Bra filmer på C More – 11 utvalda filmtips

Bra filmer på C More – 11 utvalda filmtips

Filmtopp
Uppdaterad 07 september 2022 kl. 20:09 | Publicerad 13 september 2020 kl. 10:09
ANNONS
ANNONS

Filmerna på C More som du måste se.

Filmtopp har vaskat fram några riktiga guldkorn till filmer som finns tillgängliga att streama på C More. Missa inte dessa härliga rullar!

Hotel Mumbai på C More
"Hotel Mumbai". Foto: C More.

Förutom ett brett utbud av sport, originalserier och mycket annat så har C More även en mängd filmer i toppklass som du kan streama. 

Filmtopp har finkammat streamingtjänstens utbud för att kunna dela med oss av de bästa tipsen. 

Här är filmerna på C More som du inte får missa:

Hotel Mumbai 

Genre: Actiondrama

År: 2018

Hotel Mumbai är en gripande film om terrorattackerna i Bombay (formellt Mumbai) 2008. Fokus ligger på händelserna som utspelade sig på Taj Mahal Palace Hotel där hundratals gäster fruktade för sina liv. 

I rollerna ser vi bland annat Dev Patel som tidigare synts i framgångsrika filmer som Lion (2016) och Slumdog Millionaire (2008).

Hustlers

Jennifer Lopez i Hustlers på C More.
Foto: C More.

Genre: Kriminaldrama
År: 2019

Hustlers överöstes med goda recensioner efter sin premiär förra året. Filmen som växte fram ur en artikel skriven i New York Magazine handlar om en grupp strippor som bestämmer sig för att lura sina Wall Street-kunde på pengar – dels för att förbättra sin egen ekonomiska situation, men också för att de välbärgade kunderna ska få smaka på sin egen medicin.

Jennifer Lopez hyllades enormt för sin prestation i filmen och nominerades bland annat för en Golden Globe. I filmen får vi också se Constance Wu, Julia Stiles och Mette Towley, m.fl.

Edge of Tomorrow

Bra filmer på C More - Edge of Tomorrow
Foto: C More.

Genre: Sci fi-action

År: 2014

Edge of Tomorrow är en kombinerat hyllad och underskattad film på samma gång. Filmen har uppskattats av både kritiker och publik, men har trots det inte fått uppmärksamheten som den förtjänar. Premissen för filmen är en mix av Måndag hela veckan (1993) och valfri invasionsfilm med aliens, där huvudpersonen Cage (Tom Cruise) tvingas återuppleva samma dag om och om igen i kampen om att besegra utomjordingarna som har attackerat jorden.

Både Cruise och Emily Blunt är lysande i denna kreativa och fartfyllda sci fi-rulle som måste räknas som en av 2010-talets bästa actionfilmer.

Mortal Engines

Filmtips på C More - Mortal Engines
Foto: C More.

Genre: Sci fi-äventyr
År: 2018

Från sci fi-action till sci fi-äventyr – Mortal Engines är en helt unik berättelse om en postapokalyptisk värld där hela städer har tagit formen av mobila fordon som plöjer över världen i jakt på svagare städer att livnära sig på. Filmen är inte utan sina brister, men är du ute efter något annorlunda så är det här valet för dig.

Mortal Engines är producerad och skriven av bland annat självaste Peter Jackson. I rollistan finns ytterligare Sagan om Ringen-kopplingar i form av Hugo Weaving

After the Wedding

Bra filmer på C More - After the Wedding
Foto: C More.

Genre: Drama
År: 2019

Är fartfylld action och sci-fi inte din grej, så kanske After the Wedding är mer din kopp te. Filmen är en remake på Susanne Biers Efter bröllopet och handlar om en kvinna som driver ett barnhem i Indien och som måste åka till New York för att träffa en potentiell finansiär. Väl i New York stöter hon på en tidigare förälskelse – som dessutom ska gifta sig med finansiärens dotter.

Filmens kanske främsta styrka är det fantastiska skådespelet. Julianne Moore, Michelle Williams och Billy Crudup står alla för gedigna insatser framför kameran.

We Intend to Cause Havoc

Filmtips på C More - We Intend to Cause Havoc
Foto: C More.

Genre: Musikdokumentär
År: 2019

We Intend to Cause Havoc är tipset till alla musikälskare där ute. Dokumentären handlar om det zambiska rockbandet WITCH som hade sin storhetstid på 1970-talet. Genom kameran får vi följa bandets upphovsman, Emmanuel “Jagari” Chanda, som återvänder till bandet i samband med att de återigen ska ge sig ut på turné.

Crazy, Stupid, Love

Crazy, Stupid, Love på C More.
Foto: C More.

Genre: Romantisk komedi
År: 2011

Stjärnspäckade komedin Crazy, Stupid, Love är perfekt att mysa framför en fredagskväll. Filmen skildrar kärleken i dess olika stadier, i tre generationer, och kretsar huvudsakligen kring Cal (Steve Carell) som lämnas av sin fru (Julianne Moore). I sin misär efter uppbrottet stöter Cal på den unge och vackre Jacob (Ryan Gosling), som tar Cal under sina vingar för att lära honom att ragga på kvinnor och förbättra hans självförtroende.

Bara rollistan med Carell, Moore, Gosling och Emma Stone är anledning nog att sätta igång filmen.

Won’t You Be My Neighbor?

Won't You Be My Neighboor på C More.
Foto: C More.

Genre: Dokumentär
År: 2018

Den här dokumentären är lika varm som personen vars liv den skildrar. I över 30 år var Fred Rogers en älskad programledare i barnprogrammet Mister Rogers’ Neighborhood, och i Won’t You Be My Neighbor? får vi en inblick i hans liv och sinne, men också i hur hans program påverkade generationerna som växte upp med honom i tv-rutan.

Tips: se Won’t You Be My Neighbor? tillsammans med långfilmen A Beautiful Day in the Neighborhood (2019) där självaste Tom Hanks spelar rollen som Fred Rogers. 

438 dagar

438 dagar på C More.
Foto: C More. 

Genre: Drama
År: 2019

2011 fängslades journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson när de korsade gränsen mellan Etiopien och Somalia, i samband med att de undersökte hur oljeindustrin påverkade befolkningen. Efter att duon till sist fick återvända till Sverige så skrev de boken 438 dagar som 2019 också gjordes till film. 

I filmen spelas Schibbye av Gustaf Skarsgård och Persson av Matias Varela.

Kalle och chokladfabriken

Bra filmer på C More - Kalle och chokladfabriken
Foto: C More.

Genre: Familjefilm
År: 2005

Letar du efter någonting som kan passa hela familjen så kan det inte bli fel med Tim Burtons Kalle och chokladfabriken. Den underbara berättelsen är baserad på Roald Dahls klassiker med samma namn och handlar om den fattige pojken Kalle (Freddie Highmore) som hittar en guldbiljett och vinner en tur in i stadens mystiska chokladfabrik. 

Johnny Depp är (givetvis) utmärkt som Willy Wonka. Ytterligare skådespelare i filmen är David Kelly, Helena Bonham Carter, Noah Taylor och Christopher Lee, m.fl. 

Casablanca

Casablanca på C More.
Foto: C More.

Genre: Romantiskt drama
År: 1942

Ingen lista med filmtips är komplett utan en regelrätt klassiker. Har du aldrig sett detta underbara kapitel i filmhistorien så är det mer än dags, och även om du har sett den så är Casablanca en film som kan ses om och om igen. 

Följ med Humphrey Bogart och Ingrid Bergman till Casablanca och fristaden från andra världskriget. Kärlek, nostalgi, en kamp större än en själv – den här filmen har allt du kan önska dig. 

Fler filmtips på C More:

  • Detroit (2017) – dramathriller baserad på upploppet i Detroit 1967.
  • Dödligt vapen (1987) – klassisk actionkomedi om ett omaka polispartnerskap.
  • Grinchen (2018) – animerad familjefilm om en vresig varelse som bestämmer sig för att stjäla julen.
  • Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta (2004) – romantiskt drama baserad på Nicholas Sparks bästsäljande roman.
  • Halloween (2018) – Jamie Lee Curtis är tillbaka i skräckfranschisen “Halloween”.  
  • The Booksellers (2019) – dokumentär om den föränderliga bokbranschen i New York. 
  • Britt-Marie var här (2019) – dramakomedi baserad på Fredrik Backmans roman.
  • The Goonies - dödskallegänget (1985) – klassisk äventyrskomedi från 80-talet om kompisgänget som hittar en skattkarta.

 

C Mores utbud av filmer bör inte förbises i myllret av streamingtjänster som finns på marknaden. Bland alternativen finns det några riktiga guldkorn och titlar som passar hela familjen. Letar du efter serier på streamingtjänsten så kan du kolla in våra serietips på C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL