Lyrro – Ut & invandrarna (2018)

PRESSTRÄFF: Lorry-gänget återvänder med ny film – första gången på 23 år

Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 15:09 | Publicerad 12 juni 2017 kl. 14:07

Lyrro - ut&invandrarna markerar Lorrygängets efterlängtade comeback

Fans av Yroll, Lorry och gänget bakom allt – skådespelare som Peter Dalle, Suzanne Reuter, Johan Ulveson och Claes Månsson – kan glädjas. Det är nämligen dags för ännu en omgång komik. Hela 23 år efter den senaste delen i konceptet. Filmen Lyrro - ut&invandrarna ska snart börja spelas in.

Tre klippor i Yrrol-gänget i klassikern Yrrol
Claes Månsson, Peter Dalle och Suzanne Reuter i Yrrol

Det var under en presskonferens på Berns som det gamla komedigänget samlades för att berätta om den kommande filmen och Filmtopp var givetvis på plats. Med sig hade Dalle, Reuter, Ulvesson och Månsson också ett flertal "nya" skådespelartalanger att locka fram skratt med. Björn Gustafsson, Henrik Dorsin, Nour El Refai och Sanna Sundqvist är nämligen några av de nytillskott som kommer att synas i kommande Lyrro - ut&invandrarna.

Med en så pass stor ensemble komiker blev stämningen självklart snabbt skämtsam, men i och med den kommande filmens teman fanns också ett visst allvar i tonen.

– Vi kommer att skämta mycket om samtiden. Rasism, manligt och kvinnligt och liknande kommer att vara många av huvudämnena, sade Dalle när han fick frågan om huruvida filmen kommer att provocera i och med att Lorry var känt för sin politiskt inkorrekta humor, som då och då resulterade i anmälningar till Granskningsnämnden för Radio och TV.

Lyrro - ut&invandrarna kommer med andra ord inte att tassa runt aktuella ämnen, även om Suzanne Reuter påpekar att de gamla fansen kommer känna igen sig i och med Dalles manusskrivande och sinne för humor. Filmen, som börjar spelas in i Aruba och Göteborg efter midsommar, kommer att följa ett par som flyr från syd till norr för att skaffa sig ett bättre liv och ett par som reser från norr till syd för att bli sunda, bruna och ha kul – med en massa oväntade möten på resan.

Så här står det om filmen i ett pressmeddelande signerat Dalle:

Problemet idag är att den stora världen VÄRLDEN inte längre är så väldigt långt bort och kommer vi väl dit så finner vi ofta att det vi sökte oss bort ifrån redan hunnit dit före oss. Deprimerande framtidsutsikter för bankrånare och skattesmitare men kanske en nyttig påminnelse för oss andra att ta tag i våra liv på hemmaplan.

Dalle lovar en lekfull ton, där ensemblen spelar flera olika roller. Nytillskotten ser också fram emot inspelningen:

– Det är fantastiskt kul att få vara med, när jag läste manuset hade jag verkligen jättekul och satt och gapflabbade, sade Nour El Refai.

Lyrro har biopremiär den 19/10.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL