Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Fmovies Sverige med swesub?

Fmovies Sverige med swesub?

Filmtopp
Filmtopp | Annat
08 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Annat
08 januari 2021

Fmovies – allt du behöver veta

Piratsajten Fmovies har funnits i en eller annan form sedan 2016 och är populär bland många på internet, men innan du beger dig in på sidan finns det ett och annat som kan vara bra att veta.

Har du hört talas om Fmovies och undrar om sidan är någonting att ha, eller om du bör vända dig någon annanstans? Då har du hittat rätt. I denna artikeln gör vi en djupdykning i allt från hur sidan fungerar till vad du bör tänka på om du besöker den.

Nedan ger vi dig all information du behöver om Fmovies – vad sajten erbjuder, huruvida det är lagligt att använda den eller ej, vilka alternativ som finns där ute, samt en hel del annat. 

Fmovies FAQ:

Vad är Fmovies?

 • Fmovies är precis som nya Dreamfilm en illegal piratsida på nätet som tillhandahåller möjligheten att titta på film och tv-serier med undertexter på flertalet språk – utan att användaren behöver betala någonting.

Är Fmovies lagligt?

 • Fmovies är en sajt som erbjuder möjligheten att streama, och ladda ned, material som sidan inte äger rättigheterna till, vilket givetvis är olagligt. Under sin existens har sajten bland annat blockerats i flera länder, och under 2017 dömdes Fmovies att betala över 210 000 USD på grund av sina brott mot upphovsrättslagen.
 • Huruvida det är olagligt för konsumenter att streama material på piratsidor är en väldigt snårig fråga som kan skilja sig från fall till fall. Att det är ett juridisk minfält även för konsumenten bör dock ses som anledning nog att hålla sig borta från Fmovies och liknande sidor. Att ladda ned eller sprida upphovsrättsskyddat material är inte lagligt.

Är det säkert att använda Fmovies?

 • Att surfa på piratsidor innebär i regel alltid vissa risker. Material som laddas ned kan innehålla virus och även för den som håller sig till att streama, så kan pop-ups och andra annonser leda en vidare till diverse suspekta sidor. Bestämmer man sig trots allt för att besöka sidan så rekommenderar vi att vidta ta säkerhetsåtgärder, som att använda kvalitativa ad-blockers, antivirusprogram och någon form av VPN-tjänst.

Vilka filmer och serier finns på Fmovies?

 • Det finns ett extremt brett utbud av både filmer och tv-serier på sajten – både i form av det allra senaste och äldre titlar. Nackdelen med att vända sig till en sida som Fmovies (förutom att det är en illegal sajt) är att kvaliteten på innehållet kan svikta rejält. Är du mån om en gedigen film- eller serieupplevelse så bör du istället vända dig till en legitim källa.

Vad finns det för alternativ till Fmovies?

 • Mycket av innehållet som Fmovies distribuerar finns att se på våra etablerade och fullt lagliga streamingtjänster. Många av de största tjänsterna, som Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Viaplay, C More, med flera, kostar en slant men garanterar dig lagligt innehåll med hög kvalitet. Dessutom finns sidor som SVT Play, som har en hel del gratisinnehåll – och som tidigare nämnt finns det även gratis barnfilmer, klassiker och dokumentärer på Filmtopps sajt.

Detta är Fmovies:

Fmovies Sverige med swesub?

Fmovies är en i mängden av många streamingsajter på nätet som gör det möjligt att titta på film och tv-serier helt utan kostnad. Sajten grundades 2016 och beskriver sig själv som en streamingsida med en stor databas, som är gratis och som inte kräver någon registrering. 

Eftersom Fmovies inte äger rättigheterna till några av de filmer och tv-serier som de distribuerar, så har sidans existens varit kantad av kontroverser och stämningsansökningar. 

Så används och fungerar sidan.

På Fmovies laddas det på daglig basis upp nya filmer och tv-serier som kan streamas med swesub. Sidan innehåller tusentals titlar, kostar ingenting att använda och kräver ingen registrering. Materialet på sajten kan vara i allt från duglig HD-kvalitet till usla CAM-inspelningar. Ofta kan du hitta innehållet i bättre kvalitet i filmernas och seriernas officiella kanaler. 

Fmovies har inga filmer eller serier på sina egna servrar, utan tillhandahåller enbart inbäddade fönster till filer som ligger på servrar hos en tredje part. Detta bland annat för att kringgå vissa upphovsrättslagar i delar av världen. 

Några anledningar till att många har fattat tycke för piratsajten är det breda utbudet, det stilrena och lättnavigerade gränssnittet, samt att den stödjer swesub och undertexter på andra språk. 

Fmovies i Sverige.

Efter lanseringen av Fmovies under 2016 var sidan mycket populär att använda även bland svenskar, men sedan dess har resan varit rejält skakig. Under 2018 var sajten exempelvis en av de piratsajter som Telia beordrades att blockera

Fmovies är dessutom en av de webbsidor som har svartlistats i Sverige, vilket innebär att Rättighetsalliansen och Sveriges Annonsörer klassar det som olämpligt för företag att annonsera på sajten. 

Lagligt eller inte? Detta gäller för Fmovies.

VPN och Fmovies med swesub
Viktigt med swesub när man streamar film.

Lagar kring upphovsrätt skiljer sig åt beroende på var man befinner sig i världen, men så gott som överallt är det illegalt att visa och distribuera film och tv-serier som man inte äger rättigheterna till. Det innebär med andra ord att Fmovies bedriver en brottslig verksamhet, då de tillhandahålla filmer och serier helt utan tillåtelse, och utan att ersätta dem som äger rättigheterna. 

Som tidigare nämnt har Fmovies hamnat i rättsligt trubbel i Sverige, vilket ledde till att Telia tvingades blockera sajten. Liknande företeelser har också skett i andra delar av världen. Efter ett domstolsbeslut under 2018 blockerades webbsidan av internetleverantörer i Australien, och under 2019 skedde samma sak i Indien. 

Fmovies har kringgått lagstiftningen på en del marknader, som exempelvis i USA, genom metoder som att enbart länka till det upphovsrättsskyddade innehållet, som istället finns på servrar hos en tredje part, men även där har sajten stött på problem. I oktober 2017 blev Fmovies bland annat dömda till att betala 210 000 USD och under 2019 pekades den ut av den amerikanska regeringen som en av de främsta piratsidorna online som även har swesub.

Trots att det finns gråzoner och kryphål så råder det ingen tvekan om att Fmovies i grunden bedriver en illegal verksamhet.

Att streama som konsument.

Många internetanvändare är väl medvetna om att piratsajter bryter mot lagen när de distribuerar film och serier utan tillåtelse, men när det kommer till konsumentens roll i frågan så råder det ofta större ovisshet. 

Att det finns ett och annat frågetecken kring vad som är okej och inte okej är egentligen inte så konstigt. Även för detta skiljer sig lagar åt markant beroende på var man befinner sig, och streaming är dessutom ett område där lagstiftningen fortfarande ligger en bit efter utvecklingen.

Med det sagt så bör du aldrig räkna med att du befinner dig på rätt sida lagen om du streamar innehåll från en sajt som Fmovies. En EU-dom från 2017 kan exempelvis tolkas som att även privatpersoner som streamar begår ett brott och inte enbart den som delar materialet.

Dessutom fungerar många piratsidor på så sätt att den som streamar i processen distribuerar innehållet till andra användare, helt omedvetet.

VPN och Fmovies.

Som användare skulle du kunna surfa in på Fmovies med en VPN-tjänst. Med VPN kan du surfa anonymt på internet och om du befinner dig i ett område där sajten är blockerad kan du kringgå blockeringen med hjälp av en så kallad VPN-tunnel. 

Att använda sig av VPN är helt och hållet lagligt, men det betyder inte att handlingarna du utför är lagliga. Anonym eller ej – fildelning är brottsligt. Den enda skillnaden är att du blir svårare att spåra på nätet med VPN.

Säkerheten på sajten.

Piratsidor är mytomspunna för att vara ett minfält när det kommer till säkerheten för användare. Suspekta annonser, pop-ups, torrent-filmer med skadligt innehåll – det finns många som har råka fylla sina datorer med virus på sidor som Fmovies.

Ska du trots allt besöka sajten så rekommenderas det att du vidtar några försiktighetsåtgärder. Ett högkvalitativt antivirusprogram är exempelvis alltid bra att ha – och inte minst om du ska vistas på piratsajter. En gedigen ad-blocker är också viktigt för att motverka pop-ups och annonser som kan leda dig vidare till skadligt innehåll. Slutligen kan en VPN-tjänst skydda dig från att sajter använder din information på sätt som du inte önskar.

Det finns många lagliga alternativ med swesub. 

Det kan kännas lockande att använda sig av gratissidor som Fmovies, men det finns många anledningar till att istället välja alternativ som är helt och hållet lagliga. Som vi tidigare nämnt kan det vara en säkerhetsrisk att vistas på piratsajter och du stödjer dessutom indirekt en illegal verksamhet.

Idag finns det otroligt många lagliga streamingtjänster som har ett brett utbud av filmer och serier i toppkvalitet. Vissa av dem kostar visserligen en slant att använda, men genom att inkludera det i din månadsbudget kan du vara säker på att dina pengar åtminstone delvis hamnar i fickorna på dem som har skapat det du tittar på, och du kan inte minst vara helt och hållet säker på att du inte bryter mot några lagar.  

Populära streamingtjänster i Sverige:

 • Netflix

 • Disney+

 • SVT Play

 • Viaplay

 • HBO Nordic

 • C More

 • Amazon Prime Video

Den kontroversiella piratsajten Fmovies är rejält populär tack vare sitt breda utbud av filmer och tv-serier med bland annat swesub, men det finns många alternativ på nätet som är både lagliga och säkra att använda – att välja en av våra många legitima streamingtjänster är så gott som alltid att föredra.

För mer informativt innehåll → Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL