Lena Olins oväntade svar på hon helst skulle vilja äta middag med

Lena Olins oväntade svar på vem hon helst skulle vilja äta middag med

Sofie Landgren
22 mars 2024 kl. 17:03

"Det var ju min kärlek liksom"

Filmtopp träffade Lena Olin på pressdagen för Viaplays nya storfilm "Hilma". Där berättade skådespelaren om vad hon hade jobbat med om hon inte blivit skådespelerska, och vem hon helst av alla i världen skulle vilja äta middag med.

Filmtopp träffade Lena Olin på Operakällaren i Stockholm inför premiären av Lasse Hallströms Hilma, i vilken hon spelar rollen som den berömda konstnären Hilma af Klint på äldre dagar. Det blev ett samtal där Lena pratade om hur imponerad hon är över att maken Lasse har varit så öppen kring det andliga och spirituella, som går som en röd tråd genom hela filmen. 

Hon berättade även vidare om hur hon hoppas på att Hilma ska inspirera till mer öppenhet och att folk generellt ska våga ta emot andlighet, och att det finns kraft att hämta ur det spirituella. På tal om just öppenhet bad vi Lena Olin att svara på ett par frågor som har gnagt våra läsare under en längre tid...

Lena Olins oväntade svar på vem hon helst skulle vilja äta middag med
Lena Olin. Foto: Joanne Zetterström / Filmtopp Media.

Personen Lena Olin helst av alla skulle vilja äta middag med

I sin intervju med Filmtopp fick Lena Olin svara på vad hon hade jobbat med ifall hon inte hade slutat som skådespelerska. Hennes svar lydde följande: 

– Jag hade gärna haft en idrottskarriär. Jag var inte speciellt bra på någonting, eller alltså "specialbra" på någonting, men jag va väldigt atletisk, så någonting med lagsport eller så, det tyckte jag var väldigt kul. Fotboll eller hockey eller någonting sådant, jag hade nog i alla fall varit någon form av idrottskvinna. 

På frågan om vem hon helst av alla i världen skulle äta middag med, levande som död, gavs vi ett oväntat svar:

Humphrey Bogart! Jag var jättekär i honom när jag var tretton år gammal. Om jag hade fått äta middag med honom så hade jag frågat, har jag någon chans på dig? När jag hörde att han var död så kände jag, nämen, nej, vi ska ju gifta oss, det va ju min kärlek liksom.

Humphrey Bogart i "Casablanca".
Humphrey Bogart i "Casablanca". Foto: Warner Bros.

Humphrey Bogart var en Oscarsbelönad skådespelare som medverkade i ett flertal klassiker där den mest kända är Casablanca. Han föddes 1899 och gick bort 1957, och anses än i dag vara en av Hollywoods främsta begåvningar.

Vi tackar Lena Olin för pratstunden. Du ser henne i Lasse Hallströms film "Hilma" på Viaplay från och med den 18 november.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL