Nu på bio

Det senaste på biofronten!

SF-kanalen – pris, utbud, allt du behöver veta

SF-kanalen – pris, utbud, allt du behöver veta

Filmtopp
Filmtopp | Artikel
17 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
17 mars 2021

Allt du behöver veta om SF-kanalen.

Har du hört talas om SF-kanalen, men är osäker på hur du kommer åt den eller hur den fungerar? Ovissheten behöver inte vara bestående – i den här artikeln ger vi dig all information du behöver.

Pippi på SF-kanalen.
Foto: Svensk Filmindustri

Vad är SF-kanalen?

SF-kanalen är en tv-kanal som reklamfritt sänder filmer från Svensk Filmindustri – från klassiska storfilmer till charmiga barnfilmer.

Kanalen har existerat sedan 2009 och distribueras i dagsläget genom C More av Canal Digital, Com Hem och Boxer. Distributörerna erbjuder kanalen i sina olika kanalpaket, eller separat. 

SF-kanalen förväxlas ibland med SF Anytime som låter dig hyra och streama filmer som finns i SF:s utbud. Mycket av det som finns tillgängligt på SF Anytime letar sig förr eller senare till SF-kanalen, men de båda är alltså två olika saker. 

SF-kanalen hos C More:

SF-kanalen är ett samarbete mellan Svensk Filmindustri och C More. Kanalen finns därför givetvis tillgänglig i streamingtjänstens kanalutbud och det billigaste paketet som innefattar kanalen är “C More TV4”. En prenumeration på “C More TV4” kostar just nu 139 kronor i månaden

SF-kanalen hos Canal Digital:

För dig som är kund hos Canal Digital ingår SF-kanalen i de tre paketen “C More Standard”, “C More Stor” och “C More Premium”, där det billigaste paketet (Standard) kostar 199 kronor i månaden.

SF-kanalen har kanalplats 55 hos Canal Digital.

SF-kanalen hos Com Hem:

Hos Com Hem har SF-kanalen kanalplats 98 och det går att fristående prenumerera på kanalen för ett månadspris på 29 kronor i månaden. Det billigaste Com Hem-paketet med kanalen är “C More Standard” för 199 kronor i månaden.

SF-kanalen hos Boxer: 

SF-kanalen finns även tillgänglig för Boxer-kunder. Hos Boxer ligger kanalen på kanalplats 53 och den ingår i fem olika kanalpaket. De två billigaste är “C More Standard” (199 kronor i månaden) och “TV Flex8” (99 kronor i månaden i 12 månader, därefter 239 kronor i månaden). I det sistnämnda paketet finns SF-kanalen som en av åtta valbara kanaler.  

Det finns att se på SF-kanalen:

Utbudet på SF-kanalen är som sagt hämtat från Svensk Filmindustri och det sänds på kanalen helt utan någon reklam. Svensk Filmindustri har ett stort bibliotek av sevärda filmer, vilket innebär att det finns en stor variation i utbudet. 

En stor del av kanalens fokus är att erbjuda svensk film åt tittaren. 

Filmer för hela familjen.

SF-kanalen riktar sig till hela familjen – det gör det till en perfekt kanal att titta på under dagarna tillsammans med sina barn. Bland de härliga filmerna som barnen kan uppskatta finns exempelvis många av filmerna baserade på Astrid Lindgrens böcker.

STREAMA BARNFILMER GRATIS PÅ FILMTOPP

Nyheter och klassiker.

Det är dock inte endast filmer på kanalen som barnen kommer att gilla. Eftersom SF-kanalen sänder långt in på natten kan du hitta både fartfyllda klassiker och nyare filmer under kvällstid.

SF-kanalen är alltså ett samarbete mellan C More och Svensk Filmindustri som gör att vi kan se högkvalitativa filmer, utan någon reklam. 

För fler artiklar --> scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL