Zac Efron & Peter Farrelly om The Greatest Beer Run Ever: Så dumt

Zac Efron & Peter Farrelly om The Greatest Beer Run Ever: "Så dumt"

  • Apple TV+
Eric Diedrichs
Uppdaterad kl. 08:10 | Publicerad 08 oktober 2022 kl. 08:10

Berättar om arbetet med galna öl-historien

Nu finns Peter Farrellys nya dramakomedi The Greatest Beer Run Ever att streama på Apple TV+. Filmtopps Eric Diedrichs fick chansen att ställa några frågor till filmens regissör samt huvudrollsinnehavaren Zac Efron.

I The Greatest Beer Run Ever följer vi den verkliga historien om Chickie som bestämmer sig för att dra ut till Vietnamkrigets frontlinjer för att dela ut bärs till sina polare från grannskapet i Brooklyn. Att beskriva honom som en hjälte av det traditionella slaget är med andra ord omöjligt.

– Jag älskar brödraskapet mellan Chickie och hans vänner och hur hängiven var till de som lämnade kvarteret för att åka och slåss för sitt land. Hur långt han var villig att gå för att visa sitt stöd, det finns något otroligt i det. Medan filmen utvecklas får vi se hur en på många sätt vanlig kille går igenom ett absolut helvete och utvecklas och lär sig. Han är publikens ögon och öronen och det är det roliga. Hur skulle det ha varit att ha varit där ur en civilpersons perspektiv? Chickie visade sig vara den perfekta killen att bygga en sådan historia runt, säger Zac Efron.

Peter Farrelly började sin karriär med älskade komedier som "Dum & dummare" och "Den där Mary". Detta är hans andra drama efter Oscarsvinnande "Green Book". Han berättar om hur han fick uppslaget.

– Någon skickade mig en länk till en fem år gammal, tolvminutersdokumentär på YouTube där Chickie pratade med vännerna han besökte. Visade bilder och diskuterade vad de gjorde. Jag kunde inte tro att det var på riktigt, men uppenbarligen var det det. Det löjliga i att ta med sig öl till någon i krigszon talade till mig, jag gillade den där killen. Det är den typen av människor jag växte upp med, som skulle kunna göra något så dumt. Jag skulle förmodligen kunna göra det. Det är inte det rätta, det är inte smart men det är gjort av någon med ett stort hjärta och som älskar sina vänner. Därför ville jag göra filmen.

Zac Efron riskerar livet för ölens skull i ny komedi
Zac Efron riskerar livet för ölets skull. Foto: Apple TV+

"Vet inte om jag alltid har varit redo"

För Zac Efron är det här en väldigt annorlunda typ av roll, som har varit en utmaning för honom att få till.

– Den här filmen, upplevelsen och att jobba med några som Peter, Bill Murray och Russel Crowe. Den här nivån av historieberättande eftersträvar jag att få göra mer av. Om jag hade fått välja hade jag nog startat här. Men jag vet inte om jag alltid har varit redo för det. Detta är något jag verkligen är stolt över och det är en ära att ha fått vara med i den och fint att fira att Chickie får ut sin historia i världen genom det här mediet. Att veta att han gillar filmen betyder allt för mig, säger Hollywoodstjärnan.

 Även om det är en annorlunda roll för Zac Efron var Peter Farrelly fast besluten om att använda skådespelaren.

– Det var en ära och ett nöje, Zac är en annorlunda skådespelare. Vanligtvis när man ger skådespelare feedback mellan tagningar kan man se att de inte lyssnar utan tänker på sin egen prestation och hur de önskar själva att de hade gjort den. Med Zac är det tvärtom. När man pratar med honom frågar han istället om han ska göra så eller så, gjorde jag rätt? Det var som att vara coach åt en skicklig atlet. Det var roligt att se honom röra sig och göra vad jag bad honom om.

Med det tackar vi Peter Farrelly och Zac Efron för pratstunden. "The Greatest Beer Run Ever" går att streama på Apple TV+.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL