Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya Ronja Rövardotter – de spelar alla karaktärer

Nya Ronja Rövardotter – de spelar alla karaktärer

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 oktober 2022

Här är den kommande storseriens stjärnor

Under 2023 får vi äntligen se nya Ronja Rövardotter, storsatsningen som görs av Viaplay. Här är alla som spelar seriens bärande karaktärer.

Det klassiska Astrid Lindgren-äventyret om den starka och självständiga flickan Ronja Rövardotter kommer snart tillbaka i nytt serieformat. Viaplay har satt samman en spännande ensemble, som vi ser fram emot att beskåda tillsammans på skärmen.

När Viaplay ger oss en egen serie på boken får tittarna en djupare inblick i Ronjas värld. Berättelsen är densamma men broderas ut och anpassas efter dagens publik med storslagna specialeffekter, vackra miljöskildringar och mer utvecklade karaktärer och arenor. I den nya serien gör den nya begåvningen Kerstin Linden huvudrollen som Ronja Rövardotter. Bredvid henne spelar Jack Bergenholtz Henriksson rollen som vännen Birk Borkason. Föräldrarna i de båda rövarfamiljerna spelas av en stjärntät ensemble bestående av Christopher Wagelin (Mattis), Krista Kosonen (Lovis), Sverrir Gudnason (Borka) och Maria Nohra (Undis). Inspelningen av Ronja Rövardotter har precis påbörjats.

Kerstin Linden – Ronja

Nya Ronja Rövardotter – de spelar alla karaktärer
Foto: Viaplay.

– Det känns helt fantastiskt att få göra rollen som Ronja. Det här är verkligen en stor dröm som går i uppfyllelse, säger Kerstin i ett uttalande.  

Jack Bergenholtz Henriksson – Birk

Jack Bergenholtz Henriksson – Birk
Foto: Viaplay.

– Det känns otroligt stort att få vara med och göra en sådan här superkänd äventyrsserie. Jag ser verkligen fram emot att få spela Birk, säger Jack Bergenholtz Henriksson.

Christopher Wagelin – Ronjas pappa Mattis

Christopher Wagelin – Mattis
Foto: Viaplay.

– Det känns fantastiskt att få göra Mattis i en Ronja Rövardotter som görs med dagens teknik. Historien är tidlös, vacker och odödlig, och har fått en bearbetning som jag tror kommer ta andan ur publiken, säger Christopher Wagelin. 

Krista Kosonen – Ronjas mamma Lovis

Nya Ronja Rövardotter – de spelar alla karaktärer
Foto: Viaplay.

– Jag kommer ihåg att min mamma läste Ronja Rövardotter för mig. Nu läser jag den för min dotter och magin är fortfarande där. Det är den ultimata sagan om kärlek, mod, vänskap och girl power. Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få vara en del av den här produktionen och skapa den här berättelsen för nya generationer, säger Krista Kosonen. 

Sverrir Gudnason – Birks pappa Borka

Foto: Viaplay.

– Det är en ära att få vara med och förvalta den otroliga kulturskatt som Astrid Lindgren-sagor faktiskt är. Jag växte själv upp med böckerna och jag tycker det är självklart att vi ska fortsätta filma dem, säger Sverrir Gudnason. 

Maria Nohra – Birks mamma Undis

Nya Ronja Rövardotter – de spelar alla karaktärer
Foto: Viaplay.

– Ronja har alltid varit min favorit ihop med Pippi. Jag har kunnat se mig själv i Ronja, både i hur hon ser ut men även hennes tuffa och lekfulla karaktär. Undis ser jag som en matriark bland alla rövare. Det känns spännande att kliva in i hennes värld och i perspektivet som mor till Birk och fru till Borka.

Serien Ronja Rövardotter har ännu inte fått sitt officiella premiärdatum. Den landar på Viaplay någon gång under 2023.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL