Bild från Andor

Diego Luna om att jobba med Stellan Skarsgård på Andor

  • Disney+
21 september 2022 kl. 11:09

"Stellan gör allt med stort hjärta"

Inför premiären av den nya Star Wars-serien Andor fick vi på Filmtopp en exklusiv pratstund med Diego Luna, där han pratade om att spela in med Stellan Skarsgård.

Den 21:a september är det premiär för Andor, en slags prequel-serie till Rogue one där vi får följa Cassian Andor fem år innan händelserna i den filmen. Diego Luna återvänder därmed för att spela rebellpiloten igen. En som inte var med i filmen, men som kommer vara med nu i Andor, är svenska Hollywoodstjärnan Stellan Skarsgård. 

I Andor spelar Stellan Luthen Rael, en kalkylerande spionmästare som har en vital del i att Cassian till slut hamnar på rebellsidan. Luna själv har beskrivit Stellans karaktär som något helt annorlunda från det man sett tidigare. Han säger att Luthen är väldigt elegant, intelligent samt att det är en väldigt intressant karaktär för oss tittare att ta del av.

Jag själv är från Sverige, så därför är jag väldigt nyfiken att få fråga dig hur det var att jobba med Stellan?

– Stellan är en väldigt talangfull skådis, men utöver det och faktumet att jag sett upp till honom länge så måste jag även få säga att han är en otroligt härlig person, säger Diego och lyser upp med ett stort leende när Stellans namn kommer på tal.

Stellans kärlek till skådespeleriet är inspirerande för Diego Luna. Foto: HBO Max.

"Stellan är väldigt osjälvisk"

– Han är så öppen för samarbete och att njuta av det vi gör. Stellan gör allting med stort hjärta och är verkligen den bästa människan att vara runt omkring med. Dessutom förstår han verkligen det här med samarbete på ett väldigt specifikt sätt. Tankesättet hos honom är alltid ”hur kan vi göra det här bra tillsammans?”, och han är alltid medveten om sina medskådespelares processer under inspelningen. Jag skulle säga att Stellan är väldigt osjälvisk.

Diego Luna pratar länge och väl om Stellan och det arbete de gjorde tillsammans. Under hela beskrivningen av hans svenska kollega ser man på hans ansikte att det är en genuin hyllning från Luna, och inte bara massa floskler. Han berättar att Stellan varje morgon dök upp på jobbet lika glad och nöjd över att få göra det han gör. Det nöjet som svensken tycks infinna sig i skådespeleriet tycker Diego Luna är väldigt inspirerande. Han avslutar samtalet med att avslöja hur nära de faktiskt kom att finna varandra.

– Du vet, vi spelade in under ganska tuffa omständigheter, bland annat eftersom serien gjordes under pandemin när det kanske inte alltid var så kul utanför inspelningarna. Men Stellan var alltid på bra humör och han var väldigt snäll. Ett tag bodde vi båda två långt från våra hem, när vi behövde vara kvar i London för inspelningarna, och på många sätt blev han då mitt hem, så jag kommer alltid vara tacksam för det. 

Med det tackar vi Diego Luna för samtalet. "Andor" streamas på Disney+.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL