Tips – bästa biofilmerna för barn jullovet 2023

Tips – bästa biofilmerna för barn jullovet 2023

Sofie Landgren
22 december 2023 kl. 12:00

Den perfekta familjeaktiviteten!

När julstressen lagt sig och skolorna checkat ut för jullov är det en god tid att fördriva ledigheten med att ta med barnen på, kanske den mysigaste aktiviteten som finns, nämligen bio! Filmtopp har samlat de bästa biotipsen för jullovet 2023.

Önskan (2023)
Foto: Disney.

Önskan (2023)

Första tipset är Disneys senaste storsatsning Önskan som välkomnar tittarna till det magiska kungariket Rosas, där den smarta Asha gör en önskan så stor att den besvaras av en kosmisk kraft – som gestaltar sig i form av en liten boll av gränslös energi vid namn Star. Tillsammans konfronterar Asha och Star en svårbesegrad fiende – kung Magnifico, härskaren över Rosas – för att rädda hennes folk och bevisa att när en modig människas vilja slås ihop med stjärnornas magi, kan underbara saker hända.

Recension: Önskan (2023)

Wonka (2023)
Foto: Warner Bros. 

Wonka (2023)

Näst på tur vill vi tipsa om den magiska berättelsen om hur Willy Wonka blev världens främste uppfinnare, magiker och chokladmakare. Timothée Chalamet glänser i titelrollen i denna härliga film som förser oss med berättelsen bakom den älskade karaktären som Roald Dahl skapade.

Recension: Wonka (2023)

Änder! (2023)
Foto: Universal Pictures.

 

Änder! (2023)

I "Änder!" har familjen Mallard kört fast i gamla hjulspår. Pappa Mack nöjer sig med att hålla sin familj trygg, paddlandes runt för evigt i deras New England-damm, men mamma Pam börjar bli rastlös och längtar efter att få röra om i grytan så att barnen, tonåringen Dax och den yngre systern Gwen, ska få uppleva allt som världen har att erbjuda. När en migrerande familj änder mellanlandar i dammen, med spännande berättelser om avlägsna platser, övertalar Pam Mack att de ska ge sig ut på en familjeresa, via New York, till tropiska Jamaica.

Mer om: Änder! (2023)

Bamse och världens minsta äventyr 2023
Foto: Nordisk Film.

Bamse och världens minsta äventyr (2023)

Nalle-Maja står i fokus i det senaste Bamse-äventyret. Hon är med familjen på picknick, men ingen ger henne uppmärksamheten hon vill ha. Lämnad för sig själv får Nalle-Maja i sig XYZ-saft och blir pytteliten. Nu är frågan om de andra kommer att kunna hitta henne och vad hon själv kan göra för skillnad när hon är liten som en myra.

Recension: Bamse och världens minsta äventyr (2023)

Knyckertz & snutjakten (2023)
Foto: Nordisk Film AB.

Knyckertz & snutjakten (2023)

Favoriterna från julkalendern är tillbaka! I Knyckertz & snutjakten kommer det fram att Tures bästa vän, hunden snuten, kan ha hamnat i familjen för att de har snott den. Nu måste Ture fatta det svåra beslutet om han ska lämna tillbaka hunden eller behålla den, vilket kan hjälpa familjen i en livsfarlig kupp. Vilket beslut Ture än fattar kommer det att få stora konsekvenser.

Recension: Knyckertz & snutjakten (2023)

Trolls 3 (2023)
Foto: Universal Pictures.

Trolls 3 (2023)

Trolls-franchisen rullar vidare, och vid det här laget är Poppy och Kvist äntligen ett officiellt par. Men det betyder inte att de vet allt om varandra. I filmen kommer det fram att Kvist är en gammal pojkbandsstjärna från ett band han hade med sina fyra bröder. När en av bröderna kidnappas är en återförening ett måste för att kunna rädda honom..

Mer om: Trolls 3 (2023)

Paw Patrol: Storfilmen (2023)
Foto: UIP/Paramount.

Paw Patrol – storfilmen (2023)

När en magisk meteorit kraschlandar i Äventyrsstaden, får de älskvärda Paw Patrol-valparna superkrafter och förvandlas till mäktiga valpar. För Skye, den minsta medlemmen i gruppen, är hennes nya krafter en dröm som har blivit sann. Men allt förändras när valparnas ärkefiende, borgmästare Överdängare, rymmer från fängelset och slår sig ihop med en galen vetenskapsman för att stjäla superkrafterna. De mäktiga valparna måste stoppa superskurkarna innan det är för sent, och Skye kommer att få lära sig att även en liten valp kan göra stor skillnad.

Mer om: Paw Patrol – storfilmen (2023)

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL