Bästa serierna 2019 – Här är tipsen

Bästa serierna 2019 – Vi lyfter fram de hetaste tipsen.

bästa serierna 2019

Streamingmarknadens framväxt fortsätter att explodera, och likaså gör antalet serier för oss att konsumera. Vi blickar framåt mot nästa år och tittar på vilka som har potentialen att bli de bästa serierna 2019. Vilken av dessa serier ser du fram emot mest? 

3Below: Tales of Arcadia (Säsong 1) – Netflix

General Morando på planeten Akaridion-5. Foto: Netflix

Mycket av den första halvan av säsongens ”humor”, har att göra med kulturkrocken mellan de båda planeterna. Framför allt är det ordspråk som Aja och Krel tar de bokstavliga meningarna av, vilket var kul i början – men inte riktigt lika kul åtta avsnitt in på säsongen.

Jag uppskattade däremot hur Donald Trumps Twitter-miss ”covfefe” lyckades leta sig in som en liten nugget för oss vuxna tittare. För visst är det här en serie som i allra högsta grad kan uppskattas av oss vuxna tittare, även om jag personligen fortfarande föredrar Trollhunters.

Animeringen, äventyrsupplevelsen och det utökade universumet av del Toros Netflix-serier är goda anledningar värda att hylla 3Below för. Jag inväntar nu med spänning den fortsatta utökningen med Wizards senare i år. Trollhunters är en stark 4/5 medan 3Below, för mig, är något svagare – men fortfarande en stabil 4/5.

Black Earth Rising (Säsong 1) – Netflix

Michaela Coel i ”Black Earth Rising”. Foto: Netflix

Målet river snabbt och smärtsamt upp mångas oläkta (mentala) sår från krigstiden i Rwanda. Även mellan mor och dotter. Där framför allt Michaela Coel (tidigare känd från komedin Chewing Gum) står för en fantastisk insats, hennes förmåga att förmedla en avgrundsdjup smärta och förtvivlan är oerhört imponerande. Även John Goodman levererar, som vanligt, en stark prestation och de gör varandra bättre tillsammans.

Skaparen Blick, har utan tvekan lyckats driva igenom sin egen vision från första till sista bildruta. Det märks exempelvis på några långa och imponerande vackra scener till musik, som troligtvis hade kapats av någon producent om det inte hade varit för att han nu råkar vara både producent, regissör och manusförfattare. Vissa mindre grejer hade kanske kunnat bli bättre om de hade fått kapas bort, men på det stora hela är hela Black Earth Rising en mycket sevärd och imponerande historia.

Das Boot (Säsong 1) – SVT Play

August Wittgenstein och Rick Okon i ”Das Boot”. Foto: SVT

Vi får spendera stora delar av vår tid tillsammans med besättningen på den tyska u-båten U-162, som har skickats iväg på ett hemligt uppdrag. På land får vi även följa motståndsrörelsen, som gör allt för att få tysken att förlora sin makt i de tyskockuperade delarna av Frankrike.

Das Boot har dessutom lyckats få till ett gäng riktigt spännande cliffhangers i slutet av varje avsnitt, för egen del har jag visserligen uppskattat att kunna ta del av alla avsnitt på en gång, men det är något av en konst i sig. Jag hoppas verkligen att du ger Das Boot en chans, för troligtvis kommer du inte kunna slita dig ifrån den.

Dirty John (Säsong 1) – Netflix

Juno Temple, Jean Smart och Julia Garner rundar av den fantastiska casten i ”Dirty John”. Foto: Netflix. 

Juno Temples karaktär nämner dessutom själv ett viktigt faktum, i en scen under säsongens andra halva. Nämligen, det kan aldrig vara den lurades fel att den har blivit drabbad. Mamman ska inte behöva skämmas för John ”Dirty John” Meehans handlingar, bara för att ”hon borde ha förstått bättre”.

Själva grundstoryn i sig är för min del inte det som får mig att fortsätta titta. Flera av seriens skådespelare har nominerats till en rad priser för sina grymma rollprestationer framför kameran, och det är framför allt dessa som gör att Dirty John är värd en chans i tv-djungelns mångsidiga utbud.

Formula 1: Drive to Survive (Säsong 1) – Netflix

Lewis Hamilton i ”Formula 1: Drive to Survive”. Foto: Netflix

Detta är en serie som vem som helst, motorsportsintresserad eller inte, kan älska. Vi har såklart fått ta del av andra sportdokumentärer genom åren, men sällan har någon kommit i närheten av den typ av inblick som erbjuds i Formula 1: Drive to Survive. Vilket troligtvis beror på att Netflix tillsammans med världsmästerskapen i Formel 1 har samarbetat och givit produktionen tillgång till alla som var involverade i 2018-säsongen.

Leaving Neverland (Säsong 1) – SVT Play

bästa serierna 2019

”Leaving Neverland” kan mycket väl vara en av de mest omdebatterade och viktigaste dokumentärserierna som någonsin har gjorts. Samtidigt är det en högst rimlig fråga huruvida den borde ha fått göras över huvud taget. Var går egentligen gränsen för när det är okej att fullständigt förinta en människas livsverk och arv, efter att man varit död i nästan tio års tid och inte har någon möjlighet att försvara sig.

Tänk er Jackson 60 år gammal, fortfarande vid liv, i en försvarsintervju likt den R. Kelly ställde upp på. Om anklagelserna nu är sanna, vilket givetvis bara Wade och James vet säkert, är dokumentären istället lugn, sansad och lägger nästan lika mycket skuld på mammorna som alla lät sina småbarn spendera så mycket tid med idolen.

4 av 5

Love, Death & Robots (Säsong 1) – Netflix

Tre robotar i avsnittet "Three Robots".
En stillbild ur avsnittet ”Three Robots” i ”Love, Death & Robots”. Foto: Netflix

De olika avsnitten, eller kortfilmerna som Fincher vill att de ska kallas, varierar i längd mellan cirka 6 och 17 minuter. Vilket gör det möjligt att plöja hela säsongen i ett svep, och även snabba omtittar av ens favoriter, hur enkelt som helst. Kortfilmerna är alla mer eller mindre animerade, där flera av dem däremot får mig att tvivla på om jag faktiskt ser på en ”animering” eller bara en fantastiskt snygg verklighet.

Även om du knappast kommer att falla för alla avsnitt/kortfilmer, är lägstanivån alltid extremt hög. Faktumet att vi aldrig spenderar mer än en dryg kvart i varje historia, gör det oerhört enkelt att bara njuta av det ”visuella” som alltid är på topp. Love, Death & Robots känns många gånger som en kortare, monsterfixerad, version av Black Mirror. Jag hoppas verkligen att serien finner en trogen publik så vi kan se fram mot fler visuella mästerverk inom en snar framtid.

Luther (Säsong 5) – BBC One

Idris Elba och Wunmi Mosaku i ”Luther”. Foto: BBC

Med två parallella berättelser ställs John Luther både mot en av seriens värsta mördare hittills, samtidigt som hans förflutna – den förtjusande mördaren Alice Morgan (Ruth Wilson) – drar in honom i ett personligt krig mot maffiabossen George Cornelius.

De knappt fyra timmarna är precis lagom tid för årets berättelse, med ett välförtjänt cliffhangerslut som kommer få alla tittare att längta efter den kommande långfilmen som ska bli nästa del av Luthers historia.

I nuläget finns säsongen enbart tillgänglig för den som råkar besöka Storbritannien, men det råder ingen tvekan om att serien kommer att dimpa ned även i Sverige inom kort – och då bör klassas som obligatorisk tittning för alla som gillar kriminaldraman.

The OA (säsong 2) – Netflix

Brit Marling i "The OA"
Foto: Netflix.

Det finns verkligen ingen annan serie som ens kommer i närheten av den känsla ”The OA” lyckas förmedla medan jag tittar och snabbt uppslukas totalt av sagostunden. För det känns verkligen som att tanken är att du bara ska slappna av och okritiskt låta de många interdimensionella vändningarna skölja över dig. Låta skaparna Brit Marlings (som även spelar huvudrollen) och Zal Batmanglijs visioner få ta oss med på de mest obeskrivbara resorna.

One Day at a Time (Säsong 3) – Netflix

”One Day at a Time”. Foto: Netflix

Genom att berätta historien om familjen invandrarfamiljen Alvarez, får vi en oväntat fin inblick i alla möjliga olika (men alltid värdiga) teman. Invandring, förutfattade meningar, rasism, sexism, sexuell läggning, behandling av veteraner, PTSD, alkoholism, feminism och mycket mer. Fint avstämt med både skratt och gråt på de rätta ställena.

Enda anledningen att folk inte snackar mer om den här serien, är på grund av att förutfattade meningar hindrar en från att ens börja titta. Med tanke på hur väl de tredje säsongen sys ihop på slutet vill jag uppmana er alla att verkligen ge den här serien en chans, för annars kanske det här slutet var för bra för att göra en fortsättning av. Det vore fruktansvärt sorgligt, för få serier är lika bra och sevärda som One Day at a Time.

Russian Doll (Säsong 1) – Netflix

”Russian Doll”. Foto: Netflix

Under den första halvan av säsongen rör vi oss mer i någon form av makaber komediserie, där Lyonne bitvis bjuder på en riktigt fin prestation som tillsammans gör serien sevärd. Men inte mer än ”tre av fem”-sevärd. Tack vare halvtimmas-längden på avsnitten hinner man ta sig förbi dessa avsnitt snabbt, för seriens andra halva växlar upp tempot rejält och levererar några av årets bästa avsnitt hittills.

Det finns redan ett gäng ”Russian Doll förklarad”-texter att ta hjälp av när du väl är klar med säsongen, för du måste verkligen se klart den här serien. Med tanke på den starka och ambitiösa avslutningen (framför allt de två sista avsnitten) där Lyonne fortsätter att leverera på topp, är det ingen tvekan om att Russian Doll förtjänar en stark fyra av fem i betyg.

Sex Education (Säsong 1) – Netflix

Asa Butterfield och Gillian Anderson är i nya ”Sex Education”. Foto: Netflix

Efter en något seg och halvlöjlig inledning av själva premissen, en tonårig oskuld men sexguru by proxy, lyfter sig ”Sex Education” ruggigt snabbt och visar sig vara en av Netflix mest charmiga serier hittills. Där sex enbart är ett övergripande och ytligt tema som knyter ihop seriens olika historier.

Kort och gott, det finns mycket man kan känna igen från andra serier och filmer när det kommer till Netflix nya Sex Education. Men serien är sammansatt på ett härligt och charmigt sätt som garanterat kommer att göra den till en av årets skönaste binge-upplevelser. En stark rekommendation.

4 av 5

SMILF (Säsong 2) – HBO Nordic

”SMILF”, som för övrigt är en uppdatering av ”milf”-förkortningen (googla på egen risk) där det tillagda s:et står får singel, är på ytan en komediserie. Men det råder ingen tvekan om att Shaw har en väldigt mörk humor. För egen del uppfattar jag den mer som dramaserie, i vilken karaktärerna ofta råkar hamna i väldigt underhållande och självutlämnande situationer.

Jag kan inte göra annat än att helhjärtat rekommendera SMILF. Både den första säsongen som redan finns att ta del av, men givetvis även fortsättningen nu med den andra där jag har fått ta del av halva säsongen hittills. Starkast möjliga fyra av fem!

Star Trek: Discovery (Säsong 2, avsnitt 1-6)

”Star Trek: Discovery”. Foto: Netflix

Under den andra säsongen av Star Trek: Discovery har det mer traditionella upplägget med ”ett problem per avsnitt” utnyttjats exemplariskt, samtidigt som en underliggande story om Spocks mystiska försvinnande hela tiden driver oss samman och knyter ihop avsnitten. Serien är genomgående välskriven, med grym musik och fantastiskt foto. Det känns påkostat och välgjort från början till slut.

Med tanke på att Netflix sitter på de globala rättigheterna, vilket gör att vi här i Sverige (och resten av världen) kan ta del av avsnitten redan dagen efter CBS All Access-sändningarna, så har Star Trek-universumet lyckats hitta en stor publik. Inför den första säsongen fick seriens huvudrollsinnehavare skriva på ett kontrakt för hela fem potentiella säsonger, med de fyra ytterligare projekten under utveckling verkar det som att vi fortfarande har mycket att se fram emot. Det bådar riktigt gott.

Störst av allt (säsong 1)

Ella Rappich, William Spetz och Hanna Ardéhn i Störst av allt. Foto: Netflix.

Sammanfattningsvis är Störst av allt en mycket spännande, om möjligt något utdragen, dramaserie som lyfter flera aktuella och viktiga frågor och ämnen. Dramatiken är ett faktum redan från första avsnittet och svängarna tas ut ordentligt vilket håller handlingen intressant hela vägen till slutet. Karaktärerna är gripande och överlag väldigt välspelade av såväl huvudrolls- som birollsinnehavare. Serien lämnar starka avtryck efter sig och väcker många reaktioner och tankar som håller sig kvar ett bra tag efter att sista avsnittets eftertexter rullat klart.

4 av 5

True Detective (säsong 3) – HBO Nordic

nya serier 2019
Foto: HBO

Den första säsongen av True Detective spelade en avgörande roll för serievärldens uppgång. I den fick vi se två filmstjärnor göra huvudrollerna, vilket då var nytt. Säsongen gjorde gjorde braksuccé och lämnade många hungriga efter mer. Den andra säsongen gick inte alls lika bra, så nu är både fans och skapare revanschsugna. I säsong 3 ser vi Oscarsbelönade Ali Mahershala som försöker lösa en mordgåta, som sträcker sig över många år.

Jag har känslan av att det här är en säsong som kommer att uppskattas som mest när vi har alla lösa trådar sammanflätade i slutet. Det ska mycket till för att de avslutande avsnitten ska lyckas leva upp till den där magiska första säsongens nivå, men de avsnitt jag har fått se hittills är åtminstone en värdig och sevärd uppföljare.

4 av 5

The Umbrella Academy (Säsong 1) – Netflix

bästa serierna 2019
Cameron Britton och Mary J. Blige i ”The Umbrella Academy”. Foto: NetflixThe Umbrella Academy har en lite annorlunda handling än andra superhjälteserier. En dag föds plötsligt ett gäng barn världen över, av mammor som tidigare samma morgon inte hade varit gravida. En excentrisk miljardär sveper snabbt in och lyckas adoptera sju av dessa barn, som senare visar sig ha olika superkrafter.

Lägg därtill ett gäng sidoberättelser om en robotmamma och en oerhört smart talande apa, tidsresande tidsbevarande agenter med rätten att döda för att hålla historien intakt, en mystisk man som uppvaktar Ellen Pages fiolspelande (men superkraftlösa) karaktär… och mycket mer.

Handlingen blir kanske lite väl spretig och osammanhängande ibland, men om du bara kan acceptera det så är resan fram till mål oerhört underhållande, snyggt actionkoreograferad och ovanligt innovativ. En frisk fläkt i en annars så uttjatad genre. Se till att ge The Umbrella Academy en chans så vi får fler säsonger!

Vi överlevde R. Kelly (säsong 1) – SVT Play

”Vi överlevde R. Kelly”. Foto: SVT

Det finns enligt dokumentären med andra ord ingen tvekan om R. Kellys påstådda skuld, även fast varje avsnitt både börjar och slutar med att en text förklarar att han nekar till alla anklagelser. För varje avsnitt blir det allt mer otroligt att de berättelser vi får höra har fått gå obemärkt förbi.

Det går inte att se alla dessa intervjuer utan att bli berörd, förfärad och äcklad. Det är givetvis oerhört starkt av de inblandade att sitta ned och berätta genom tårarna. Men rent dokumentärmässigt flyttas inga gränser fram, det är ett gäng starka intervjuer helt enkelt.

Faktumet att polisen efter dokumentärseriens premiär öppnade flera utredningar på nytt och nu har häktat R. Kelly i väntan på en ny rättegång, visar däremot på att kvinnornas mod förhoppningsvis kan leda till någon form av upprättelse.

4 av 5

Yellowstone (Säsong 1) – Paramount Network

Kevin Costner med sin häst i "Yellowstone".
Kevin Costner som John Dutton i ”Yellowstone”. Foto: Paramount Network

”Yellowstone” låter oss följa ranchägaren och cowboyen John Dutton (Kevin Costner gör en helt fantastisk huvudroll), vars landägor är så omfattande att det vid flera tillfällen i serien ifrågasätts om en ensam man bör få kontrollera en så pass stor del av Montana helt själv. Där ute i vildmarken är det Duttons ord som är lag, hans närmsta mannar brännmärks likt boskap med ranchen symbol.

Taylor Sheridan, som även skrivit manusen till de hyllade filmerna Sicario och Hell or High Water, har både skrivit manuset och regisserar samtliga avsnitt av Yellowstone. Han har själv ett förflutet som cowboy och beskriver den annorlunda världen bättre än någon annan just nu. Efter att ha fått ta del av hela säsongen i förväg kan jag nu äntligen få dela med mig av den här sinnessjukt välskrivna och visuellt vackra serien.

Tips på nya serier 2019 – Betyg 5

Better Things (säsong 3) – HBO Nordic

Pamela Adlon blir visiterad i "Better Things".
Pamela Adlon i ”Better Things”. Foto: HBO Nordic

Det första avsnittet för den tredje säsongen tar oss exempelvis till Chicago, där Sams äldsta dotter ska börja på college och flytta hemifrån. Med en fingertoppskänsla av sällan skådat slag hittar Adlon både det komiska, hjärtskärande och oväntad underbara delarna av hur en sådan resa kan tänkas se ut.

Själva storyn och manuset, som alltså är utomordentligt bra, välskrivet och genomtänkt, blir dessutom ännu bättre av lysande skådespel ned på statistnivå. Faktumet att Adlon dessutom råkar vara något av ett visuellt geni bakom kameran gör knappast saken värre.

I vanliga fall vill jag ha sett fler avsnitt innan jag ger en ny säsong ett betyg, men här känns det redan självklart att Adlon och hennes Better Things är bättre än alla andra things på tv just nu. Fullpotten är tveklös och välförtjänt.

Counterpart (Säsong 2) – Viaplay

”Counterpart”. Foto: Viaplay

Under den första säsongen var det tydligt att Simmons klarade av att spela två versioner av sig själv så övertygande, att det direkt var glasklart vem som var vem. Under den andra säsongen spelar han två versioner av sig själv, som dessutom ska låtsas vara sin motsvarighet i världar snarlika men ändå annorlunda från sina egna. Där deras ”sanna” versioner av sig själva ibland lyser igenom.

Det finns så många nivåer i skådespelet att jag hade kunnat spendera en hel artikelserie åt att förklara dess briljans. Faktumet att serien har lagts ned är givetvis oerhört tråkigt, men med tanke på hur prydligt serien ändå knyts ihop i slutet är det nästan bättre att vi bara fick de här två säsongerna. För nu kommer förhoppningsvis Counterpart att leta sig ut bland världens alla streamingtjänster som en aptitlig liten mumsbit på blotta tjugo avsnitt.

Med tiden tror jag att alla kommer vara överens om både seriens och Simmons storhet. Förhoppningsvis tar du som läser detta chansen redan nu.

Kingdom (säsong 1) – Netflix

Knappt sex timmar senare var jag klar, utan något att anmärka på. Om det finns några hål i den här storyn så har jag helt enkelt missat dem, för där satt jag plötsligt mitt i natten – mäkta imponerad. Ett helt fantastisk foto ackompanjeras av grymma skådespelare och en förvånansvärt intressant grundstory.

Min, för året, första fullpoängare dröjde bara 27 dagar. Något säger mig däremot att ”Kingdom” kommer att vara minst lika aktuell när det är dags att sammanfatta årets bästa serier i slutet av året.

Tips på nya serier 2019 – kommande titlar

The Witcher – Netflix

Henry Cavill som The Witcher – bästa serierna 2019

Henry Cavill som är mest känd för sin roll som Stålmannen i de senaste filmerna om superhjälten, kommer snart att axla huvudrollen i en serie baserad på de berömda TV-spelen The Witcher. I berättelsen följer vi monsterjägaren Geralt of Rivia, som kämpar med att hitta sin plats i en värld där människor ofta visar sig vara mer vrickade än odjuren.

Vanligtvis blir adaptioner på tv-spel ratade av fans, och vi får se hur det kommer att gå för det här Netflix-projektet, men det är onekligen en seriös satsning och marknaden blir ständigt mer medveten. Den svenska regissören Charlotte Brändström kommer att göra delar av serien. Hon har tidigare jobbat på hyllade Outlander (2014-).

Premiär: 2019

Ta en förhandstitt på Henry Cavill i titelrollen: 

Taboo (säsong 2) – HBO Nordic

tips på serier 2019
Tom Hardy i Taboo som dyker upp hos HBO Nordic inom kort. Foto: FX.

Det känns som att få i branschen jobbar lika hårt som Tom Hardy, det skulle väl vara mångsysslaren James Franco. Utöver storroller i gigantiska filmproduktioner har Hardy sin egen serie, Taboo, som han är både huvudrollsinnehavare och skapare. I denna dramaserie på HBO Nordic följer vi en äventyrare som återvänder till London för att återuppbygga sin bortgångne faders fraktimperium. Men både myndigheten och branschkonkurrenter vill åt hans arv, till varje pris.

Den första säsongen av Taboo känns som en oslipad diamant; Den är övergripande väldigt bra, men behöver bli jämnare, och framförallt tajtare, för att bli en av de största serierna. Detta är oavsett ett starkt tips på serier 2019 från vår sida.

Watchmen – HBO Nordic

Rorcshach i serieromanen Watchmen – bästa serierna 2019
Foto: DC Comics

Den grafiska novellen Watchmen har adapterats till storartad biofilm av Zack Snyder. Filmen beskrivs av många som ojämn, men övergripande fantastisk. Bland nya serier 2019 får vi se en adaption på serietidningen, som kommer att utspela sig i samma universum – men inte med samma handling som den vi känner till idag. Watchmen har en mörk ton, med fantastiska karaktärer. Om HBO lägger sina kort rätt kan de ha en monsterhit i serien Watchmen.  

Premiär: 2019

Börjar du bli mätt på tips på serier 2019? Här kommer nya tips!

Game of Thrones (säsong 8) – HBO Nordic

tips på nya serier 2019
Foto: HBO

Självklart hamnar den stora avslutningen av HBO:s megahit Game of Thrones på den här listan över tips på serier 2019. Seriens sista säsong uppges bli mediets största satsning någonsin, där de två sista avsnitten kan komma att visas på bio. Är du redo för det sista och största slaget om tronen?

Premiär: April

Orange is the New Black (säsong 7) – Netflix

tips på nya serier 2019

Den sjunde och sista säsongen av Orange is the New Black blir definitivt en av årets stora serieupplevelser. 6 säsonger in lyckas Netflix fortfarande hålla sina fans engagerade i serien. På nätet spekuleras det om eventuella spin-offs. Hur tror du att det kommer att gå för våra fångar?

Premiär: 2019

Big Little Lies (säsong 2) – HBO Nordic

bästa serierna 2019

HBO gjorde succé med sin dramaserie Big Little Lies, inte minst blev den hyllad för sina skådespelarinsatser. Alexander Skarsgård belönades bland annat med en Emmy för sin biroll. I säsong 2 förvärras konsekvenserna av våra protagonisters lögner, relationer sätts på prov och, inte minst, hur det är att vara förälder. Tror du att Big Little Lies kan bli en av de bästa serierna 2019?

Premiär: 2019

Trailer till säsong 1 av ”Big Little Lies”:

Stranger Things (säsong 3) – Netflix

En beskuren del av en officiell poster till Stranger Things säsong 2 – nya serier 2019
Stranger Things. Foto: Netflix.

Vi traskar vidare i den rådande 80-talsnostalgin som omfamnat våra hjärtan. Att ge tips på serier 2019 är aldrig så enkelt som när vi vet att Stranger Things kommer tillbaka; det är en riktig pop-serie, som älskas av seriefans i alla åldrar. Netflix supersuccé en grupp barn i den lilla staden Hawkings, som tillsammans bekämpar övernaturliga hot. Säsong 3 är uttalad att bli seriens sista. Kommer du vara redo att binga?

Premiär: 2019

Better Call Saul (säsong 5) – Netflix

Publicitetsbild av Bob Odenkirk i Better Call Saul, sitter på en trotoar – tips på nya serier 2019
Foto: Sony Pictures Television

Efter Breaking Bad har vi tacksamt fått vandra vidare i det benhårda Albuquerque med en spin-offserie om den kriminella advokaten Saul Goodman. Better Call Saul har mottagits väl, inte minst för sin fjärde säsong som fans håller högre än Breaking Bad. Vår recensent August Klittmar håller serien som årtiondets bästa, läs hans hyllning här. Att följa hur goda män bryts ned till monstren är uppenbarligen ett recept för framgång. Ser du fram emot säsong 5?

Premiär: 2019

Black Mirror (säsong 5) – Netflix

Black Mirrors titelsekvens

Netflix dystopiska antologiserie om teknologins mörka sida har visat sig vara en publiksuccé. Black Mirror kommer nästa år tillbaka med sin femte säsong. Den fjärde säsongen var onekligen mörk, där det mest hyllade avsnittet Hang the DJ följer ett vuxet par, som ifrågasätter en dejting-app som har utgångsdatum på relationerna den parar ihop.

Snart kommer vi att få ta del av fyra förhoppningsvis spännande avsnitt. Enligt IMDb kan vi få se det första avsnittet av säsong 5 redan innan nyår.

Premiär: 2019

Håller du med oss i vår spaning, kan dessa bli några av årets bästa serier 2019? För mer tips på serier, spana in vår lista på de bästa serierna 2018.

1 Comment on Bästa serierna 2019 – Här är tipsen

  1. Jag saknar ett gäng serier… Wayne, Cobra Kai, Weird city, Impulse, Origin som alla kommer från YouTube Originals. Origin är ok, 6/10. Impulse var en bra action serie 7/10. Weird City är lite som sista säsongen av Black Mirror, alltså varierande kvalitet på avsnitt. Men Wayne är för mig 10/10. Klart den bästa serien detta året än så länge. Originell, rolig, löjlig, sorglig, spännande. Cobra Kai hade inte lika bra säsong 2 men ändå helt otrolig. En hel uppsjö av små detaljer (som iofs kanske många missar) som är throwbacks till filmerna. Att Karate Kid skulle bli så bra som serie hade jag inte kunnat ana. 9/10 får andra säsongen mest för att den var för kort och hade en cliffhanger. Utöver det saknar jag även serien All American.

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.