Brad Pitt kallar Harry Potter-stjärnan för “den allra bästa”

Brad Pitt kallar Harry Potter-stjärnan för “den allra bästa”

Axel Diedrichs
27 juni 2024 kl. 11:58

Håller du med "Pitten" i hans oväntade val?

Att Brad Pitt har god smak vad gäller film råder det inga tvivel om. När han utser den bästa skådespelaren gör han ett sofistikerat om än otippat val.

Filmstjärnan Brad Pitt, 60, är inte bara en stor skådespelare, han är också en äkta cineast som älskar att titta på andras verk. Han har flera gånger utsett sina favoritfilmer och då valt stora klassiker som Dr. Strangelove, Gökboet och Dog Day Afternoon, vilket vittnar om att han har en så gott som objektivt bra smak.

Pitt har även visat sig ha ett vasst sinne för att producera film där han i en mer bakom kulisserna-roll gjort stora titlar som The Big Short, Moonlight och 12 Years a Slave som gav honom en Oscar för bästa film.

Brad Pitt kallar Harry Potter-stjärnan för “den allra bästa”
"Sju år i Tibet". Foto: Sony Pictures.

Brad Pitt anser Harry Potter-stjärnan vara den bästa av hans generation

I sin position som framgångsrik producent och en av världens mest älskade skådespelare borde vi väl alltid ta gift på Brad Pitts ord när det kommer till film? I en intervju med tidningen SF Gate har Brad Pitt sagt att han anser britten David Thewlis, 61, vara tidernas bästa skådespelare. De två spelade mot varandra i Sju år i Tibet som är en av Pitts mest älskade klassiker från nittiotalet.

– Wow, David är den störste. Han är den allra bästa skådespelaren av vår generation, säger Pitt till SF Gate. 

Sett till mängden giganter Brad Pitt hade spelat mot redan innan han och Thewlis arbetade ihop (Morgan Freeman, Kevin Spacey, Tom Cruise, Bruce Willis för att nämna några) är det förstås en otrolig komplimang. 

Thewlis är en skådespelare som kan ha gått obemärkt förbi mångas radar. Åtminstone om man inte har sett Harry Potter-filmerna som är hans mest kommersiella verk. I dem spelar han den formskiftande professorn Remus Lupin som presenterar sig liksom tungviktaren Gary Oldman i Fången från Azkaban där han har en bärande roll. Filmen anses vara en av de bästa i serien, och enligt Daniel Radcliffe är Fången från Azkaban den viktigaste

David Thewlis som Lupin i "Fången från Azkaban" (2004). Foto: Warner Bros.

Förutom Harry Potter-filmerna är Thewlis mest berömd för Mike Leighs egensinniga drama Naked från 1993. Där spelar han en frustrerad man som river upp gamla relationer när han är på besök i London. Många kan också känna igen Thewlis från den tredje säsongen av Fargo där han belönades med en Emmynominering för sin insats som skurken V.M. Varga.

Ett bland urval av berömda filmer och serier med David Thewlis: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL