Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i oktober 2022

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i oktober 2022

  • Amazon Prime
Filmtopp
Uppdaterad kl. 14:57 | Publicerad 23 september 2022 kl. 10:21

Flera tunga nyheter på streamingtjänsten

Vi väntar oss flera stora nyheter på Amazon Prime Video i oktober 2022. Förutom kritikerhyllade serien "Time" med Sean Bean får vi se även se den nya satsningen i science fiction-thrillern "The Peripheral", flera originalfilmer och mera.

Cathrine Called Birdy – 7 oktober

Året är 1290, i den medeltida engelska byn Stonebridge bor Lady Catherine (känd som Birdy) det yngsta barnet till Lord Rollo och Lady Aislinn. Hennes lekplats Stonebridge Manor, är precis som henne egna familj, ett hus som sett bättre dagar. Helt ekonomiskt ruinerad och ytterst girig ser Lord Rollo sin egna dotter som utvägen ur sitt ekonomiska kaos, genom att gifta bort henne för pengar och mark. Men Birdy, som alla de stora tonårshjältinnorna, är pigg, smart och äventyrlig – och redo att skjuta upp alla frierier på det mest geniala sätten. Hennes fantasi, trotsiga sida och djupa tro på sin egen rätt till självständighet sätter henne i twist med sina föräldrar. När den mest vidriga friaren av alla anländer, ställs de inför det ultimata provet – kärleken till sin dotter.

Time (säsong 1) – 7 oktober

Time är en ny serie på Amazon Prime Video 2022
Foto: BBC.

Time är en känslomässig skildring av livet i ett brittiskt fängelse; Mark Cobden (Sean Bean) förtärs av skuld efter att av misstag dödat en oskyldig man. När han har accepterat sitt fyraåriga fängelsestraff och separationen från sin familj, träffar han Eric McNally (Stephen Graham), en omtänksam fängelsevakt som gör sitt bästa för att skydda dem han är ansvarig över. När en av de farligaste fångarna identifierar Erics svaghet ställs han inför inför ett vägskäl; mellan hans principer och hans familj.

Time är en berättelse om skuld och förlåtelse, straff och ånger. Både Eric och Mark är fångar i sitt förflutna och osäkra på framtiden. Kommer de att finna styrkan att gå vidare?

Argentina, 1985 – 21 oktober

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i oktober 2022
Foto: Amazon Prime Video.

Argentina, 1985 är inspirerad av den sanna historien om åklagarna Julio Strassera och Luis Moreno Ocampo, som vågade utreda och åtala Argentinas blodigaste militärdiktatur år 1985. Oavskräckt av militärens fortfarande betydande inflytande inom deras bräckliga nya demokrati, samlar trots det Strassera och Moreno ihop ett ungt lag av osannolika hjältar för deras David-vs-Goliat-strid. Under ständiga hot mot sig själva och sina familjer, tävlar de mot tiden för att skapa rättvisa åt militärjuntans offer.

The Peripheral (säsong 1) – 21 oktober

Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz) bor på landsbygden i södra USA och arbetar på den lokala 3D-printerbutiken, samtidigt som hon tjänar extra pengar på att visa upp när hon spelar VR-spel framför rika människor. En natt när hon tar på sig headsetet befinner hon sig mitt i det futuristiska London – en elegant och mystisk värld, som är lockande annorlunda än hennes egna hårda tillvaro. Men det här är inte likt något annat spel hon tidigare spelat. Flynne börjar inse att detta inte är en virtuell verklighet... det är verkligt. Någon i London, sjuttio år in i framtiden, har hittat ett sätt att öppna en dörr till hennes egna värld. Trots de fullkomligt tjusiga som London är... är det samtidigt farligt. När Flynne börjar leta efter den som har kopplat ihop deras världar, och i vilket syfte, sätter hennes närvaro farliga krafter i rörelse... någon har till avsikt att förstöra Flynne och hennes familj. Se The Peripheral av stjärnförfattaren William Gibsons bländande, hallucinatoriska inblick i mänsklighetens öde – och vad som ligger bortom.

The Devil’s Hour (säsong 1) – 28 oktober

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i oktober 2022
Foto: Amazon Prime Video.

I den nya serien får vi följa Lucy (Jessica Raine) som varje natt väcks av skrämmande syner exakt kl 03.33, “Djävulens timme”. Hennes åttaårige son är tillbakadragen och visar inte mycket känslor, hennes mamma talar till tomma stolar och hennes hus är hemsökt av ett tidigare liv. När Lucys namn blir oförklarligt kopplat till en rad brutala mord i området, börjar saker falla på plats och svaren som har undgått henne under alla dessa år hamnar äntligen i fokus. Peter Capaldi spelar en tillbakadragen nomad, driven av en mordisk besatthet och blir det främsta målet för en polisjakt ledd av den medkännande detektiven Ravi Dhillon (Nikesh Patel). 

Flera nya filmer och serier på Amazon Prime Video i oktober 2022

TikTok, Boom. – 7 oktober

Licorice Pizza – 17 oktober

Run Sweetheart Run – 28 oktober

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL