Filmkväll med SF Anytime – Vi listar bästa filmer att hyra & streama

Filmkväll med SF Anytime – Vi listar bästa filmer att hyra & streama

Filmtopp
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 01 november 2019 kl. 10:11

SF Anytime fyller på sitt utbud för den som vill hyra film online.

Sveriges ledande streamingtjänst för hyrfilmer SF Anytime har gott om spännande nya filmer i sitt bibliotek. De har även många intressanta titlar på väg. För dig som väljer att hyra film online finns det med andra ord mycket att njuta av. Vi tar deras utbud under luppen och ger dig våra bästa filmtips – var god!

Streamingtjänsten plockar gamla som nya titlar du kan hyra och se när du vill inom 48 timmar. Vi har givetvis bra koll på tjänsten och deras utbud med filmer och serier. Idag ska vi fokusera på just nya och kommande filmer. Och ifall du ställer frågan: har tjänsten SF Anytime Chromecast? Så är svaret ja! Och om du undrar vad tjänsten kostar så betalar du per titel. Medan äldre filmer brukar kosta 29 kr eller 39 kr i HD, så kostar nyare filmer 39  kr eller 49 kr beroende på vilken kvalitet du vill se den i.  Poppa popcornen, nu kör vi!

Nya filmer på SF Anytime

Britt-Marie var här (Drama)

Pernilla August i "BrittMarie var här".
Pernilla August i "Britt-Marie var här".

Handling: Britt-Marie (Pernilla August) lever ett liv i tristess med sin make Kent (Peter Haber). Åren flyter på i ultrarapid, varje vecka följs slaviskt av nästa och varje dag innehåller samma systematiska rutiner. Det är enkelt att överanvända ordet medelålderskris, men det är just vad Britt-Marie upplever vid 63-års ålder. Tillvaron knakar i fogarna och faller slutligen samman när Kent får en hjärtattack samtidigt som en mörk hemlighet avslöjas. Britt-Marie bryter sig loss. Hon lämnar sin man och blir istället fritidsledare och fotbollstränare åt en grupp förortsungdomar. Helt plötsligt känns livet spännande igen, men är tillståndet permanent eller temporärt?

Omdöme: Det är en klassisk komedi det är frågan om, som starkt centrerar sig kring huvudkaraktärens resa från en dålig sits till en bättre. På vägen möter vi ett gäng knasiga karaktärer, som Olle Sarris hetsige fotbollstränare Fredrik, men inga lämnar några bestående intryck. Trots att berättelsen aldrig är tråkig tar den inte heller riktigt fart. Det känns som att filmens regissör, Tuva Novotny, vill tilltala samtliga tittargrupper samtidigt, och filmen kommer säkerligen hitta sin publik på bio. Men samtidigt är det svårt att förbise känslan av att man har sett det här berättats hundratals gånger förr. För en trivsam kväll med familjen kan du hyra filmen på SF Anytime.

The Favourite (Drama)

Olivia Coleman i THe Favourite. Ett hyllat kostymdrama som går att se med SF Anytime Chromecast.
Olivia Coleman i The Favourite. Ett hyllat kostymdrama.

Handling: När Sarahs avlägsna kusin Abigail (Emma Stone) plötsligt dyker upp, sökandes efter jobb, börjar tillvaron sakta men säkert förändras för Sarah. Till en början tar hon sig an Abigail och hjälper henne komma till rätta. Snart står det dock klart att Abigail, mån om att återfå den aristokratiska ställning som hon en gång haft, är beredd att göra mycket för att ta Sarahs plats som drottningens hovdam. Ett psykologiskt maktspel tar sin början när de båda kvinnorna börjar kämpa om drottningens gunst.

Omdöme: Det är ett smart skrivet och sexuellt laddat maktspel vi får bevittna. Det är en fröjd att se hur Abigail successivt nästlar sig in hos drottningen och vinner hennes förtroende, medan Sarah har fullt upp med att ta hand om politiska ärenden. Osämjan intensifieras mellan Abigail och Sarah, vilket resulterar i flera laddade scener. Både Emma Stone och Rachel Weisz gör sina roller strålande bra. Det gör även Olivia Colman, som vann Oscar för bästa skådespelerska.

Long Shot (Komedi)

Long Shot
Foto: Nordisk film.

Handling: Iklädd färgglad sportjacka och keps, framstår han som lite av en oslipad diamant bland Charlottes (Charlize Theron) i övrigt punktliga och väldresserade medarbetare. Seth Rogen är i sitt esse här, som kontroversiell journalist som inte räds att säga vad han tycker, oavsett vem mottagaren än må vara. Med komisk finess skildrar han också hur det kan bli när en ordinär kille faller pladask för en av världens mäktigaste kvinnor.

