Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ema Horvath spelar Eärien i Maktens ringar: "Älskar honom oerhört mycket"

Ema Horvath spelar Eärien i Maktens ringar: "Älskar honom oerhört mycket"

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Intervju
02 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Intervju
02 oktober 2022

Bekanta dig med Isildurs lillasyster

Under galapremiären i London intervjuade Filmtopp Ema Horvath, som spelar Isildurs syster Eärien i "Maktens ringar".

Det är nog ingen som har missat att den första säsongen av världens största seriesatsning Sagan om ringen: Maktens ringar sänds på Prime Video. Nu har det sjätte avsnittet, som regisserades av svenska Charlotte Brändström, haft premiär och mötts av positiva reaktioner online. På IMDb har det i skrivande stund 8,5 av 10 i betyg med över 10 000 röster räknade.

Under seriens gång har vi gradvis fått bekanta oss alltmer med skådespelerskan Ema Horvath, som spelar Isildurs syster Eärien. På galapremiären i London passade Filmtopps Eric Diedrichs på att ställa några frågor till henne.

– Hon är lillasyster till Isildur, som är en väldigt berömd karaktär i Tolkiens värld. Hon vill bli en arkitekt och bidra till den traditionella byggnadskonsten på sin ö men hennes mamma har nyligen dött och hon måste hantera sin skuld. Nej, inte skuld, sorg. Hon hade inget med hennes död att göra, det var en freudiansk felsägning, säger Ema och skrattar.

Finns det någon sorts rivalitet mellan Eärien och Isildur?

– Nej, inte riktigt. Hon älskar honom oerhört mycket. De är bara väldigt olika människor med olika synsätt på livet. Hon är en komplex karaktär som du kanske ibland hejar på och ibland inte hejar på.

Ema Horvath spelar Eärien i Maktens ringar: "Älskar honom oerhört mycket"
Ema Horvath spelar Isildurs syster i "Maktens ringar". Foto: Andrew Timms/Prime Video.

Ema Horvaths stela dag på jobbet

Med bara fem tidigare roller på sitt CV, varav skräckisarna "Like.Share.Follow" och "The Mortuary Collection" är en serie som "Maktens ringar" ett stort kliv framåt för Ema Horvath. Hon berättar om hur det var att spela in den första säsongen.

– Det var otroligt. Första dagen var rolig eftersom jag är van vid en kamera men de hade tre stycken på kranar. Jag var väldigt stel så de sa till mig "Du kan röra dig som du vill, vi har tre kameror", så då vaknade jag till. Men efter det var det som vilket jobb som helst, det är du och en annan skådespelare som försöker göra något trovärdigt.

Med det tackar vi Ema Horvath för pratstunden. De sex första avsnitten av "Maktens ringar" finns nu att streama på Amazon Prime Video.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL