Bästa serierna 2019 – Här är tipsen

Bästa serierna 2019 – Vi lyfter fram de hetaste tipsen.

bästa serierna 2019

Streamingmarknadens framväxt fortsätter att explodera, och likaså gör antalet serier för oss att konsumera. Vi blickar framåt mot nästa år och tittar på vilka som har potentialen att bli de bästa serierna 2019. Vilken av dessa serier ser du fram emot mest? 

Game of Thrones (säsong 8) – HBO Nordic

tips på nya serier 2019
Foto: HBO

Självklart hamnar den stora avslutningen av HBO:s megahit Game of Thrones på den här listan över tips på serier 2019. Seriens sista säsong uppges bli mediets största satsning någonsin, där de två sista avsnitten kan komma att visas på bio. Är du redo för det sista och största slaget om tronen?

Premiär: April

True Detective (säsong 3) – HBO Nordic

nya serier 2019
Foto: HBO

Den första säsongen av True Detective spelade en avgörande roll för serievärldens uppgång. I den fick vi se två filmstjärnor göra huvudrollerna, vilket då var nytt. Säsongen gjorde gjorde braksuccé och lämnade många hungriga efter mer. Den andra säsongen gick inte alls lika bra, så nu är både fans och skapare revanschsugna. I säsong 3 ser vi Oscarsbelönade Ali Mahershala som försöker lösa en mordgåta, som sträcker sig över många år. Vad tror du, kan True Detective bli en av de bästa serierna 2019?

Premiär: 14 januari

The Witcher – Netflix

Henry Cavill som The Witcher – bästa serierna 2019

Henry Cavill som är mest känd för sin roll som Stålmannen i de senaste filmerna om superhjälten, kommer snart att axla huvudrollen i en serie baserad på de berömda TV-spelen The Witcher. I berättelsen följer vi monsterjägaren Geralt of Rivia, som kämpar med att hitta sin plats i en värld där människor ofta visar sig vara mer vrickade än odjuren.

Vanligtvis blir adaptioner på tv-spel ratade av fans, och vi får se hur det kommer att gå för det här Netflix-projektet, men det är onekligen en seriös satsning och marknaden blir ständigt mer medveten. Den svenska regissören Charlotte Brändström kommer att göra delar av serien. Hon har tidigare jobbat på hyllade Outlander (2014-).

Premiär: 2019

Ta en förhandstitt på Henry Cavill i titelrollen: 

Taboo (säsong 2) – HBO Nordic

tips på serier 2019
Tom Hardy i Taboo som dyker upp hos HBO Nordic inom kort. Foto: FX.

Det känns som att få i branschen jobbar lika hårt som Tom Hardy, det skulle väl vara mångsysslaren James Franco. Utöver storroller i gigantiska filmproduktioner har Hardy sin egen serie, Taboo, som han är både huvudrollsinnehavare och skapare. I denna dramaserie på HBO Nordic följer vi en äventyrare som återvänder till London för att återuppbygga sin bortgångne faders fraktimperium. Men både myndigheten och branschkonkurrenter vill åt hans arv, till varje pris.

Den första säsongen av Taboo känns som en oslipad diamant; Den är övergripande väldigt bra, men behöver bli jämnare, och framförallt tajtare, för att bli en av de största serierna. Detta är oavsett ett starkt tips på serier 2019 från vår sida.

Watchmen – HBO Nordic

Rorcshach i serieromanen Watchmen – bästa serierna 2019
Foto: DC Comics

Den grafiska novellen Watchmen har adapterats till storartad biofilm av Zack Snyder. Filmen beskrivs av många som ojämn, men övergripande fantastisk. Bland nya serier 2019 får vi se en adaption på serietidningen, som kommer att utspela sig i samma universum – men inte med samma handling som den vi känner till idag. Watchmen har en mörk ton, med fantastiska karaktärer. Om HBO lägger sina kort rätt kan de ha en monsterhit i serien Watchmen.  

Premiär: 2019

Börjar du bli mätt på tips på serier 2019? Nonsens!

Orange is the New Black (säsong 7) – Netflix

tips på nya serier 2019

Den sjunde och sista säsongen av Orange is the New Black blir definitivt en av årets stora serieupplevelser. 6 säsonger in lyckas Netflix fortfarande hålla sina fans engagerade i serien. På nätet spekuleras det om eventuella spin-offs. Hur tror du att det kommer att gå för våra fångar?

Premiär: 2019

Big Little Lies (säsong 2) – HBO Nordic

bästa serierna 2019

HBO gjorde succé med sin dramaserie Big Little Lies, inte minst blev den hyllad för sina skådespelarinsatser. Alexander Skarsgård belönades bland annat med en Emmy för sin biroll. I säsong 2 förvärras konsekvenserna av våra protagonisters lögner, relationer sätts på prov och, inte minst, hur det är att vara förälder. Tror du att Big Little Lies kan bli en av de bästa serierna 2019?

Premiär: 2019

Trailer till säsong 1 av ”Big Little Lies”:

Stranger Things (säsong 3) – Netflix

En beskuren del av en officiell poster till Stranger Things säsong 2 – nya serier 2019
Stranger Things. Foto: Netflix.

Vi traskar vidare i den rådande 80-talsnostalgin som omfamnat våra hjärtan. Att ge tips på serier 2019 är aldrig så enkelt som när vi vet att Stranger Things kommer tillbaka; det är en riktig pop-serie, som älskas av seriefans i alla åldrar. Netflix supersuccé en grupp barn i den lilla staden Hawkings, som tillsammans bekämpar övernaturliga hot. Säsong 3 är uttalad att bli seriens sista. Kommer du vara redo att binga?

Premiär: 2019

Better Call Saul (säsong 5) – Netflix

Publicitetsbild av Bob Odenkirk i Better Call Saul, sitter på en trotoar – tips på nya serier 2019
Foto: Sony Pictures Television

Efter Breaking Bad har vi tacksamt fått vandra vidare i det benhårda Albuquerque med en spin-offserie om den kriminella advokaten Saul Goodman. Better Call Saul har mottagits väl, inte minst för sin fjärde säsong som fans håller högre än Breaking Bad. Vår recensent August Klittmar håller serien som årtiondets bästa, läs hans hyllning här. Att följa hur goda män bryts ned till monstren är uppenbarligen ett recept för framgång. Ser du fram emot säsong 5?

Premiär: 2019

Black Mirror (säsong 5) – Netflix

Black Mirrors titelsekvens

Netflix dystopiska antologiserie om teknologins mörka sida har visat sig vara en publiksuccé. Black Mirror kommer nästa år tillbaka med sin femte säsong. Den fjärde säsongen var onekligen mörk, där det mest hyllade avsnittet Hang the DJ följer ett vuxet par, som ifrågasätter en dejting-app som har utgångsdatum på relationerna den parar ihop.

Snart kommer vi att få ta del av fyra förhoppningsvis spännande avsnitt. Enligt IMDb kan vi få se det första avsnittet av säsong 5 redan innan nyår.

Premiär: 2019

Håller du med oss i vår spaning, kan dessa bli några av årets bästa serier 2019? För mer tips på serier, spana in vår lista på de bästa serierna 2018.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.