Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Vem dödade Agneta?

Vem dödade Agneta? (2021)

  • 2 x 43 min
  • Dokumentär
Matilda Lindblom | Recension
29 maj 2021
Matilda Lindblom | Recension
29 maj 2021

En dokumentär i två delar om ett mord i Loftahammar, Småland.

"Vem dödade Agneta – Mysteriet i Mistekärr" är en dokumentärserie i två delar om ett gammalt ouppklarat dödsfall. Dokumentären har premiär på TV4 och TV4 Play den 1:a juni.

  • Skapare:
    TV4 Dokumentär
  • I rollerna:
    Ingemar Westlund, Göran Ericsson

Nuförtiden görs det en hel del true crime-dokumentärer och nu är det dags för Vem dödade Agneta?  Mysteriet i Mistekärr som behandlar fallet med den 63-åriga Agneta Westlund som hittades död vid en sjö i Loftahammar, Småland hösten 2008. Polisens första misstanke var mord, eftersom hon hade skador på kroppen som bara kunde förklaras som mord.

Eftersom brottet skedde på en liten ort kunde polisen bara tänka på en gärningsman – Agnetas man Ingemar blev snabbt den huvudmisstänkte. Men var det verkligen han som hade begått brottet? Lokalborna svävade i ovisshet och delar med sig av sina tankar blandat med polisens utredning. 

Utan att avslöja slutet i den andra delen känns det extremt onödigt att ha två delar om det här fallet. Det hade räckt gott och väl med ett eftersom det ändå handlar om ett fall från såpass länge sedan. Grundtanken är spännande med makens skyldighet eller oskyldighet, men det känns alldeles för utdraget och med tvisten i slutet så känns det också väldigt poänglöst.

Tyvärr var den här dokumentären inte särskilt intressant för mig, i alla fall inte eftersom det blev alldeles för utdraget. Men för den som tycker om utdragna dokumentärer om en utredning med en liten oväntad tvist, så kanske du ändå uppskattar Vem dödade Agneta?  Mysteriet i Mistekärr.

VIDARE LÄSNING:
De bästa svenska filmerna 2021
Dokumentär om Val Kilmer på gång

 

 

NÄSTA ARTIKEL