Eva Röse har slagit världsrekord: "Fler äventyr tack!"

Eva Röse har slagit världsrekord: "Fler äventyr tack!"

Filmtopp
12 oktober 2022 kl. 20:00

Nya utmaningar väntar

"Heder"-aktuella Eva Röse spelar nu in nästa säsong av "Maria Wern". Trots ett späckat schema har hon också hunnit med ett världsrekord.

I går släpptes det sista avsnittet av nya Heder-säsongen och just nu håller Eva Röse på med nya avsnitt för tittarfavoriten Maria Wern. Ingen mossa växer på en rullande sten brukar det heta och det är ett ordspråk som fungerar rätt fint på den Kristallennominerade stjärnan.

Under åren har Eva levererat en hel del träffsäkra dramer, komedier och kriminalare och när Filmtopps Eric Diedrichs intervjuade den hårt arbetande skådespelerskan kom det också fram att hon även har hunnit med att bocka av en av de stora punkterna på sin bucket list – att slå ett världsrekord.

– Nu var jag med och gjorde ett världsrekord uppe på ett berg i Alperna. Världens längsta repteam bara med kvinnor upp på Breithorns topp. Det var väldigt coolt, säger Eva Röse.

Eva Röse
Eva Röse. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Maria Wern på Lanzarote

Med blodad tand säger hon att finns fler äventyr som kvarstår på listan, däribland en resa längs världens mest berömda tåglinje.

– Jag hade på min lista att jag skulle göra något sorts världsrekord, så nu är det klart. Jag skulle gärna vilja åka Transsibiriska järnvägen, och komma upp på Kebnekaise. Jag skulle vilja segla mer. Fler äventyr tack!

Men för att få tid till äventyr behövs det antingen ledighet – eller just den typ av kreativitet som hör yrket till:

– Snart. Jag ska försöka vara lite mer ledig. Eller får jag skriv så att Heder utspelas i Buenos Aires. Eller Maria Wern på Lanzarote, säger Eva och skrattar.

Eva Röse
Eva Röse. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Skriver manus till en långfilm

Förutom Heder som du är aktuell med, var har du för fler puckar i luften?

– Jag ska avsluta Maria Wern som vi filmar just nu. Sen är faktiskt tanken att jag ska vara ledig ett tag. För att prioritera mig själv och mina barn. Jag har tackat nej till en massa saker.

– Men sen vill jag och Vanna Rosenberg gärna utveckla våra gemensamma projekt. Jag håller också på med manus till en långfilm som jag arbetet jättelänge på. Det vore kul att kunna sätta sig ner med det mer. Jag älskar också teatern men har inte hunnit med den heller.

Med det tackar vi Eva Röse för pratstunden. "Heder" säsong tre går att se i sin helhet på Viaplay.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL