 2022 kl. 10:03

Stryper åt användarnas möjligheter

Nu blir det svårare för Netflixanvändarna att dela sina konton med varandra, åtminstone i vissa delar av världen.

När vi kliver in i 2023 firar Netflix in det nya året med att begränsa sina abonnenters möjligheter att dela med sig av sina konton. Tidigare har det varit möjligt att ha upp till fem olika användare i olika hushåll, detta ska nu förändras. Istället kommer detta att kosta extra.

I ett pressmeddelande på Netflix hemsida skriver Chengyl Long, director & product innovation, att "dagens utspridda kontodelningar mellan hushåll underminerar våra möjlighet att på lång sikt investera och förbättra vår tjänst".

Sveriges billigaste och dyraste streamingtjänster
Nu blir det dyrare att dela Netflix-konton med varandra.

Netflix höjer priserna för olika

För att råda bot på den vida kontodelningen lägger Netflix till en funktion för användarna att lägga till externa hushåll för en ytterligare summa. Funktionen heter i dagsläget "add a home".

I samtliga abonnemangsformer finns det möjlighet att fortsatt ha flera profiler för sina olika enheter. För att ha ett konto utanför sitt hushåll kostar det ungefär 35 kronor extra.

Samtidigt kommer det att fortsatt vara möjligt för användarna att resa med sina enheter och komma åt sin Netflixprofil utan att behöva ha ett nytt konto för det.

Netflix höjer priserna
Foto: Unsplash.

Redan lanserats i utvalda länder

Funktionen lanserades redan tidigare i år som en testversion i Chile, Costa Rica och Peru. Den verkar med andra ord ha fungerat bra ut Netflix perspektiv eftersom lanseringen nu fortsätter.

De nya länderna som får "add a home"-funktionen är:

  • Argentina
  • Dominikanska republiken
  • El Salvador
  • Guatemala
  • Honduras

Kan komma till Sverige

Än så länge har inte Netflix sagt att funktionen kommer att släppas i Sverige eller andra delar av Norden, men gissningsvis är det bara en tidsfråga. Netflix har tidigare lanserat olika funktioner gradvis i olika regioner och territorium och om det här landar väl i de nya länderna, kommer streamingtjänsten förmodligen att fortsätta sin lansering.

Samtidigt redovisade Netflix för första gången på länge positiva siffror i sin senaste kvartalsrapport, med en mer än förväntad ökad användarbas.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL