"The Marvelous Mrs. Maisel" (säsong 3)

"The Marvelous Mrs. Maisel" (säsong 3)

  • 8 x 60 min
  • Komedi, Drama
Uppdaterad 04 januari 2020 kl. 12:30 | Publicerad 14 december 2019 kl. 18:00
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

"The Marvelous Mrs. Maisel" är precis lika charmerande bra som vanligt.

Den tredje säsongen av "The Marvelous Mrs. Maisel" kommer, efter sina 16 Emmy- och 3 Golden Globe-vinster i bagaget, med större förväntningar än vanligt. Serien har trots allt vuxit fram som en av Amazon Primes mest kritikerrosade och framgångsrika tv-serier någonsin.

  • Skapare:
    Amy Sherman-Palladino
  • I rollerna:
    Rachel Brosnahan, Michael Zegen, Alex Borstein, Tony Shalhoub, m.fl.
"The Marvelous Mrs. Maisel".
Rachel Brosnahan i "The Marvelous Mrs. Maisel". Foto: Amazon Prime

Tack och lov har The Marvelous Mrs. Maisel-skaparen Amy Sherman-Palladino (Gilmore Girls) tillräckligt med erfarenhet för att kunna ro Rachel Brosnahans charmerande Mrs. Maisel i hamn ännu en gång.

Den tredje säsongen tar vid där den andra slutade, med Miriams plötsliga uppbrott från sin nye fästman i vågorna av superstjärnan Shy Baldwins förfrågan om att använda Mrs. Maisel som sin öppningsakt under hans kommande turné över USA och därefter världen.

Säsongen börjar med ett skakigt Mrs. Maisel-framträdande i Las Vegas, där publiken inte riktigt förstår hennes referenser, men svackan är lyckligtvis extremt kort. Ingen spoiler, utan vi befinner oss fortfarande under den första halvan av det första avsnittet.

Till skillnad från de tidigare säsongerna är Rachel Brosnahans karaktär nu så pass duktig på vad hon gör att det inte längre är ett "problem" där hon behöver lära sig hur man är en duktig komiker på scen. Nu är det snarare vad som händer mellan hennes uppträdanden som driver den mer dramatiska handlingen framåt, vilket kräver mer av hennes medskådespelare.

"The Marvelous Mrs. Maisel" (säsong 3)
Rachel Brosnahan och Tony Shalhoub i "The Marvelous Mrs. Maisel". Foto: Amazon Prime

Tony Shalhoub är givetvis fortfarande lika fantastisk som tidigare, men jag håller fortfarande hans Frankrike-resa under den andra säsongen som hans bästa insats i serien hittills. Vid sidan om Brosnahan, som alltid är lika fantastisk i sin roll, är den tredje säsongen Alex Borsteins bästa som managern Susie Myerson, vilket hon nu även mycket välförtjänt Golden Globe-nominerats för.

Det råder ingen tvekan om att alla som har uppskattat de två första säsongerna av "The Marvelous Mrs. Maisel" kommer att gilla fortsättningen. Även om man börjar kunna skymta en "mall" för hur säsongerna läggs upp, är alla prestationer så bra att man njuter lika mycket ändå.

För mer läsning, se vår lista över årets bästa serier!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL