Snyltgästen

Snyltgästen (Avsnitt 1-2)

  • 6 x 24 min
  • Drama, Komedi
Sebastian Ahokas
29 maj 2020 kl. 18:05

Mörk och brittisk humor med värme.

Britterna har alltid varit i framkant när det kommer till mörk humor. Nu är dessutom humorduon Mitchell och Webb tillbaka i ännu en humorserie.

  • Skapare:
    Simon Blackwell
  • I rollerna:
    David Mitchell, Robert Webb, Louise Brealey m.fl.

Stephens (David Mitchell) pappa Laurie har precis dött när serien tar vid. Laurie var ägaren av landsortspubben The John Barleycorn. Vid faderns bortgång tvingas Stephen ta över puben tillsammans med fostersonen Andrew (Robert Webb).

Men att ta över en pub och försöka hålla familjen samman visar sig inte vara helt lätt. Speciellt när det redan från början finns saker som skaver mellan familjemedlemmar och boende i orten. Kanske främst mellan Andrew och Stephen som inte alls kommer överens. 


Öppningen lovar mycket.

För den som inte känner till David Mitchell och Robert Webb, även om ni garanterat sett någon av dem tidigare, så kan duon liknas vid britternas version av Hallenius och Magnusson. Personligen är jag ett stort fan av deras kanske mest kända serie, Peep Show. Humorn i den är exakt den dråpliga och något mörka humor som man länge har förknippat med duon. Lyckligtvis finns den humorn i Snyltgästen också. Mycket tack vare att serien är skapad av författaren (Blackwell), som skrev just Peep Show.

MER LÄSNING:

De 11 bästa serierna på Netflix – Enligt IMDb
Tips på 5 originella komediserier

Till skillnad från "Peep Show" och många av Mitchells tidigare insatser är detta ingen renodlad komediserie. Redan i första avsnittet är det tydligt att detta också är en dramaserie med tydligt mörker. Genom välskrivet manus har man lyckats få till en fin balans på de dramatiska och de humoristiska inslagen.

Det är sjävklart svårt att få en bra bild av en sitcom-serie av bara två avsnitt, men jag tycker mig ändå kunna se början på en riktigt lovande serie med mycket skratt och kanske en och annan tår. Jag förväntar mig inget i klass med Gervais After Life, men ändå en serie av hög kaliber.

Om du känner för att se på något som liknar" Peep Show", eller åtminstone har samma skådespelare och skapare, så är ”Snyltgästen” helt klart något för dig. Även om det i nuläget inte finns tillräckligt många avsnitt för att riktigt bingea så kan jag lova många minuter av bra underhållning.

NÄSTA ARTIKEL