Omdöme: Charlize Theron, briljant i fjolårets psykologiska drama Tully, är minst lika bra i rollen som Charlotte. Charmig och elegant, men också ansvarstagande och pressad. Theron ger liv åt ett brett känslospektra. Vi får ta del av dilemman hon ställs inför i och med sitt arbete, och jag kan verkligen sympatisera med henne. Det uppstår också flera roliga scener när hon spelar mot skådisarna Bob OdenkirkAndy Serkis och Alexander Skarsgård – alla i rollerna som mindre charmiga män. En av de bättre nya komedierna du kan hitta i biblioteket på SF Anytime.

Ma (Skräck)

Octavia Spencers karaktär Ma går ondskefullt uppför en trappa.
Foto: Universal Pictures. En obehaglig skräckfilm som går att se med SF Anytime Chromecast.

Handling: 16-åriga Maggie (Diana Silvers) och hennes mamma har precis flyttat tillbaka till modernas hemstad i Ohio. Snabbt blir Maggie kompis med ett gäng ungdomar i samma ålder och det är när de ska försöka köpa ut alkohol som ”Ma” dyker upp och hjälper dem. Hon bjuder in dem och fler tonåringar till sin källare för allt större och vildare fester. Sakta men säkert börjar Maggie inse att hon inte bara vill festa med dem.

Omdöme: Octavia Spencer tar tillvara på varje tillfälle att leverera en minnesvärd karaktär där hon skickligt skiftar mellan olika sinneslägen och framför allt använder sin blick för att leverera känslor. Tack vare henne blir Sue Ann en karaktär man kanske inte sympatiserar med, men åtminstone förstår. Framför allt är hon anledningen till att Ma faktiskt är underhållande. För den med sug efter nya skräckisar är Ma en stabil rulle att hyra på SF Anytime.

Mid90s (Komedi)

Lucas Hedges och Sunny Suljic i Jonah Hills "Mid90s" – nu på sf anytime
Foto: A24. Jonah Hills hyllade regidebut Mid90s.

Handling: Det är sommar i Los Angeles i mitten av 90-talet. Vi får följa Stevie, eller ”Sunburn” som han senare kommer att kallas, en trettonårig kille som bor tillsammans med ensamstående mamma och storebror. Stevies tillvaro är inte den tryggaste då morsan har problem att vara där för honom, medan brorsan är både elak och våldsam på ett inte alls så broderligt vis. En dag stöter Stevie på ett gäng äldre skejtare, och så småningom lyckas han bli en del av gruppen.

Omdöme: Mid90s handlar om att försöka hitta mening och samhörighet när den inte erbjuds i hemmet.Kraften i skejting och gemenskapen den utgör blir Stevies utväg, men också här visar det sig finnas mörker, och allt som han gör tillsammans med sitt nya gäng är inte särskilt optimalt det heller. Sunny Suljic i huvudrollen är ofattbart duktig för sin ålder, det går inte att understryka tillräckligt. Även de mer etablerade Lucas Hedges och Katherine Waterston som bror respektive mor ger sitt allt i de få scener de är med i. Filmens komprimerade speltid gör att man kanske hade önskat lite mer, men det här är verkligen en kraftfull och överraskande liten debut. Ett hett tips för den som väljer att hyra film online!

John Wick: Chapter 3 – Parabellum (Action)

En bild på en skadad John Wick
Foto: Lionsgate. "John Wick: Chapter 3 – Parabellum" finns nu att hyra på SF Anytime.

Handling: Filmen tar vid där John Wick: Chapter 2 slutade. Efter att Wick (Keanu Reeves) brutit mot lönnmördarförbundets heligaste regel – inte döda inom vissa frizoner – är han utesluten ur brödraskapet. Dessutom är han efterlyst och en stor belöning väntar den som knäpper honom. Utan tidigare förmåner och med halva världen efter sig, tvingas han fly samt söka hjälp på oväntat håll. Klarar John Wick att sparka, skjuta och hugga sig ur situationen eller är han precis lika dödsdömd som det verkar?

Omdöme: I flertalet scener slåss Keanu Reeves mot väletablerade kampsportare och det är beundransvärt att han får det att se fullt rimligt ut. Reeves är som bäst när han har få repliker och istället låter nävarna tala. Därtill sparras han fint mot Halle Berry, som även hon är riktigt cool i en biroll som lönnmördaren Sofia.

Draktränaren 3 (Äventyr)

Ur Draktränaren 3. Som nu går att se via SF Anytime Chromecast.
Foto: DreamWorks. Draktränaren 3 har fått fina recensionen världen över. Nu går den att se med Chromcast på SF Anytime.

Handling: I den tredje filmen fortsätter vikingahövdingen och tillika draktränaren Hicke att rädda och normalisera drakar från människans utrotningslusta. Samtidigt plågas han av drömmar och minnen från sin barndom där hans pappa berättar om den gömda världen, en sorts ”vikingadrak-utopia” där människor och drakar lever i harmoni med varandra. Men när den sluge superskurken Grimmel gör entré och hotar drakarnas existens, har Hicke inget annat val än att börja leta efter denna mytomspunna plats. 

Omdöme: Med den tredje filmen försöker regissören och manusförfattaren Dean DeBlois sätta en vuxnare prägel på berättandet, där sensmoralen flyttat fokus från vänskap till mognad. Men trots försöket blir storyn i slutändan en svalare upprepning av de två första filmerna. Draktränaren 3 överträffar inte de två första filmerna i trilogin, men levererar ändå tillräcklig med underhållning för att tillfredsställa fansen.

Kommande filmer på SF Anytime.

Midsommar (Skräck)

streama Midsommar på sf anytime – hyra film online

Handling: När Christian (Jack Reynor) är redo att göra slut med sin flickvän Dani (Florence Pugh) så drabbas hon av en stor familjetragedi. Ett halvår senare bestämmer sig Christians kompisgäng för att hälsa på Pelles (Vilhelm Blomberg) familj i Sverige. Till deras besvikelse följer också den fragila Dani med. När gänget väl kommer fram till den lilla byn i Hälsingland blir de välkomnade med smultron på strå av bleka människor, som går barfota med lösa kossor omkring sig.

Omdöme: Fotot i Midsommar är utsökt stundom urbilden av svensk idyll, stundom fullständigt makabert. Eftersom filmen utspelar sig i Sverige på sommaren är det aldrig riktigt mörkt, och bilderna blir ibland nästan utfrätta av det starka ljuset. Musiken är också riktigt bra, speciellt de sånger som framförs av befolkningen i Hårga.

Som ofta när utlänningar gör filmer om Sverige är det vissa saker som blir fel (joddling till exempel) men Midsommar är inte menad att skildra vårt land. Hårgabornas mytologi och religion är den största beståndsdelen i filmen och fans sitter nog redan redo att försöka dechiffrera alla runor som återkommer på väggar, stenar och kroppsdelar. När du passar på att hyra film online är det här en skräckis vi minst sagt rekommenderar.

Mysteriet om Herr Länk (Äventyr) – En härlig familjefilm på SF Anytime

Ur Mysteriet med Herr Länk. Som nu går att se hyra med SF Anytime Chromecast.

Handling: Filmen handlar om Herr Länk (Zach Galifianakis), som tror sig vara den siste av sin art. När det visar sig att han faktiskt inte är det ger han sig ut på en resa för att hitta sina släktingar. Världens främsta upptäckare av märkliga monster och varelser, Lionel Frost (Hugh Jackman) blir hans följeslagare. Tillsammans med äventyrerskan Adelina Fortnight (Zoe Saldana) ger sig trion ut på den långa resan till Shangri-La för att hitta Herr Länks släktingar.

Omdöme: Nu är det självklart inte bara animeringen som gör filmen. Handlingen är intressant och spännande, även för den äldre publiken. Tempot är bra och filmen känns aldrig så där långrandig som vissa familjefilmer ibland kan kännas. Även humorn och skämten är rappa och avlöser varandra snabbt. Det är inte samma vuxenhumor som i Pixar eller Disney, men jag kommer ändå på mig själv att skratta högt flera gånger.

Om du har en SF Anytime värdekod och är sugen på äventyr för hela familjen, är Mysteriet om Herr Länk ett lysande alternativ. Skratt och spänning utlovas!

Spider-Man: Far From Home (Action)

Foto: Sony.

Handling: Peter Parker (Tom Holland) på klassresa till Europa. Han hoppas på en någorlunda lugn semester med sina vänner. Särskilt med MJ (Zendaya), som han är förälskad i. Semestern urartar dock när Mysterio (Jake Gyllenhaal) dyker upp och behöver hjälp av Spider-Man för att bekämpa nya hot.

Omdöme: En av de viktigaste aspekterna för de flesta superhjältefilmer är, så klart, actionsekvenserna. Det är här Spider-Man: Far From Home verkligen imponerar. Spidde kämpar, sliter, åker på stryk, svingar än hit och än dit medan han imponerar med sin akrobatik. Den bästa scenen i filmen är när Spider-Man hamnar i ett slags mardrömsscenario. Sekvensen är inte bara visuellt imponerande, utan även otroligt spännande och till och med skrämmande.

Yesterday (Komedi)

Handling: I Yesterday är handlingen centrerad kring den misslyckade artisten Jack Malik (Himesh Patel) som letar efter genombrottet. När han en dag på cykeln blir påkörd av en buss och försetts i koma, vaknar han upp till en helt annan tidszon där det legendariska bandet The Beatles inte existerar. När Jack sedan börjar spela upp deras musik, som sprids som en löpeld på nätet, är det stora och efterlängtade genombrottet ett faktum.  

Omdöme: I Yesterday har den 62-årige regissören Danny Boyle tagit ut svängarna ordentligt. En feel good-film för hela familjen. Men förvänta dig inte för många Beatles-låtar, då kommer du att bli besviken.

Vi hoppas att du uppskattar våra tips på filmer du kan hyra hos SF Anytime. För fler färska tips, se vår gedigna lista på de bästa filmerna 2019!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL