Olöst mordgåta väntar i “Kastanjemannen“ säsong 2 på Netflix

Hemska mord och stalking i “Kastanjemannen“ säsong 2 på Netflix

  • Netflix
Axel Diedrichs
14 maj 2024 kl. 17:05

Tittarna väntas bli omskakade av seriens fortsättning

Den andra säsongen av Netflix succéserie "Kastanjemannen" är bekräftad. Om vi ska tro streamingtjänsten kommer de nya avsnitten att utgöra en blodig saga.

Pusseldeckaren "Kastanjemannen" är en av de mest lyckade nordiska produktionerna i Netflix historia. Serien såg ut stanna vid en första och enda säsong, men tidigare i vår blev det bekräftat att man gör Kastanjemannen säsong 2. Att döma av handlingen kan den komma att bli ännu mer våldsam och skrämmande än den förra berättelsen, där en seriemördare gick lös.

I den nya säsongen hittas en kvinna i medelåldern mördad, och snart blir det tydligt för polisen att varit utsatt för en våldsam form av stalking. Gärningsmannen som man ännu inte vet vem det är, har tvingat in henne i en kurragömmalek och vakat över henne i privata situationer. Likaså har den skickat henne mängder av bilder och filmer med vad som verkar vara ett barnrim. Snart kan det hemska mordet på kvinnan kopplas ihop med ett annat olöst fall, där en 17-årig gymnasieelev utsattes för en brutal förföljelse strax innan hon hittades död.

De som förväntas lösa den stora mordgåtan är Mark Hess som nu är tillbaka i Köpenhamn. Tillsammans med sin tidigare kollega Naia Thulin kastar han sig ut i det okända för att sätta dit mördaren, men deras relation är allt annat än enkel. Efter fallet med kastanjemannen försökte de att dejta, men deras "romantiska projekt" slutade abrupt – med känslor som även de är ouppklarade.

Kastanjemannen säsong 2 – detta vet vi
Foto: Netflix.

Premiären för nya säsongen av "Kastanjemannen" dröjer

Förväntningarna är höga på fortsättningen, men dessvärre dröjer det ett tag tills dess att vi får se den. Netflix har flaggat för att den andra säsongen av Kastanjemannen har premiär först år 2026. Man skriver heller inte ut när på året den kan tänkas att bli tillgänglig. Förhoppningsvis behöver landar den tidigt, så att vi slipper vänta i hela två år till.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker runt "Kastanjemannen". Hos oss hittar du de senaste nyheterna inom streaming, bio och TV.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL