Aaron Paul om hur han skulle spendera en dag på Westworld

Aaron Paul om hur han skulle spendera en dag på Westworld

  • HBO
Axel Diedrichs
26 juni 2022 kl. 20:06

Stjärnan om nya säsongen och sitt drömscenario i nöjesparken

Aaron Paul är tillbaka på HBO Max med den fjärde säsongen av "Westworld". I en exklusiv intervju med Filmtopp berättar han om vad vi kan förvänta oss av de nya avsnitten, och tillåter sig själv att leka med tanken på hur han skulle spendera en dag på den bisarra nöjespark som utgör seriens titel.

Den efterlängtade fjärde säsongen av Westworld har nu äntligen premiär på HBO Max. När handlingen tar vid har flera år passerat och Caleb, som spelas av Aaron Paul, har nu hunnit bli pappa. Men Caleb hinner inte leva hederligt allt för länge innan han återförenas med Maeve och deras våldsamma förflutna knackar på dörren. Utan vidare förvarning måste de kämpa hårdare än någonsin för att rädda inte sina egna liv, utan också hela mänsklighetens.

Inför premiären av Westworld säsong 4 fick Filmtopp intervjua Aaron, som var märkbart laddad inför att världen ska få ta del av det nya kapitlet:

– Det är märkligt att göra promotion för serien, vi får ju inte säga så mycket, men jag kan säga att Maeve och Caleb kommer kliva in i ett väldigt allvarligt krig. Den här säsongen är så mycket större, om du ens kan föreställa dig det. Samtidigt har den fötterna på jorden och skildrar vad som kan vara en realistisk framtid, vilket är riktigt läskigt. 

En stor del av Aarons pepp kommer också ifrån att han fortfarande finner det overkligt att han efter att ha följt serien slaviskt sedan dag ett spelar en av de viktigaste karaktärerna: 

– Jag har varit ett massivt fan sedan första avsnittet. Jag pratade faktiskt med Jonathan Nolan och Lisa Joy (seriens producenter och författare) om att få vara med i serien efter att de hade spelat in piloten. Jag var väldigt taggad men vi kunde inte riktigt klura ut hur vi skulle få in mig. Efter en tid hade mitt schema lugnat ner sig och de ringde och bjöd in mig. Jag nöp mig själv för att jag älskar serien så mycket. När de pitchade för mig vad de tänkte kring Caleb så kastade jag mig över rollen. Det är den svåraste och mest krävande produktionen jag jobbat på, men arbetet är så belönande i slutändan. 

"Jag skulle nog gå till puben"

Aaron Paul om hur han skulle spendera en dag på Westworld
Aaron Paul i "Westworld". Foto: HBO Max.

Det var i samband med den tredje säsongen vi presenterades för Aarons karaktär Caleb, som bidrar med mänsklighet och värme till ett karaktärsregister som annars är väldigt robotiskt och svalt. Det var också då som serien lämnade nöjesparken den så hårt kretsade kring i de första två säsongerna. 

Därmed har vi ännu inte fått se Caleb i den vrickade westernmiljön och det kändes därför lägligt att låta Aaron, som inte fått nöjet att spela in i den miljön, svara på en fråga som han likt resten av fansen till serien säkerligen ställt sig själv upprepade gånger...

Hur skulle du spendera en dag på Westworld?

– Det är en så galen värld där. Jag skulle nog gå till puben och spela kort. Jag lider med värdarna i Westworld som är så fysiskt och psykiskt misshandlade, så jag skulle göra en fridfull resa. Att också gå och fiska på något vackert ställe låter härligt.

Ett svar som kändes extra skönt att få i dessa stökiga tider. Du följer Aaron Pauls resa i "Westworld" på HBO Max.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL