Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Up4noise – möt stjärnorna Leo, Iggy, Sam och Alex

Up4noise – möt stjärnorna Leo, Iggy, Sam och Alex

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
12 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
12 augusti 2021

Detta är skådespelarna i Up4noise.

Hur bra koll har du på boyband-stjärnorna i SVT-produktionen “Up4noise” egentligen? Häng med på en presentation av de fyra personerna bakom huvudkaraktärerna.

Sommaren 2020 fick vi träffa killarna i "Up4noise" för första gången. Då fick vi följa med dem på deras resa när de förvandlades till ett framgångsrikt boyband över en natt.

Nu är grabbarna i bandet tillbaka med en andra säsong, som är fullspäckad med nya intriger där kändisskapet visar sig vara påfrestande för vänskapsbanden.   

De fyra vännerna har visat sig vara starka tillsammans förut, men hur mycket vet du egentligen om skådespelarna som spelar de fyra karaktärerna?

LÄS OCKSÅ: Premiär för Up4noise säsong 2

Här är en snabb genomgång av stjärnorna i "Up4noise":

Up4noise Leo – spelad av Alfons Luc Persson

Leo i up4noise
Foto: Lucas Frisk Bergqvist / SVT.

Vi känner Leo som den lite blyge och ibland lite klumpige bandmedlemmen i up4noise – men vem gömmer sig bakom karaktären?

Detta är Alfons:

Skådespelaren som spelar Leo i serien heter Alfons Luc Persson. Att Alfons tycker om musik och skådespeleri visste du antagligen redan om, men han är också sportintresserad. Alfons är från Åkarp i Skåne, men hans mamma kommer från Jönköping, vilket har gjort att hans favoritlag i hockey är HV71.

Alfons tycker själv att han är ganska lik sin karaktär i serien och hans skådespelarkollegor beskriver honom som en glad och energisk person.

Sin sångtalang upptäckte Alfons när hans gitarrlärare frågade om han ville testa på att sjunga. Det ledde till att han sjöng på en juluppvisning – som givetvis slutade med succé! En av Alfons favoritartister är The Weekend och han tycker om artister som blandar rap, r'n'b och pop.

Up4noise Iggy – spelad av Leon Mentori

Iggy i up4noise
Foto: Lucas Frisk Bergqvist / SVT.

I serien är Iggy den tech-kunnige hjärnan i up4noise. Är han samma person även i verkligheten?

Detta är Leon:

Bakom karaktären Leon hittar vi människan Leon Mentori. Leon är på många sätt lik sin karaktär i serien – det är inte bara i tv-rutan som intresset för musik existerar. Leon har både ett piano och en gitarr på sitt rum och han spenderar en hel del tid med att producera beats på datorn.

Enligt de andra skådespelarna i serien är Leon både "chill" och en perfektionist, och han är dessutom en rolig typ som inte är rädd för att skämta.

Leon har sysslat med musik så gott som hela sitt liv. När han var liten underhöll han gäster med dans och nuförtiden sitter han och jobbar med musik fram tills att han ska sova på kvällarna. Hans främsta musikaliska inspirationskälla är Travis Scott.

LÄS OCKSÅ: Nytt på SVT Play

Up4noise Sam – spelad av Max Liljedahl

Sam i up4noise
Foto: Lucas Frisk Bergqvist / SVT.

Sam är karaktären med de lena stämbanden som sprider värme omkring sig. Kan det vara egenskaper och personlighetsdrag som även matchar skådespelaren bakom karaktären?

Detta är Max:

Namnet bakom personen i serien som vi lärt känna som Sam är Max Liljedahl. Max kommer från en musikalisk familj och både han själv och flera av hans familjemedlemmar har deltagit i musikaler. Själv har han dessutom varit med i en och annan talangjakt

Max tycker själv att han är ganska lik sin karaktär i serien. De andra skådespelarna beskriver honom som en snäll och rolig glädjespridare som också sprider kärlek.

Det är när Max sjunger som han säger att han är som gladast och verkligen kan vara sig själv. En av hans musikaliska förebilder är John Legend. Förutom att vara riktigt vass på att sjunga, så kan Max även spela flöjt.

Up4noise Alex – spelad av Oliver Antosz Søgaard

Alex i up4noise
Foto: Lucas Frisk Bergqvist / SVT.

I "Up4noise" har vi lärt känna karaktären Alex som en person som inte är rädd för att visa framfötterna för att få saker och ting gjorda. Är skådespelaren Oliver samma typ av person?

Detta är Oliver:

Oliver Antosz Søgaard är skådespelaren som spelar Alex i "Up4noise". Visste du att Oliver är "100 procent dansk", som han säger själv? Oliver är nämligen född i Köpenhamn, men han flyttade till Sverige direkt efter att han föddes. När det inte är fokus på musiken så fördriver Oliver en stor del av sin tid med att spela tv-spel.

Oliver tycker att han är väldigt lik sin karaktär på vissa punkter, men också väldigt olik på andra punkter. Hans skådespelarkollegor beskriver honom bland annat som den lite vuxnare i gänget.

En person som fick Oliver intresserad av musik var hans farfar och det var genom skolan när han var yngre som han började sjunga. Efter succén med Up4noise har Oliver hittat nya kontakter inom musikbranschen och skriver på egna låtar.

Du kan ta reda på ännu mer om killarna i up4noise på SVT Play.

KOLLA OCKSÅ IN: Svenska serier 2021

 

NÄSTA ARTIKEL